Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zatím můžu s tvou ženou šoustat nebo ne?" Zajímavej trojúhelník - hajzl manžel, hajzl milenec a oblafnutá cizoložnice. Jeden potřebuje prachy, druhej potřebuje prachy a ta naivní paní je má. To je tak nespravedlivý a já oběma štramákům rozumím. Takže zbývá ten trojúhelník spočítat a všichni budou spokojení. Já bych na to šel přes tangens úhlu David, rozpůlil bych přeponu Emily a spočítal dluhy odvěsny Stevena. A máme to. Výsledek je ... velmi uspokojivej. Je to totiž napínavý, vychytralý a při troše zapomětlivosti se na to dá mrknout i podruhý. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mě k absolutnímu hodnocení nepustí, leda by se tam svlíkalo. Líbilo se mi, jak se otěže nadhledu postupně posouvaly v rukou majitelů, i když s přibývajícím časem bylo lze s úspěchem použít vylučovací metodu aneb kdopak nejmíň hřešil, ten to přežije. Přemýšlivý Poirot Suchet bez knírku tam ale možná ani být nemusel a v určitém momentu před koncem bych ukončil celý film. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrnej Thriller, kterej čerpá z hereckých schopností Michaela Douglase, kterého dobře doplňujou Gwyneth Paltrow a Viggo Mortensen, kteří se za svuj výkon rozhodně nemusí stydět, spíš naopak. Děj to má místy docela napínavej a celkem dobře propracovanej, ale občas to má hluchý místa, který ale nejsou moc často, takže se to dá v klidu přežít. Andrew davis natočil inteligentní thriller s několika dějovými zvraty, který jsou někdy trochu očekávaný a slušnou atmosférou. Nudit se u toho nebudete, ale k dokonalosti to má daleko ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že tento thriller nedokázal prekonať hranicu 80%, za mňa kľudne aj nad 90. OK, Gwyneth je slabina, hraje to na tváričku, toho umenia zvaného herectvo tu nebolo veľa. Ale Douglas vo svojej tradičnej role je úžasný, výborný a ten scenár je napísaný proste vynikajúco. Je to síce prerábka Hitchcocka, ale predsa len, rozdiel medzi filmami je skoro polstoročie a tá "nová", dnes už stará verzia, má svoj šmrnc. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas nejen osnuje vraždu, ale také krade. Tenhle film pro sebe. Nutno podotknout, že mu v tom Paltrowová a Mortensen ze všech sil pomáhají, protože jeden s druhým soutěží v tom, kdo bude bezvýraznější. Naneštěstí je na tom dost podobně i samotný příběh, protože po velkolepém rozestavování figurek v ledovém ovzduší zavane vítr a kácí figurky v naprosto předvídatelném pořadí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama