Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

Homerking 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dokumentární seriál který vypráví dramatické a napínavé příběhy lidí, kteří se ocitli v těch nejhorších možných situacích. Každá epizoda vypravý jedničný příběh o přežití, uvidíte zde rozhovory se skutečnými přeživšími a solidně  zfilmované rekonstrukce konkrétních událostí. Viděl jsem všech 59 epizod a nemůžu říct že by některá z nich byla nekoukatelná. Doporučuji. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen první díl o pětici trosečníků na malém člunu uprostřed oceánu a opravdu mi to stačilo. Přitom ten seriál má velký potenciál založený na atraktivním tématu a silném příběhu. Jenže má příliš zvulgarizovanou podobu založenou na těch nejprofláknutějších výrobních postupech takzvaných story používaných komerčními stanicemi. Sledujeme hranou " rekonstrukci " prokládanou vstupy přeživších účastníků plavby. Manipulace s divákem je ale příliš patrná, je to podané jako show. Taková věc se hodí do programu komerční televize po dvaadvacáté hodině a nikoliv do hlavního vysílacího času veřejnoprávní stanice. Chápu zachráněné, že chtěli ze svých útrap vytřískat aspoň nějaké peníze, je to ale zpracované tak necitlivě už s ohledem na oběti, že jsem jim ty muka ve člunu málem přál. Celkový dojem 25 %. ()

Reklama

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny Tv seriál Prežiť mapuje osudy ľudí, ktorí bojovali o život v najťažších situáciách ich života. Seriál má podobu dokumentu s hranými hercami obohatený o výpovede skutočných hrdinov, ktorí to peklo prežili na vlastnej koži. Jednotlivé časti majú svoj spád a divák relatívne rýchlo vpadne do deja celého príbehu. Zložité chvíle sú dobré vykreslené takže si viete dobré predstaviť, čomu museli čeliť hlavní predstavitelia jednotlivých príbehov. Celý cyklus dokumentov je kvalitne nakrútený. Jediné, čo by sa dalo vylepšiť, by bolo dodať viac dramatizácie a emočnosti situáciám, keď sa obeť dostane do komplikácií a taktiež keď sa z problémov dostane heroickým spôsobom na vrchol. ()

EIa

všechny recenze uživatele

Útěk z lavinového údolí: Je to vždycky šok, když vidím něco s českým dabingem, i když tady to trochu zachraňovalo, že pod tím nechali běžet anglický originál. Příběh silný, ale šel by zfilmovat líp, byly tam zbytečně dlouhé pasáže o ničem, které zbytečně braly čas jiným. Například bych snesla delší vyprávění o tom, jak se sakra dostali z té trhliny, když měl jeden z nich zlomenou kyčel, a tomu tam bylo daných zhruba třicet vteřin. Se smyslem pro černý humor jsem se zachechtala piknikujícímu páru, to vážně nasedne žena v osmém měsíci do letadla s chlapíkem, který neumí přistát? Protože k tomu ztroskotání tam nebyl vůbec žádný důvod, s řídkým vzduchem museli počítat... No jako nezaujalo, hned to vyšumí, ale bylo to dostatečně krátké, aby se to dalo bezbolestně dokoukat. Dvě hvězdičky patřičnému dílu, celý seriál kvůli neznalosti jiných dílů hodnotit nebudu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, ale mystifikačná dokumentárna reality šou "Prežiť!" nie je zďaleka taká úderná a pôsobivá, aká mohla/mala byť. Je zvláštne, že ani extrémne vyhrotené pasáže (napríklad stroskotanie jachty a niekoľkodňový pobyt v infekciami všetkého druhu prelezenom záchrannom člne, pričom naokolo krúžia žraloky a šialenstvo) nás ani zďaleka nedostanú tak, ako by nás dostali v schopnejších režisérskych rukách. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama