Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

Phantasma 

všechny recenze uživatele

I u televize na mě dolehla ta tíha okamžiku a bolest, kterou si museli tito lidé projít. Jedná se o dokument / seriál se skvělou rekonstrukcí a samotnou výpovědí lidí, kterým se to skutečně stalo. Člověka to hned nutí se dívat na svět jinýma očima. Po dvou letech se seriál vrátil na televizní obrazovky - nyní s premiérovými díly! ()

sator 

všechny recenze uživatele

1. díl: Zázrak v bouři 5* 2. díl: 3. díl: 4. díl: 5. díl: 6. díl: 7. díl: 8. díl: 9. díl: 10. díl: 11. díl: 12. díl: 13. díl: 14. díl: 15. díl: 16. díl: 17. díl: 18. díl: 19. díl: 20. díl: 21. díl: 22. díl: 23. díl: 24. díl: 25. díl: 26. díl: 27. díl: 28. díl: 29. díl: 30. díl: 31. díl: 32. díl: 33. díl: 34. díl: 35. díl: 36. díl: 37. díl: 38. díl: 39. díl: 40. díl: 41. díl: 42. díl: 43. díl: 44. díl: 45. díl: 46. díl: 47. díl: 48. díl: 49. díl: 50. díl: 51. díl: 52. díl: 53. díl: 54. díl: 55. díl: 56. díl: 57. díl: 58. díl: 59. díl: 60. díl: 61. díl: 62. díl: 63. díl: 41.)Odsouzen k smrti na Everestu (neuvěřitelné)...4*, Perfektně natočeno, krásné exteriéry. Ve spárech medvěda síla 4*, Únos ve vražedných polích 5*.Chris Moon neuvěřitelnej chlap..... Útěk z medvědí hory 4*, Z lavinového údolí 4*, Pomoc ze záhrobí 4*,perfektní práce: takový detail jako špína za nehty a ulámané nehty... Útěk z Amazonie 4*, Výstup z pekla 4*, Nejtěžší-rozhodnutí 4*, Ponor hrůzy 3*, Dokonalá bouře 5*, Dokud-nás-smrt-nerozdělí 3*(silný okamžik když po modlitbě se za pár minut objevil vrtulník) Katastrofa v oceánu 3* 76 dní trosečníkem 5*, https://www.ceskatelevize.cz/porady/10121465663-prezit/7583-prehled-dilu/ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen první díl o pětici trosečníků na malém člunu uprostřed oceánu a opravdu mi to stačilo. Přitom ten seriál má velký potenciál založený na atraktivním tématu a silném příběhu. Jenže má příliš zvulgarizovanou podobu založenou na těch nejprofláknutějších výrobních postupech takzvaných story používaných komerčními stanicemi. Sledujeme hranou " rekonstrukci " prokládanou vstupy přeživších účastníků plavby. Manipulace s divákem je ale příliš patrná, je to podané jako show. Taková věc se hodí do programu komerční televize po dvaadvacáté hodině a nikoliv do hlavního vysílacího času veřejnoprávní stanice. Chápu zachráněné, že chtěli ze svých útrap vytřískat aspoň nějaké peníze, je to ale zpracované tak necitlivě už s ohledem na oběti, že jsem jim ty muka ve člunu málem přál. Celkový dojem 25 %. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně tenhle skvělý survival seriál vyhoupl do červeného zbarvení a jak jinak, než ZASLOUŽENĚ! Tenhle seriál je totiž moje láska, je v něm vše, co miluju: napětí, drsná příroda, nebezpečí, boj o holý život, rozhovory se samotnými účastníky, ale hlavně kruté pro obyčejného člověka nepředstavitelné situace, kdy člověk musí přepnout z konzumního života na boj o holé přežití a je jedno jestli někde na Sahaře, nebo Aljašce či v Amazonském pralese plném jedovatých pavouků, hadů atd. Neexistuje pro mě jiná varianta než plný počet hvězdiček. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě super série dokumentárních rekonstrukcí a rozhodně se nikdo nenechte odradit mým odpadem. Vyzdvihl bych vynikající herecké výkony zcela neznámých herců, kteří zdařile předstírají vypjaté situace ve kterých jde o život. Tolik emocí nezachytil ani Marlon Brando ve svých stěžejních rolích. A co teprve, když těmto mimořádně talentovaným hercům jde o život, a mají zdolat nějaký jez nebo skálu a nespadnout do písku a případně neuzřít tak svoji rodnou vísku. Sledoval jsem to ze zatajeným dechem. Když šel herec pod vodu a nabral nádech s otevřenou hubou jak sumec v rákosí, já ho nabral s ním. Když se vynořil, tak já si oči plné vody protíral s ním. Až tak to bylo sugestivní. Jsem fakt cítil i vodu za krkem a sáhla si na mě smrt. A jestlipak myslíte jestli jsem přežil? No přežil jsem a pak jsem vyprávěl všem jaký je to sugestivní seriál. Následně si seriál pustili ti, co jsem jim ten zážitek vyprávěl a jak jsme se sešli, všichni prožili úplně to samé, co já. Neuvěřitelné!!! 0% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama