Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 3
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 664)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dvojka Transformers je lehkým zklamáním. A to především proto, že Bay dostal volnou ruku, neovládl se a trochu to přepískl. Jistě, akční scény jsou technicky dobře zvládnuté (ačkoli jsou občas nepřehledné), ale je jich příliš mnoho, takže při finální bitce už má člověk tendenci zívat nudou. Filmu by prospělo výraznější krácení, a to o dobrou půl hodinku, pak by tahle Bayova egomaniacká show byla stravitelnější. Hlavně v závěru snímku znatelně dochází dech, a to po stránce akční i té komediální. I tak ale druzí Transformers stojí za zhlédnutí, přestože nudné chvilky se oproti jedničce dostavují až příliš často. (70 %) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jak stručně popsat tuto mega show? Bayův masakr motorovými roboty. Ano musím podotknout, že akčních scén s vizuálním orgasmem pan Bay srší kde to dá, možná je to na škodu, ale u mě uspěl :o) Celých 150 minut jsem se nenudila. Všechno o proti jedničce je dvojnásob, počet robotů nespočítám na všech prstech na svém těle ;o) na humorné hlášky mi nestačí všechny kuličky na počítadle a na efekty musím vytáhnout svoji tajnou zbraň.. kalkulačku.. Ale i ta protestuje a píše error. Ano, pan Bay, by se možná měl držet přísloví: "Někdy méně, znamená více" ale já děkuji, že tak neučinil, protože mě všechno od dvojčat, přes autíčko "na dálkové ovládání", které mělo dost prořízlou hubu, sfetovanou matku, motorkoroboty, doktora, dědulu, až k Optimovi opět sedlo. Transformeři se mi dostali pod kůži a já doufám, že se dočkáme Pomsty poražených, pokus druhý :o) ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger, Roberto Orci, Alex Kurtzman .. Pueriliter orgia. Na papíře strašná hovadina - na plátně (nad)průměrně přetrikované scény 101000100110 "na drogách." Asi největší plus filmu je změna kameramana (Ben Seresin), který s obrovským citem snímá (precizně, přehledně, !) scénu pro ony vizuální ILM orgie (které jest prakticky jedinou, navýsost dobře hodnocenou součástí). Megan Fox tímto obsazuje až druhou pozici v potěšeních a rovná se jim jedině výborný Shia LaBeouf... Jinak ovšem nemá druhý Transformers víc čím zaujmout. Chybí jakékoliv napětí, strhující stavba děje, zanedbané jsou emoce a dětinsky slabě je zahrnut i humor. Vyprávění navíc není soudržné, postrádá logiku, ani roboti nebudí zájem. Michael Bay si protentokrát vzal zdánlivě dostatečně obšírný krajíc, ale maže ho, na nudné mytologii stavěným, recyklovaně transformovaným pamlskem, podobným těm, který ve většině svých předešlých filmů (Armageddon, Pearl Harbor, Transformers dokonce, ...) již předvedl. Mnohdy lépe resp. účelněji a bez servítek. ___ Veskrze zbytečný film. Neúplných 50%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ale teda kurva olala, Bay to tam pere fakt pod tlakem. Zatimco jednicka byla spis takovej seznamovak, kde mohlo bejt vic akce, dvojka uz je regulerni valka Transformeru, takze se tam dobry 3/4 filmu neustale rubou. A to tak, ze teda kurva ve velkym. Neustale neco vybuchuje, jedna bitka, prestrelka, ultimatni akce za druhou a to vse je naprosta vizualni zranice s dokonalejma trikama. Navic presun bitek do pouste je paradni napad, sice nemaj k demolovani moc budov, jen nejaky z hoven uplacany chatrce, ale zase ty nabuseny roboti vic vyniknou. Ale je teda fakt, ze je jich tu az zbytecne moc, takze spoustu z nich clovek prehlidne a je to proste postava v davu a obcas jsou bitky lehoucce neprehledny. Jinak co se tyce pribehu, je sice fajn, ze to trochu osvetli puvod Transformeru, na druhou stranu, cela ta myslenka se symbolama lehoucce vysumi do prazdna. No a co nam teda krome naprosto genialni kulervouci akce, ktera me priplacla koule do zidle a nepustila az do zaverecnejch titulku, Bay nabizi? No to je ta ctvrta ctvrtina, ktera nesazi na akci, ale spis takovy ty forky a popravde receno, cekal jsem to daleko infantilnejsi, i kdyz dvojka rodicu nebo dva vymasteny Autoboti jsou tady trochu navic, ale zase naopak Turturro je super zabavnej. No a zaverem bych jen dodal, ze Fallen je tu teda vyuzitej dost minimalne a moc toho nepredvede, hudba by mohla bejt misty nabusenejsi, ale i tak to je velkofilm roku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chalani, počkajte, idem vám kúpiť EŠTE TESNEJŠIE tričko.“ – „Tesnejšie už nerobia, boli sme sa pýtať.“ Viete čo, nie. Už prvý diel bol pre mňa nezábavná nezáživná kravina – a to som ako dieťa zberal komiksy  Transformers (u nás v 9O. rokoch vydával Semic-Slovart), aj skladacie figúrky (mal som sanitku!). Druhý diel si to v mojich očiach definitívne pokazil a Bay začína byť otravný. Stále mu v jednom zábere vybuchuje sto mrakodrapov naraz, zamilované páry radšej zomrú, než by sa mali rozdeliť a namakaní štíhli vojaci so samopalmi v spomalenom zábere vyskakujú z bojovej helikoptéry, držia pri sebe a za chrbtom im vychádza sýto červené Slnko, pri ktorého snímaní musel kameraman pravdepodobne utrpieť doživotné zdravotné oftalmologické následky. V dvojke to režisér zaklincoval nesympatickými postavami, otravnou smršťou trikov, otrasnými akčnými scénami, trápnym humorom (pobavili ma asi tri-štyri hlášky, inak som umieral od nudy). Dostavuje sa ku mne druhý raz v krátkom čase rozhorčenie prameniace z toho, ako sa dá preboha TAKÝTO námet so SPIELBERGOM za chrbtom TAKTO dokrkvať. K tomu desivé hysterické afektované „herecké výkony“, kedy stále niekto na niekoho niečo reve, ziape, prekrikuje ho, háda sa s ním a obecne je neznesiteľný. Obludné dve a pol hodiny. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Hlavného záporáka (Fallen) nadabovala v původním znění hororová legenda Tony Todd. (PETOS)
  • Shanghaiská scéna bola v skutočnosti natáčaná v Pennsylvánii a v Kalifornii na Long Beach. (Greenpeacak)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama