Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží... během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (693)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nikovli samoúčelně vulgární, ale pekleně vtipné a v závěru sympaticky citlivé. Výborný scénář, který se nebojí jít občas do absurdity, ale většinou se drží v dost reálné a uvěřitelné rovině. Skvěle napsané a zahrané postavy a vůbec je to strašná pohoda sledovat. Už se těším, až si tohle dám podruhé. Pro mě osobně mnohem zábavnější než Zbouchnutá. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se pořád usmívat. Je v tom hodně hodně výborných fórů a promyšlených ujetých situací, ten hlavní důvod permanentní spokojenosti pramenil ale z úplně něčeho jiného – ten film je dokonale výstižný. Ne že by snad každá snaha o pořádnou opileckou noc měla vypadat takhle, ale jde o tu atmosféru, jde o to pravidlo, že cokoli špatného se může zvrhnout v ještě něco neuvěřitelně horšího. Tohle je ztělesněná zkušenost, jíž podobnou máme každý v historii a na kterou možná před světem zapomínáme, v hloubi duše si jí ovšem s pobavením držíme. Superbad je uchovanou vzpomínkou, která mě donutila k rekapitulaci vlastních skopičin… a to finále na jezdících schodech, roztomilejší vstup k dospělosti by jeden těžko pohledal. Vynikající teenagerovská verze Všech mých lásek, 90%... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady moc rád přitlačím na pilu. Protože kluci na ni také tlačili, a to tak originálně a vtipně, až z toho vzniklo jedno z nejpovedenějších teenagerovských řezání dříví, co jsem kdy viděl. Jejich upřímně naivní a bláznivě přitroublé chování ve mně vyvolávalo radost i dojetí zároveň. A to je mi tisíckrát milejší, než uprcané Prcičky. Pardon. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Superbad, aneb klasická teenage get laid komedie o tom, jak ti největší looseři dostanou ty nejlepší holky, bléé. Naštěstí Jonah Hill přináší pár extrémně vulgárních vtípků, nad kterými je prostě nemožno se nepousmát. K tomu nekňuba McLovin s partou policistů zaseknuvších se v pubertě a začíná se nám rýsovat neobyčejně vtipný a ujetý film, který své hollywoodské vrstevníky značně převyšuje. Na Kevina Smithe Apatowovi (produkce) s Rogenem (scénář) stále trochu chybí, ale v Superbad se dostávají nebezpečně blízko, protože mezi perfektními gagy dokáže vyniknout i příběh o přátelství... Na podruhé ještě větší salvy smíchu. 8/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Superbad nabízí jeden z pohledů na komunikaci nezatíženou etiketou a etikou. Jeho první jméno je nadrženost, jeho druhý jméno je upřímnost. Kompozičně sice vychází z klasických komedií, jen s tím rozdílem, že postavy vypouštěj z úst ukrutně cool obscénní interdialekt - jako když někdo přidá do piva víc chmelu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (21)

  • Seth Rogen napsal první verzi scénářese svým přítelem Evanem Goldbergem už když mu bylo pouhých 13 let. (Paulie88)
  • Nadávka "fuck" padne vo filme celkovo 186 krát. Film má len 118 minút, čiže na 1 minútu to činí priemer 1,6 slova fuck. Seth (Jonah Hill) ho vysloví sám 84 krát. Christopher Mintz-Plasse mal zakázané vo filme používať nadávky, pretože v čase natáčania mal len 17 rokov. (ladko)
  • Bratr spoluscénáristy Evana Goldberga nakreslil pro film přes 1 000 obrázků penisů. V konečném filmu jich bylo použito jen pár. (Paulie88)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Náš kámoš Marťan

Náš kámoš Marťan

15.11.2008

Simon Pegg a Nick Frost jsou zpátky. Po hororech (Soumrak mrtvých) a akčních kriminálkách (Jednotka příliš rychlého nasazení) si chtějí utahovat (samozřejmě láskyplně) z žánru science-fiction.… (více)

Reklama

Reklama