Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

misstake 

všechny recenze uživatele

No právě.. Byl to jeden z prvních "hororů", co jsem kdy viděl. A protože jednoho dne se mi nenabízela žádná zajímavější alternativa, zkusil jsem to znovu. Dostal jsem film, jehož scénář je obšlehnutý od Spielbergových Čelistí (které jsou asi tak o čtyři hvězdičky lepší), s tím rozdílem, že všechno, co u Stevena bylo fajn, tady jaksi znegovali. Je to nuda, příběh je stupidní, ale hlavním záporem pro mě byly strašně nesympatické postavy naprosto nelogicky a imbecilně jednající, a to klaďasové i záporáci. Samozřejmostí je také logika kulhající většinu stopáže. Tady prostě ani nostalgie nezabírá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A hned další film, který se mi líbí tak moc, že ani nevím, co k tomu napsat. Až mě překvapilo, že se k nim řadí i Piranha. U Ajova remaku jsem psal, že tenhle má alespoň nějaké opodstatnění. Svým způsobem, po technické stránce ano, ale jinak si tenhle film remaku ničím nezasluhuje. Ale alespoň jde trochu srovnávat a porovnávat. Oba filmy se totiž jaksi doplňují a jeden obsahuje to, co se druhému trošku nedostává. Původní Piranha, jak je u starých klasik zvykem, staví na dobrých postavách a na příběhu (Piranha konkrétně i na dobrém humoru), všechno další je jen bonus, Ajův remake staví na krvi a gore, všechno ostatní jde jaksi bokem. Oba filmy jsou v tomto rámci výborné, ale klasika je prostě klasika. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Marotón hororov tohto štýlu som predĺžil aj o tento film, pochopiteľne inšpirovaný Čeľusťami ktorý vzhľadom k roku kedy vznikol priniesol pomerne solídne spracovanie s jednoduchým príbehom, ktorý k týmto zvieracím hororom neodmysliteľne patrí. Uvidím či sa mi bude chcieť v tomto challengi pokračovať a pptiahnem šnúru 10 filmov tohto štýlu... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika z dětství, kterou jsem měl mnohem radši než takové Čelisti a viděl ji aspoň třikrát. Některé věci jako vířivý útok piraní a zvuk jejich útoku či pár skvělých scén jsem nezapoměl dodnes a i teď je to skvělá podívaná. Krásná hudba, sympatický hlavní pár, idiotský šéf zábavného centra, vojáci snažící se všechno zakrýt, naprosto perfektně natočené masakry dětského tábora či zábavného centra a kulervoucí finální scéna. Joe Dante nemohl mít lepší debut. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Béčko. Samozřejmě. Viděl jsem to jako malé robě a už tehdy to bylo místy trochu nudné - ale má to spoustu scén které spolehlivě fungují i dnes : pán s nohama ve vodě, masakr turistů a dětí a především samotné finále v chemičce. A že by mohlo vzniknout pokračování ? - "there's nothing left to fear" . BTW geniální byl ten člověk který přisoudil piraním bzučivý zvuk který vydávají když se ženou ke své kořisti ... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Chodící příšerka v laboratoři měla v průběhu filmu růst a na konci se objevit jako obr. Na realizaci nebyly peníze. (Fenk)
  • Zvuk útoku piraň byl ze zubní vrtačky ponořené ve vodě. (Fenk)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama