Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Terva 

všechny recenze uživatele

V každém z nás je skryta nebezpečná šelma........ Ocenění :Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´81 ( USA ): - Cena za nejlepší hororový film. - Nominace na ceny za nejlepší masky a nejlepší speciální efekty. Scénář : John Sayles a Terence H. Winkless. Kamera : John Hora. Hudba : Pino Donaggio. Tento příběh se dočkal šesti pokračování, které mají pouze jediný společný prvek, a to přítomnost vlkodlaků, jinak na sebe dějově nenavazují - Howling II: Stirba - Werewolf Bitch (1985), Howling III (1987), Howling IV: Original Nightmare, The (1988), Howling V: Rebirth, The (1989), Howling VI: Freaks, The (1991) a Howling: New Moon Rising (1995). Nutno dodat, že tento byl první a nejlepší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Týmto titulom odštartoval na začiatku osemdesiatých rokov minulého storočia americký režisér Joe Dante (učedník a obľúbenec veľkého Stevena Spielberga) sériu werewolf snímkou, ktorá sa dočkala mnohých ďalších pokračovaní a stala sa významnou ikonou tohoto špecifického horrorového subžánru. "Howling" (Zavýjanie) je dnes pre fanúšikov horrorovej filmovej tvorby klasikou v oblasti filmov o vlkodlakoch. American old school werewolf horror. *** ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů na téma vlkodlak, kterej sem kdy viděl, sice dejme tomu tak do půlky to působí hodně pomale, ale díky dobrý atmosféře to ani nějak nevadí a pak následuje opravdu vynikající část, která nepostrádá napětí, krev a několik fakt výborných hororových scén. A krom toho na tu dobu vzniku tu jsou dobrý triky, sice pokud se tomu člověk opravdu bude chtít smát, tak to neni samozřejmě žádnej problém, jelikož to působí celkem uměle, ale podle mě to dokáže zároveň navodit velice slušnou strašidelnou atmosféru a samotná přeměna člověka na vlkodlaka je hodně zdařilá. Docela překapení a po Vlkovi s Jackem Nicholsonem asi druhej nejlepší horor na tohle téma ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé série s přibaleným dárečkem v podobě skvělé Dee Wallace. Filmy o vlkodlacích jsou většinou otřesné a jen málo který z nich má na lepší než průměrné hodnocení. Najdou se mezi nimi samozřejmě i vyjimky, ale mnohdy jde spíše jen o trapnou přehlídku nepříliš vábivých speciálních efektů. Tentokrát mě film potěšil nejen svým příběhem, ale i docela zdařilou přeměnou. Lze zde samozřejmě vidět i kýčovité scény a momenty, ale i tak jsem se u toho docela bavil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Problém KVÍLENIA VLKOLAKOV je v tom, že jeho prvá polovica je nudná a pripomína skôr serial killer (!). Až keď sa dej prenesie z mesta do malebných, ráno zahmlených lesných zákutí (a nekonečného húkania nočných sov), dostane snímka správnu hororovú chuť. Plus skvelé masky (Rob Bottin a Rick Baker), dostatočné množstvo sexu (pri ohni) a drsné krvavosti (odseknutá ruka). Spielbergov chránenec Joe Dante osciluje medzi pôsobivým werewolf-movie a komediálnejším béčkom 80. rokov. Ďalšie diely už boli čisté zverstvá. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • Film je volně založen na stejnojmeném románu Gary Brandnera. (Chatterer)
  • Vo filme sa na chvíľku objavil aj Forrest J Ackerman, v obchode drží výtlačok časopisu Famous Monsters of Filmland, ktorého bol vydavateľom. (beso74)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno