Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, po dlouhé době jsem se dočkal remaku, který nejen kopíruje původní materiál, ale snaží se o nějaký vlastní inovativní pohled. A navíc se zde jedná o moje oblíbené filmové/horrorové universum. Bruckner svým filmem vzdává hold původnímu Barkerově dílu, to je zřejmé, ale také si neodpustí do filmu vložit kousek současné „tematiky“. Jasně, téma trans-gender tam je velice dobře patrné a je to celkem důležitý pilíř, který podpírá vizuální stránku filmu. Ale co jinde nefunguje a dokáže zničit dojem z celého filmu (že jo, J.J.A. aneb jak zkurvit všechny nové epizody hvězdných válek), tady to jen dodává na zvrácenosti. Ano, zvrácenosti, takže všechny transky, nebinárové a podobná havěť může jít z fleku dělat kompars do podobně laděných filmů, které nám ukazují různé předobrazy pekla, protože tady najdou svoje uplatnění.  Jak zde již mnozí uvádí, taky bych snesl více gore, ale na druhou stránku, nebyly tam žádné účelové a trapné scény, naopak, ten minimalistický vizuál, který se tady soustředil více na mytologii a symboliku filmu, mě mile překvapil. Ten nový pohled na temný svět cenobitů se mi líbí a teď napíšu možná něco nečekaného, ale rád bych viděl pokračování tohoto filmu, které by onen svět ještě více odhalilo. Harry Potter má svoje Bradavice, tak i Pinhead by mohl dostat svoje vlastní kouzelné místo. Myslím si, že je tady šance ke vzkříšení této série, která by mohla začít tam, kde historicky první film skončil. Jen to zas nesmí někdo posrat tím, že nepochopí smysl a původní myšlenku. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Čtyři slunce. Ač původní Hellraiser u mě stále vede, tento není vůbec marným remakem, vlastně se mi též dost líbil. Předně je zde zápletka s kostkou mnohem lépe srozumitelnější pro neznalé diváky a hlavně, příběh nepapouškuje původní slavný film, ale jde si svou vlastní novou cestou. Pekelník je díky herečce navíc mnohem zajímavějším charakterem. Krásně propojuje její ženský šarm s temnou duší. Přesně takový návrat temné značky jsem si tuze přál. 75%  ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Abyste alespoň nepatrně pobrali onu nekonečnou hloubku mých odborných filmově-teoretických tezí, musíte si u čtení pobrukovat TOHLE.  Na dveřích pekla vrznul pant, ten Rubik je fuckt diletant! / Složíš to snadno za pár chvil, a pak aby ses unudil. / Bukvice říkaj „Horor tak jak má být!“, já na to „Zábava nuzná!“. / Jen další recyklát, co bude i Bejkra srát, a k tomu všude samá buznáááá. // Héééllrejzzzr, vyprstí ti anál. Héééllrejzzzr, radši přepni kanál! Héééllrejzzzr, má péra tůůůůze rád. Héééllrejzzzr, i Satan už je homoklááád. // Pinhed nám z modré zrůžověl, ‘by homokvótam vyhověl / Cenobiti lačně polykaj, vyfintění jak na gájprajd / Pořád říkám „Tohleto je fuckt moc“, když vypadá to už i v pekle, / že tam bukanýr hříšníkům žužlá knír a lidstvo je komplet teplééééé. // Hééélrejzzzr, prorajzuje ti řiť. Hééélrejzzzr, tak se pelesti chyť! Hééélrejzzzr, určitě si nevzal gel. Hééélrejzzzr, věčný trest pro prdel. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že najviac ma vystrašili tí muckajúci sa buzeranti, ale inak to nebolo úplne zlé. Hudba prituhla tam, kde mala, malo to svoje napätie. Len kučeravá bola na mňa až príliš hysterická, čo je na ženu už čo povedať, ako aj ten spotený v obleku to tiež už nezvládal, najmä keď sa mu tam začínali vrtieť pľúca. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Bruckner už předchozím The Night Housem začal wokeizovat, a v novým Hellraiserovi už jede plně ve full woke módu. A tak tu máme novýho Hellraisera, kterej pečlivě naplňuje "queer legacy" téhle série. A protože je teď nová progresivní doba, a už není potřeba se schovávat za symboliku a metafory, tak si užijeme nějaký to muchlováníčko a pelešení (s klasickou literaturou!) dvou skrz naskrz sympatických a dobrosrdečných gayů, kteří by se pro ostatní rozkrájeli a svůj život nezištně všanc dali. Ti žijí na hromádce (ehm, teda v komunitě) s nějakou asiatkou (protože diverzita, vole) a hlavně s naší hlavní hrdinkou- osobitou (čti hnusnou) zevláckou smažkou s účesem typu "umaštěná a pochcaná trvalá vyjetýho rockera ze sedmdesátek", asi nějaký cool retro, či co. Navíc si asi přivřela vrchní ret do šuplíku, když při absťáku hledala smaho, takže vypadá jako ptakopysk. A pak tu máme cenobity, kterým já budu říkat vagínoidi. Je jich šest, a protože diverzita musí být aji kdyby trakaře padaly, tři z nich hrají ženský- jedna asiatka, jedna černoška, jedna Srbka, pak je tam ještě jeden homosexuál a všem jim šéfuje novej "ženskej" Pinhead, kterýho hraje přeoperovanej týpek, takže o něm teď všichni píšou jako o herečce a v nových pokrokových médiích ho oslavujou víc, než všechny Oscarový herce dohromady. On totiž... "The new ‘Hellraiser’ movie is a celebration of LGBTQ+ talent", tož tak. A tak se to queer obsazením jenom hemží, dyk ten ústřední gay pár přece nemůže hrát nikdo jinej než 100% real gay herci, to by jinak nešlo, to fakt ne. Aji Tom Hanks se už omluvil za svou teplejší roli ve Philadelphii, to se prostě v nové, lepší době nedělá, totok. No, a co film? Ze začátku to vypadá nadějně, ale kurňašopa, dvě hodiny? To je prostě výstražný znamení, vždyť to není žádnej Ben Hur ani Premutos, tak proč dvě hodiny, proboha? A tak se řeší feťácký trable naší milé smažky a jejího čórka křiváckýho přítele, hrdinů této nové progresivní doby. Když se objeví vagínoidi, tihle lacině vypadající gumoví cosplayeři, tak je většinou hned každej podělá a uteče jim. Ta hrůza, respekt a charizma, která z nich v prvních třech dílech vyzařovala, je pryč. Tihle chodiči občas něco pěknýho předvedou, ale jinak jsou to prostě močky, který si naši "hrdinové" mažou na chleba. Atmosféra teda polovičatá, občas se sice nějakej pěknej vizuál a scénka objeví (třeba ta v dodávce je fakt perfektní), postavy jsou absolutně nesympatický, vagínoidi umělí, takže ve finále tady máme laciný béčko natáčený v Srbsku, jednoduchou vybíjenou s teenagery pro teenagery. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno