Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Byť filmaři nebyli o kvalitě vizuálních efektů dostatečně přesvědčeni, film za ně získal Oscara. Fantastická cesta se stala inspirací pro příběh naladěný do roviny parodické a komediální. Jsou zde zlí padouši, jak jinak, kteří se snaží získat převratný vynález. Dále zde máme jednoho zprvu nesympatického zkušebního pilota a chudáka Jacka, v jehož těle se onen pilot i s mini ponorkou nedopatřením ocitne. Vedle komických situací, jež z postupného sbližování se a spolupráce obou vyplývají, se objeví několik velmi napínavých scén. Má nejoblíbenější je napadení ponorky zmenšeným podmořským robotem, v jehož vnitřku se skrývá šílený zabiják. Roztočený vrták nezadržitelně proniká skrze okenní průzor ponorky... ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit tomu, že jinak výsledný velmi pozitivní dojem kazí pár nepochopitelných/nepovedených scén,například- zápas v autě s liliputánsky zmenčenými záporáky byl pořádně velkej úlet.Jinak hodně na pohodu film u kterého jsem se slušně bavila,žasla nad neuvěřitelnou podobou sympatického Dennise Quaida s Harrisonem Fordem a smála se nad komediastvím Martina Shorta. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

sladké 80. roky v hollywoode priali šialeným nápadom, všemožnému žánrovému synkretizmu, béčku a na vrchole boli komédie "v pravom" zmysle, horory a sci-fi; a vo veľkom mori toho všetkého je Innerspace z produkčnej dielne pána Spielbrga v réžii otca Gremlinov Joea Dantea tróni Innerspace ako prototyp dokonalej nenáročnej zábavy, geniálnej sci-fi komédie, skvelý humor, výborná choreografia bláznivých akčných scénok a najpodivnejšia buddy dvojka (alebo trojka? alebo koľko ich je?:)) akú ste kedy videli; kráľovská zábava, kráľovské hlášky, krásna mladá meg ryan a sympatický quaid s komickým shortom; klenot osemdesiatych rokov, kedy sa filmári vedeli poriadne odviazať; ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Rodinný sci-fi film, ktorý by som si bol zrejme viac užil ako mladší, ale pobavil som sa aj tak. Skvelí herci, zaujímavý nápad a aj po vizuálnej stránke pôsobí film vierohodne aj po dvadsiatich rokoch. A je tu dosť "skrytých" hlášok a nápadov, ktoré deťom rozhodne určené nie sú, napr. hláška na záchode, ktorá ma takmer zabila: S-P-O-I-L-E-R ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... "Hoň si ho, ale nemluv s ním!" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie z produkce Stevena Spielberga, která se opírá na svou dobu o vynikající triky, nápaditý scénář, režii a v neposlední řadě o solidní herce. Nechybí jí spád a nuda se nedostavuje. Joe Dante od té doby už nic tak extra zajímavého nenatočil, ale tahle sci-fi komedie se mu prostě povedla. 100% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama