Reklama

Reklama

Che Guevara

  • Česko Che Guevara: Revoluce (více)
Trailer 1

26. listopadu 1956. Fidel Castro se plaví na Kubu s osmdesáti povstalci. Jedním z nich je i Ernesto „Che“ Guevara, argentinský doktor, který sdílí s Castrem společný cíl – svrhnout zkorumpovanou diktaturu Fulgencia Batisty. Che se projeví jako nepostradatelný bojovník, rychle si osvojí umění partizánského boje. Jakmile se Che pustí do boje, s nadšením ho oslavují jeho velitelé i kubánský lid. Tento film zachycuje vzestup Che během kubánské revoluce, od doktora – přes velitele – k hrdinovi revoluce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Soderberghova snaha o něco, jako je "historický film", se ukazuje až zrádně dvojsečně. Repetetivní vyjmenovávaní událostí na Sierre Maestre je v podstatě věrným zachycením minulosti. Na druhou stranu si tvůrci velice dobře uvědomují, že točí zároveň i dramatický film, a tak samotná historie prochází okrášlovací kůrou. Spíše než historický film bych uvítal psychologickou studii, která by byla o několik řádů zajímavější. Takhle je to adaptací učebnice dějepisu, což ve svém výsledku nemusí být zrovna málo. Pokusy zfilmovat život Che Guevary dopadly víceméně tragicky a tyto angažované agitky zcela právem skončily v propadlišti filmových dějin. To však naštěstí neplatí pro jeho nejnovější biografii. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Víte co mají společného hlemýždí závody, posun ledovců a Soderbergherovo čtyřhodinové monstrum o typovi z triček mladých levicových aktivistek? Vražedné tempo. Kdyby tímhle tempem probíhala revoluce na Kubě, tak by jí v Zátoce sviní porazili i kontras z řad veteránů z První války. To je těžký. To pak všichni herci můžou hrát jak o život a Benicio by si mohl i prst v prdeli ukroutit a ze slibného námětu přesto vznikne jen děsivá nuda. P.S. Mělo mi dojít, co to bude za adrenalinovou jízdu, když je pod scénářem podepsanej Terrence "Uspavač hadů" Malick. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $1,497,109Tržby Celosvetovo $33,212,564║ Prvá hodinka je dosť rozvláčna a pokým sa to začne do niečoho celistvejšieho dostávať to fakt potrvá, lebo cez tie skákance cez určité obdobia vznikal v mojich očiach čoraz väčší nesúrodí guláš ale potom po určitom čase to našťastie začne dávať zmysel aspoň to čo ponúkne druhá polovica filmu, kde sa niečo deje a niečo zmysluplné aj občas vypovedá, celkovo len priemer, škoda. /65%/ ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

A já si myslel, že revoluce je něco akčního:o)). Ernesto "Che" Guevara je určitě zajímavá postava Latinské Ameriky, ale tento film bohužel nepřináší žádnou hlubší vizi na tuto postavu. Sice jeho proslovy mají určitou hloubku, ale ve filmu to nemá efekt. Raději doporučuji sáhnout po odborné knize:-). Benicio se sice snaží, ale i tak je v "dokumentárním" filmu mnoho nudných scén. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Soderberghův možná až moc dokumentární popis událostí života Guevary a jedné velké revoluce. Je mi jasný, že přesně takhle to Soderbergh natočit chtěl, ale mě to vůbec nebavilo a většinu času jsem se tak nudil. Jenom ta poslední půl hodinka okolo dobývání Santa Clary mi přišla hodně dobrá. Samotná postava Guevary je podána tak nějak neutrálně, aby si na něj každej mohl udělat svůj vlastní názor, což mi přijde jedině dobře. Benicio Del Toro je výbornej, ale o životní roli se dle mého nejedná, už má přece jenom v seznamu působivější role. Tenhle film mě prostě neoslovil tolik jak jsem čekal. Možná se to ale po shlédnutí druhého dílu zlepší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (21)

  • Steven Soderbergh konzultoval film s třemi pamětníky kubánské revoluce, kteří prošli s Che Guevarou celou revoluční pouť až do Bolívie. O rozhovor s bratry Castrovými se prý ani nepokusil. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh má americké občanství, tudíž scény z Kuby nemohl točit na Kubě. Lokality mu nahradily Španělsko, Mexiko, Portoriko a Bolívie. (Sfinkter)
  • Děj filmu se odehrává převážně v letech 1956-1958. (Karlos80)

Související novinky

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Reklama

Reklama