Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (701)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nijak originální romantická komedie, jenž se typicky veze na příběhové linii "od loosera po machra, jenž nakonec zahodil macherství, aby našel svou lásku". Simon Pegg, ve svých minulých rolích tak vtipný a originální, zde degradoval na pozici demence Jima Carreyho či Steva Martina, takže nejenže polovina jeho scén pozbývá vtipu, ony jsou navíc i trapné a naprosto nelogicky umístěné. Jeho "partnerka ve vtipu" Kirsten Dunst dostala roli "holka na roztrhání", v níž se chová přesvědčivě, bohužel nepřináší jakoukoliv inovaci a rozdílnost oproti podobným postavám v konkurečních filmech daného žánru. Nejvíce ale štve Megan Fox, která sice hraje svou roli pitomé husičky opravdu hezky, ale naprosto vůbec nevyužívá svou největší přednost - tělo. I pětiletý školák uvidí více z krásy její postavy pouze kliknutím na www.meganfox.com, než-li divák tohoto snímku, a to s dovolením opravdu nasere. Kdo tedy zachraňuje herecký ansábl ? Jeff Bridges! Jeho role prostopážného a životem znuděného šéfredaktora mu opravdu sedla, jeho scény patří přinejmenším mezi ty nejvtipnější. Toť asi vše, pouze snad můžu dodat, že se těším na Jennifer's Body, kde by konečně měla Megan ukázat to, pro co si lidi kupují Maxim s ní na obálce. Děkuji a nashledanou u další "average" romance. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě musím podotknout, že tento snímeček měl potenciál pro to, býti nejen "odreagovací" komedií, ale i trefnou satirou na povýšený život celebrit a lidí rýpajících se v jejich životě a proto mě obzvláště mrzí, že se tak až na pár náznaků nestalo. Když už to vypadá na možný sklon k aspoň nějaké obsahové hodnotě, sklouzne to v zápětí do běžných komediálních kolejí, kterými jsme jeli už nespočetněkrát. Scénář se prostě zaměřil na jednotlivé úryvky, scény a gagy, ovšem v celku poněkud pokulhává. Avšak humor je zde docela slušný, Simon Pegg se snaží maximálně, Kristen Dunst je roztomilá a bože můj, Megan Fox, pro ni nemám ani slov... 6/10 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja som skor ocakaval nejaku priemernu komediu, ale nasmial som sa viac, nez som cakal, za co vdacim predovsetkym nesikovnemu Simonovi Peggovi, s ktorym som len pred par dnami videl sci-fi komediu PAUL (2011) a ktoreho ako komika zacinam mat kazdym filmom stale radsej. Scena s Chihuahou, alebo s opitou Kirsten Dunst nemali chybu, ale komickych situacii tam bolo omnoho viac, na ktorich som sa s chutou zasmial. Jeff Bridges bol ako vzdy super a Megan Fox bola opät velmi krasna, pricom svoju krasu este pred uspechom v Transformeroch mohla predviest uz v tomto filme. Proste pre mna jedna mila nadpriemerna komedia, ktoru by som si v buducnosti este rad niekedy zopakoval. ________ Simon Pegg - (Sidney Young) +++ Kirsten Dunst - (Alison Olsen) +++ Jeff Bridges - (Clayton Harding) +++ Megan Fox - (Sophie Maes) +++ Gillian Anderson - (Eleanor Johnson) +++ Danny Huston - (Lawrence Maddox) +++ Max Minghella - (Vincent Lepak) +++ Miriam Margolyes - (Mrs. Kowalski) +++ ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Je to zábava s pestrým obsazením (Pegg na jistotu, ale občas mě z něj bolí hlava. Fox je vážně HOT! Bridges sympaťák. Anderson potěší a Huston je slizký prase) a vtipnými scénami, ale ten konec je těžce přepálený a spadá do stereotypních vod, kde se utopil, a já s ním! Nevím, Pegg je sice vychovalován všude a za všechno, ale já mu to nežeru. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg jako Sidney a jeho trable, aneb cesta za slávou a (ne)štěstím. Hlavní slabina filmu spočívá v tom, že nenabídl, co sliboval. Jinak řečeno, ujetou a vtipnou podívanou. Ne, že by původní premisa nebyla splněna, on je film místy dost bláznivý i zábavný, ale neplní to zkrátka v dostatečné míře. Navíc se opět zvrhne v klasickou romanťárnu a se zábavou je v podstatě konec. Teď si nemohu odpustit malou kulturní vložku. Když si vybavuji Simona Pegga v převleku upíra na maškarní zábavě smetánky, svou mimikou i vizáží mi do značné míry připomínal Rowana Atkinsona a pokud by měl stejné líčení, asi bych je od sebe ani nerozeznal. Zpět tedy k tématu, Sidney dostane příležitost pracovat pro slavný časopis Sharps a naivně doufá, že do něj přenese své běsnění spočívající v pití, drogách, výtržnostech na večírcích, sarkastických poznámkách apod. radovánek, na které je zvyklý ze svého života v Londýně. Zde se seznámí se spolupracovnicí Alison - Kirsten Dunst, ušláplou puťkou z kanceláře, která ale ještě není úplně ztracená. Film je z části o prohnilém světě celebrit, jejich vrtoších a vzájemného lezení si do zadku, díky Alison se ale snímek začne pomalu ubírat trochu jiným směrem a jak dopadne je už zřejmé od jejich prvního setkání. Sice se na scéně i nadále objeví další trapasy, ale film se postupně začne měnit v romantickou komedii. Když o tom tak uvažuji, nakonec mě asi více potěšilo duo Gillian Anderson a Kirsten Dunst, než samotný Simon Pegg hrající si v redakci na idiota, který chce do postele dostat každou celebritu. Tenhle film se to zkrátka bojí rozjet na plné obrátky a chybí mu pořádné koule asi jako oné striptérce s penisem. (6/10) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)
  • Mobilní telefon Sidneyho Younga (Simon Pegg) je Sonny Ericson k550i. (Ficik)

Reklama

Reklama