Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Znečistíme a zalidníme tuto Planetu až na hranici zkázy............ Nalákalo mě slušné herecké obsazení. Koho by nelákalo vidět spolu herce jako je Keanu Reeves, Morgan Freeman a Rachel Weisz? Navíc mám rád téma ekosystémů a hlavně hydroenergie. Také je mi jasné, že nález levného zdroje energie by znamenala zkázu pro velké monopoly a také i zkázu některých celých států, které žijí jenom z ropy. Kdyby si tak mohl každý vyrábět energii jen z vodovodního kohoutku - to by bylo něco. Já však věřím, že takovéto technologie už dávno spatřily světlo světa, ale byly zase rychle pohřbeny, aby se náhodou nerozmohly. A k filmu? To už je třetí film, kde hraje Rachel Weizs opilou. CITÁT - Vy asi budete ta druhá teroristka.......... Podprůměrný až lehce průměrný akční snímek. Z Keanu Reevsem jsem viděl lepší filmy. V tomto příběhu jde všechno až moc jednoduše. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Všetci máme aspoň jeden film, ktorý sa páči iba nám a nikomu inému. Tým mojím je prepadák Chain Reaction. Nie že by v ňom herci odviedli svetoborné výkony alebo že by bol námet originálny, ale jeho prekombinovaná thrillerová zápletka, ovešaná brilantnými akčnými scénami, je inteligentne napísaná a svižne nakrútená - jej 106 minút odsýpa od prvej do poslednej minúty. Keanu Reevesovi to ako dlhovlasému, krivo obvinenému vedcovi na úteku sekne, Rachel Weisz je prirodzene krásna a sympatická a Morgan Freeman je ideálnym mocným, za nitky ťahajúcim mužom v pozadí. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Začátek a především pak efektní výbuch továrny mě naladil na pořádnou akční jízdu doplněnou skvělými triky,ale krom těch úvodních deseti minut to šlo pak už s celým filmem jen z kopce,a to až k unuděnému závěru.Filmů o uprchlících,co během svého ukrývání a útěků před policií a zároveň gaunery očišťují své jméno jsou kvanta a tento patří rozhodně k těm horším.Jednak je to díky neobvykle nudnému Reevesovi,který na mě působil dost unyle,k jako vždy nesympatické Rachel Weisz se radši ani nebudu vyjadřovat,ovšem i ostatní herci byli tentokrát dost nevýrazní a nudní.Též kvůli neoriginálním scénám a očekávanému závěru zůstal film v kalných vodách a i nulové napětí a mizerná atmosféra Řetězové reakci nepomohli.Navíc ačkoliv celý námět k tomu přímo vybízel,nemá film téměř žádný spád a mizernou akci.Mě se zkrátka Řetězová reakce nelíbila,prakticky krom zmiňovaného úžasného výbuchu mě ničím nezaujala a dost jsem se u ní nudil.Hodně rychle zapomenutelný "klišojdní" filmík. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $21,226,204Tržby Celosvetovo $60,209,334║ škoda že z toho vznikla len bezvýznamná naháňačka o ktorú sa snažil v štýle Utečenca režisér Andrew Davis, nuž nie vždy to vyjde, dobré a nevyužité obsadenie zamrzí, film na pól plynu /45%/ ()

cross 

všechny recenze uživatele

Technické thrillery okořeněné spiknutím v nejvyšších kruzích mám ve velké oblibě. Tento je však pouze nepříliš povedenou směsicí vesměs trapné akce, s injekcí nelogických scének, rutinní hudbou a nepříliš originálním podáním. Nepopírám, koukat se na to dá, ale rozhodně mě film ničím nepřekvapil, ani neohromil. Kdyby to šlo, dal bych asi nejčistších **1/2! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)
  • Sekvencia padacieho mosta, kde Keanu Reevesa prenasleduje chicagská polícia, FBI a prisluhovači Briana Coxa, trvala približne jeden týždeň nočného natáčania pri teplotách od päť do dvadsať pod nulou. (Arsenal83)
  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno