Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží... během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (693)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedu dneska takhle autobusem, celej udejchanej, ani nemám chuť si sednout jak jsem autobus stihl jentaktak. Prostě jsem měl namále, díky tomu, že řidič namotával další roli papíru na lístky jsem prostě měl štěstí a autobus zadýchaný a zpocený bez problému stihl. Byl jsem šťastný až do jedńé chvilky. Napravo odemě stála partička chlapců, náctiletých, nebylo jim více jak 16 let. Nemám od nich daleko, nicméně jsem se nedokázal divit, jak moc si tahle partička v čele s guru vůbec dokáží dovolit, jak trapně se dokáží chovat a jak uboze dokáží reagovat na vnější jemy z okolí. Každopádně v Superbad to takhle funguje také. Já jsem tomu nevěřil, když jsem tuhle komedii viděl a taky jsem jí patřičně ohodnotil. On je tu jeden, přesto dosti zásadní průser, a to ten, že je to všecko holá pravda a pár takových debilů se najde opravdu všude. A tak bych rád dodal, že i když sledujete film, ne vždy je to fikce i když se to zdá být absurdní tak moc, až se protáčejí panenky. Nakonec z toho vzniklo dvojité nasrání ohledně jedné věci. Té proložené na posteli u tohoto filmu, a té prostojené uprostřed autobusu s propoceným trikem vedle party magorů, kteří se baví, ale není legrace je sledovat, stejně jako tento film. Není legrace ho sledovat, opravdu není. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Superbad (distributor naštěstí nic nevymýšlel) je svižnou záležitostí sledující svět teenagerů zase z jiné perspektivy, kterou sice tvůrci časově kapánek přepálili a co hlavně, její hrubší pojetí boří mantinely v daném žánru. Trojice přiblblých kámošů si chce před vstupem na univerzitní půdu jednoduše vrznout. Všechno jde podle plánu až do chvíle, kdy výstavní ucho Fogell vytáhne falešnou legitku se jménem „McLovin“. Přitom alkohol měl být vstupenkou do světa nadržených slečen. Policejní službu má tuhle noc navíc hodně svérázná dvojice, co ráda porušuje zákon. Humor je otevřený, na diváka se valí řada nekorektních vtipů (přiznejme si, že i dost nevyvážených), výsledek je ale až nad očekávání upřímný. Neprofláklá ústřední dvojice Jonah Hill a Michael Cera je neuvěřitelně přirozená (Mádl s Kotkem by se měli stydět), od začátku působí jako letití kámoši, herecká chemie funguje na výbornou. Scénář sype jednu lahůdku za druhou, občas zabrnká i na vážnější strunu. Závěr totiž nejednoho dojme, protože nejen tady ukazuje, že celou dobu nejde o to dostat se pod něčí kalhotky, nýbrž o přátelství, které po maturitě čekají těžké chvíle. 70%. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Předpojatost, předsudky, představy, předvídání, předbíhání... Co jsem to chtěl... Jo - tam, kde mě Zbouchnutá krásně překvapila koktejlem vtipnosti, promyšlené jednoduchosti a uvěřitelnosti, mě Superbad nedal nic, co bych nečekal a konečně vlastně ani to, co jsem čekal... Ano, nehraje se tady tak moc se stereotypy (ale pozor!, žádná rebelie se nekoná, Superbad zlstává ve škatulce teenage comedy) a žánrové klišé jako jinde, ale kostra příběhu je pořád ta samá donekonečna ohraná deska... Díky za nedospělé policajty a McLovina... Konec bych spálil. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +hodně vysoká kadence vtipů a drsných hlášek -někdy se film zbytečně točí kolem některých postav (policajti)/// Trošku mě to připomělo Prcičky, jen tenhle film vznikl o 10 let později. Oproti zmíněnému filmu je tu méně hlavních postav, zato více hustejch hlášek. Hlavní trojice nejsou ani tak looseři, spíše jen normální kluci, kteří chtějí *jen šukat*, ale protože se jim to náhodou nedostává, tak o tom apoň mluví :-) A z toho plyne právě největší porce zábavy, z níž některé hlášky možná zkultovní. Pocaď by to bylo velice fain. Bohužel po čase zjistíte, že stojíte na místě a skoro se nikam nehnete, snad skromě vztahů těch tří kamarádů, které se během filmu hodně pomýchají. Kdyby to tedy člověk od děje čekal, tak asi pohoda, takhle to ale vyzní že je to trošku málo, že toho mohlo být víc. Nehledě na okolnosti je taky problém v tom, že na scénu přiběhnou dva policajti, které svým spůsobem můžeme považovat za zábavné, jenže! Jenže je jich tam moc. Nebo spíš na obrazovce jsou dlouho a člověk má pocit že je obírá o čas a o to že (asi bych to řekl takhle) "já taky chci být na té párty a užívat si s těma hokama, a né skejsnou tady se dvou polišama " Porstě kdybych chtěl vidět policajty, tak mrknu na Policejní akademii. Shrňme si to: prvních 20 minut je nabytejch, potom je to takový průměr a pohodička s několika dobrými scénkami. Je to dobrý a zábavný, ale mohlo to být lepší./// Celkem 68%/// ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se pořád usmívat. Je v tom hodně hodně výborných fórů a promyšlených ujetých situací, ten hlavní důvod permanentní spokojenosti pramenil ale z úplně něčeho jiného – ten film je dokonale výstižný. Ne že by snad každá snaha o pořádnou opileckou noc měla vypadat takhle, ale jde o tu atmosféru, jde o to pravidlo, že cokoli špatného se může zvrhnout v ještě něco neuvěřitelně horšího. Tohle je ztělesněná zkušenost, jíž podobnou máme každý v historii a na kterou možná před světem zapomínáme, v hloubi duše si jí ovšem s pobavením držíme. Superbad je uchovanou vzpomínkou, která mě donutila k rekapitulaci vlastních skopičin… a to finále na jezdících schodech, roztomilejší vstup k dospělosti by jeden těžko pohledal. Vynikající teenagerovská verze Všech mých lásek, 90%... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu si zahrál i herec Justin Long, ale jeho scéna byla vystřižena a objevila se tak až na DVD a BD. (Paulie88)
  • Obchodní řetězec Wal-Mart stáhnul na Hawaii na žádost starosty Honolulu z prodeje DVD s filmem, protože obsahovalo falešný řidičák McLovina (Christopher Mintz-Plasse), který je samozřejmě z Hawaiie. (Paulie88)
  • V scéne, kde má malé dievča v rukách obrázok obrovského penisu, v skutočnosti drží úplne iný obrázok. Filmári nechceli dievčatko príliš traumatizovať. (genetique)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Náš kámoš Marťan

Náš kámoš Marťan

15.11.2008

Simon Pegg a Nick Frost jsou zpátky. Po hororech (Soumrak mrtvých) a akčních kriminálkách (Jednotka příliš rychlého nasazení) si chtějí utahovat (samozřejmě láskyplně) z žánru science-fiction.… (více)

Reklama

Reklama