Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

David Bruckner zaručeně zachránil celý snímek svojí nadaností, kterou nám předvedl už se snímkem The Night House. Tohle je lahůdka horor žánru, kterou si Hellraiser po všech těch sračkodílech zasloužil. I přestože jsem si na začátku říkal "a do piči, gayové, fetky a machráčci, to bude zase veledílo, kterému s přehledem dám jednu hvězdu z lítosti", tak průběhem jsem celý názor razantně změnil, což překvapilo i mě samotného. Musím pochválit vynikající gore (roztrhaní těla na sračky, svazovačka drátama, stáhnutí kůže), jednoduše řečeno z tohohle ohledu naprostá delikatesa, kterou jsem tenhle rok aspoň párkrát potřeboval vidět. Co ale hodně sráží na mém hodnocení od krásných pěti? Jednoznačně hlavní hrdinka. Protože ty vole! To byla taková píča, to jen tak neuvidíš. Nechápu, jak někdo takovou postavu vůbec dokáže sepsat. Jinak ale všechno zhruba od první čtvrtiny filmu působí hutně a nekompromisně. A hlavně ne tolik hloupě jako některé novodobější horory. Atmosféru to má parádní a vizuál perfektní. Samotný vzhled "monster" hezky namejkapovaný. Určitě stojí za zmínku dobré CGI. Čisté čtyři hvězdy za Brucknerovu snahu s klidnou hlavou dám a můžu doporučit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Abyste alespoň nepatrně pobrali onu nekonečnou hloubku mých odborných filmově-teoretických tezí, musíte si u čtení pobrukovat TOHLE.  Na dveřích pekla vrznul pant, ten Rubik je fuckt diletant! / Složíš to snadno za pár chvil, a pak aby ses unudil. / Bukvice říkaj „Horor tak jak má být!“, já na to „Zábava nuzná!“. / Jen další recyklát, co bude i Bejkra srát, a k tomu všude samá buznáááá. // Héééllrejzzzr, vyprstí ti anál. Héééllrejzzzr, radši přepni kanál! Héééllrejzzzr, má péra tůůůůze rád. Héééllrejzzzr, i Satan už je homoklááád. // Pinhed nám z modré zrůžověl, ‘by homokvótam vyhověl / Cenobiti lačně polykaj, vyfintění jak na gájprajd / Pořád říkám „Tohleto je fuckt moc“, když vypadá to už i v pekle, / že tam bukanýr hříšníkům žužlá knír a lidstvo je komplet teplééééé. // Hééélrejzzzr, prorajzuje ti řiť. Hééélrejzzzr, tak se pelesti chyť! Hééélrejzzzr, určitě si nevzal gel. Hééélrejzzzr, věčný trest pro prdel. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Žádný správný remake se dnes samozřejmě nemůže obejít bez buzerantů a celé řady strong women, takže samozřejmě bylo změněno pohlaví veškerým Cenobitům, kteří nyní byli spíše k smíchu, nežli aby působili děsivě. Také se snímek neubránil současnému trendu obsazovat do hlavních rolí totálně nezajímavé a nesmírně obyčejné lidi. Odessa A’zion se do své role musela prokouřit, neboť to byl očividně nejslabší článek filmu. Zbytek naštěstí docela fungoval. Příběh nenudil a příjemně odsýpal. Nějaký náznak atmosféry to určitě mělo. Jen jsem byl zklamaný málo brutálními scénami ve filmu, u kterého by právě tohle měla být jeho největší devíza. Docela však fungoval alespoň správně černý humor a závěr byl k popukání. [66 %] ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mírně nadhodnotím, protože to je fakt jedinej díl tohohle bubáka, u kterýho jsem cítil respekt k Hellraiser loru (kterej byl plnohodnotnej IMHO jen u prvního Hellraisera a Inferna), ale zároveň jsem u sledování neměl pocit jako by to místama byla spíš nechtěná parodie na sebe sama nebo že tvůrci občas nevěděli, jak naložit se svojí vizí. Atmosféra, masky, hudba, kamera na jedničku a ikdyž scénář v několika pasážích trochu kulhá, na další díl v rukách tohohle tvůrčího týmu bych se s radostí podíval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tie 4* nie sú čisté, ale videl som všetky predchádzajúce diely, vrátane Judgment a tým pádom nemôžem dať len 3*. Nový Hellraiser je tvrdá, dospelá, nepríjemná, sympaticky dlhá (dve hodiny), tiesnivá a v rámci možností realistická (to ma na tom bavilo asi najviac) hororová jazda, ktorá nie je takým nezmyselným samoúčelným bitúnkom, ako staršie epizódy. Samozrejme gore tu je, nebolo mi z neho všetko jedno a tvorcovia potvrdili, že séria Hellraiser je určite jednou z najnechutnejších hororových sérií vôbec. Má to skvelú atmosféru, síce neoriginálnu, ale funguje; také to „hrdinka nič netuší, ale postupne sa počas svojho naivného pátrania ponára čoraz hlbšie do strašného bordelu, z ktorého zjavne bude môcť vyjsť bez ujmy a je šokovaná z niečoho, čo divák tak nejak automaticky a logicky očakáva“. Potešilo ma, že post hlavnej postavy prekvapivo nepatrí nudnému chlapovi, lež mladej, problémovej žene. To príbehu samo osebe dodalo zaujímavý rozmer. Herci sa snažia, možno až príliš, ak uvážime, že postavy sú napísané fajn, ale zas treba objektívne dodať, že megazázrak vyzerá inak. Ale jasné, opäť platí, že v porovnaní s napr. Hellraiser: Revelations je to na Oscara. Scenár je príjemne jednoduchý a priamočiary, ale aj keď vieme, o čo ide, baví nás postupné odhaľovanie pravdy. Skvelá je partia okolo Pinheada a výprava obrovského „kockového“ domu. V porovnaní s niektorými staršími, už až nie béčkarskými, ale vyložene céčkarskými časťami je to fakt učinený, hotový zázrak. A spása. Zaujímavá, hoc taktiež neoriginálna, je i myšlienka, či je väčšie monštrum vyložený netvor, alebo „obyčajný“ zvrátený muž. V neposlednom rade sa mi páčilo, že to stoj čo stoj zbytočne nehrotili ako remake, ale dá sa to za istých okolností vnímať ako sequel (čiže niečo na spôsob Candymana 2021). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)
  • Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)
  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama