Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

sovel 

všechny recenze uživatele

Kdyz ctu diskuzi vedle jaou tam strasne emoce a odpadem se to jen hemzi. Nastesti ja jsem warcraftem nepoliben a velmi se mi libil. Za posledni dobu opravdu film, kdy jsem si uzival kazdou minutu stopaze. Vhodne zvoleni herci,paradni vizual. Plny pocet bez debat. Doufam v pokracovani. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to nezatížen hrou ani příběhem. Snad jen jméno režiséra, který má za sebou dva vynikající filmy. Tohle se tak úplně nepovedlo. Silnější scény střídají ty slabé, scénář místy kulhá. Vizuálně výborné, pocitově nemastné, neslané. Pokud se to někdo vůbec pokusí srovnat s Pánem prstenů, je naprosto mimo. 55% ()

Speedy115 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit když se ještě nic moc nestalo. Jinak jelikož jsem vášniví hráč počítačových her mezi které spadá i World of Warcraft a jakmile jsem uviděl na plátně město Stormwind dostalo se mi neuvěřitelného vzrušení, film jsem hltal scénu za scénou a slovo za slovem. Skutečně jen vteřinová scéna s Murlocem ve mě vyvolala obrovskou dávku nostalgie. Po příchodu domů jsem jen zapnul počítač a ještě jednou si vychutnal tento velkolepí svět ač v horší kvalitě. Na další díly se tak těším ještě víc než na ten první. :) ()

ondy1985 

všechny recenze uživatele

Warcrafty som hral uplne vsetky, ale toto ma byt co? Vo filme ma ist o viac, nez len o pekne vizualne efekty. Pribeh uplne absentuje, Travis Flimmel sa asi pozabudol, ze nenataca Vikingov a sprava sa ako Ragnar. Plus neuveritelna "romanticka" zapletka... Cele zle... ()

galaxy84 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho filmu víc. Ale nemůžu zase tvrdit, že bych byl úplně zklamaný. Nejvíce mě štval rychlý průběh filmu - střih. Bylo to podle mě zapříčiněno snahou film zkrátit na mainstreamovou délku, aby si užilo epického intra pokud možno co největší množství populace. Ale mně tam chybělo to vysvětlení, proč je tomu tak či onak. Namísto toho je divák postaven před hotovou věc a sleduje už jenom důsledky, ale o příčině ani vidu, ani slechu. A stejně tak s vývojem vztahů mezi postavami. Vidíte, že se 2 interagující postavy spolu objeví 1 - 2x na plátně a na konci filmu spolu hovoří a vy máte pocit, že se díváte na 3. díl nějaké trilogie, přičemž vám předchozí díly (kde se jejich vztah vyvíjel) nějak unikly. Hru Warcraft jsem hrál a příběh mi není cizí, ale podle mě by se divákovi mělo dostat širšího "podhoubí", aby se do světa Warcraftu mohl lépe vžít a nebrat to jenom jako nějakou epickou fantasy řežbu, kterou si jednou pustí a vícekrát si na ni nevzpomene. Určitě to mělo být delší ()

Izzetman 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem tajně doufal v epickou strhující podívanou ala Pán prstenů. Kdo jiný by mohl chtít dokonalý film a propagaci než Blizzard? Od začátku jsem Duncanu Jonesovi věřil. Bohužel toto očekávání se nenaplnilo. Holt už je jiná doba a nic jiného než fantasy akční komedie v Americe nevznikne. Jsem již téměř desetiletý a náruživý hráč a fanda World of Warcraft. Mrzí mě nevyužitý potenciál, protože právě tady se nabízelo nepřeberné množstí možností pro vytvoření epického příběhu. Nejsem úplně sklamaný, film měl opravdu pěkné okamžiky a grafické zpracování, ale místo záblesků úžasných míst jako stormwind, dalaran, karazhan elwyn forest... se dalo vytvořit ipravdu epické dílo. Mrzí mě i též zkomolení příběhu a postav, ačkoliv chápu, že nacpat to do 2 hodinového filmu je nadlidský úkol. V 3D jsem si to opravdu užil, lituju jen toho, že to nebylo promítané v AJ, přeci jen v překladu se ztratil smysl některých vět a dokonce i v orginále mohly být konverzace promyšleny lépe. Možná jsme až příliž přísný, ale 3*. ()

Selmicka2014 

všechny recenze uživatele

Špičkový film perefect!!! Výborný zpracovani supr hudba,grafika,postavy,děj. Bavilo mě to a klidně se podívám znova. Tohle je jeden z nejlepších filmů roku 2016. Dávám 5 hvězdiček. ()

Zrcadleni 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Vetšinou filmy o hrách nedopadnou zrovna nejlépe(jsem zvědav na Assasins Creed). Sice tu a tam nějaká historická fakta nesedí s originálním příběhem, ale je to pořád nesmírně zábavné a graficky pohádkově dokonalé. Travis už není jen Ragnar i když nedostal tolik prostoru aby si ho mohl člověk zapamatovat. ()

Aresko123 

všechny recenze uživatele

ani super triky nezachrania tuto farebnu slataninu s otrasnymi hercami... Kral, kralovna, strazca maju asi tolko hereckého talentu ako moja drevena stolicka v spalni.... ten kto robil casting chcel uplne znicit tento film hned na zaciatku.... Na tych hercov sa fakt neda pozerat.... ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mnohem lepší než jsem čekal.Opravdu dobře udělané fantasy a mě osobně to bavilo víc než třeba takový Avatar. U mě dobrý. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Typický príklad "béčkového" filmu v "áčkovom" prevedení. A pritom tomu chýbalo tak málo. No málo, určite by Warcraftu prospel kvalitnejší a dynamickejší scenár. Kvalitnejší by sa pochopiteľne vyhýbal zbytočným klišé a stupidným dialógom a dynamickejší by vyprázdnil ten naozaj požehnaný počet hluchých miest (určité momenty boli totiž jedna veľká NUDA). Ruka schopnejšieho režiséra by taktiež filmu nijako neuškodila. Lenže, keby bolo keby. A tak tu máme len fantasy oddychovku, na ktorú sa síce nádherne pozerá, no filmovému milovníkovi nedá absolútne nič. 50% ()

Sisyfos

všechny recenze uživatele

Český dabing je bohužel naprosto příšerný a sráží celé fantasy na kolena. Dělá z toho pohádku a nikoliv fantasy film. Bylo užito dabérů pro české pohádky a také to tak dopadlo. Nechcete-li si zkazit atmosféru, doporučuji anglickou verzi s českými titulky. ()

marvolo 

všechny recenze uživatele

PC hru som nikdy nehral, nepoznal som postavy, dej, vlastne nič. Aj tak som si to pozrel, pretože v poslednom čase sa mi tieto fantasy filmy celkom páčia. Za mňa môžem povedať, že film mi ulahodil. Aj keď som zo začiatku nevedel, kto je kto, príbeh bol vyrozprávaný tak, aby sa v ňom nestratil ani nováčik, akým som bol ja. Ja si myslím, že film mal hlavu a pätu, páčilo sa mi spracovanie, hudba aj dej, dokonca tam boli pre mňa dve dosť silné scény a to, keď Durotan zomiera a taktiež keď Lothar odchádza v záverečnej scéne z bojiska, pričom ostatní mu len ustupujú (aj keď sa to samozrejme nepáči Guldanovi :)). Nesmiem zabudnúť na skvelého Bena Fostera, táto rola mu neskutočne sadla a taktiež na skvelého záporáka, z ktorého fakt išiel strach, hlavne z jeho mágie :) Príbeh je otvorený aj pre pokračovanie, už teraz sa teším a dúfam, že to bude minimálne tak dobré, ako Prvý stret. ()

silv3 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu chýba hodina naviac. Dej filmu veľmi slabučký, charaktery postáv nevykreslené, potenciál nezachytený. Blizzard sa snažil byť dokonalý po vizuálnej stránke (pre mňa 4/5*), no tým príbehom to celé skazil. Snáď dvojka ponúkne viac do zákulisia sveta Warcraftu a pribudnú pútavé postavy elfov a trpaslíkov. ()

TrokUruk 

všechny recenze uživatele

Po přečtení všech knížek a letech strávených ve wowku pro mě film byl velice příjemným překvapením a hned jak jsem ho dokoukal, jal jsem se hledat datum vydání pokračování ()

Aidzi 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som sa na tento film tešil, odišiel som z kina zo zmiešanými pocitmi. Ako fanúšik sveta hier Warcraftu a WoW som od tohto počinu očakával niečo viac. Travis Fimmel, čo by predstaviteľ jednej z hlavných postáv, potešil. Jeho humor a mimika mi pripomenuli postavu Ragnara Lothbroka zo seriálu Vikings. Tvorcovia film nádherne vyšperkovali, bolo vidieť, že sa na tom podieľal aj Blizzard a táto vizuálna extáza má donútila pozrieť si film potom znovu o nejaký čas doma. Svet dostal podobu, akú som očakával: mesto, orkovia, zbrane a brnenia- to nemalo chybu.Musím vyzdvihnúť spracovanie kúzel: radosť pozerať na Medivhove čarovanie . Paula Patton, krásna aj ako miešanec človeka a poloorka, náčelník Durotan, sympaťák od prvého momentu. Lenže, chýba mi v tom príbehu nejaký výraznejší prvok, ktorý by ma chytil za srdce. Mali sa viac venovať pocitom postáv, všetko mi to prišlo ako rýchla jazda,pri ktorej som sa ani nestihol otočiť. Za predpokladu, že vznikne aj pokračovanie, dúfam, že si dajú na psychike postáv záležať viac. Minimálne tak, ako na Gul´danovi a ten zapadol do mojej zbierky záporákov ako nič. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek hry, který doslova hltal všechny ty video pasáže po misích, jsem snil o dni, kdy se dočkám celého filmu. Dočkal jsem se, ale... Není to přesně to, co jsem čekal, ale zklamaný zase tak nejsem. Film je to pěkný, sice trošku béčkový, ale jede to. Natočeno je to přehledně, možná by neškodilo i méně postav, ale i tak velmi dobře odvedená práce, včetně triků. Místy až moc veliká umělost světa mě nijak nerušila, prostě jsem si to užil. Ale po zprávách ze světa ( našeho 2016 ), kde film není takový kasovní trhák, spíše naopak, mě však přepadá deprese. Protože konec filmu, který vlastně není žádný konec, si vysloveně říká o další díl. To je skoro jako bych viděl Společenstvo prstenu a po něm žádný další díl by nebyl, no nenasralo by to ? Tak doufám, že se návratu do světa warcraftu dočkáme a první střet nezůstane posledním. Takže velmi pěkných 75%. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama