Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se meteorologická stanice srazí s nějakým meteoritem a dopadne na zem, je to pořádný průšvih. A hlavně proto, že ve vesnici, kam družice dopadne, všichni občané (až na starého alkoholika a nemluvně) velmi rychle umírají na nějaký typ neznámé infekce, a stejně tak vojenská hlídka, která má místo prohlédnout. Na místo se vydává speciální tým mikrobiologů, kteří vezmou přeživší do tajné laboratoře uprostřed nevadské pouště, a začnou neznámý organismus zkoumat. Ale ten i přes přísná opatření opouští karanténu, a rychle se šíří k obydleným oblastem - a vše co mu stojí v cestě zabíjí. Vypadá to, že nás navštívila první návštěva z vesmíru? Tým biologů musí velmi rychle najít zbraň proti této bakterii, jinak je život na Zemi odsouzen k záhubě ... Velmi živě si pamatuji, že jsem knihu od Michael Crichtona vzal do ruky, když se přítelkyně učila na zkoušky. Ač měla strach, že ji budu rozptylovat :), kniha mě natolik pohltila, že o mě pár dní nevěděla. A stejně tak mne pohltil i tento film - i když je delší než dvě hodiny, i tak mne přichytil k obrazovce a nepustil.. Ačkoliv jde "jen" o TV film, i tak je velmi kvalitní, a řada filmových novinek by mohla závidět - jak docela slušné efekty (hlavně vlastní laboratoř), tak i příjemné herce v čele s Benjaminem Brattem... ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Slušnou výpravou oplývající TV film vycházející z novely Michaela Crichtona, který má bezmála tři hodiny, se celkem povedl. Sice herci nejsou nic extra, ale svou roli plní a co je hlavní tak první hodina je opravdu solidní rozjezd. Bohužel druhá část jej docela podkopala, neboť závěr totiž je velké zklamání. A je to o to víc nečekané, že první díl rozpočtem (nebo alespoň se režisérovi povedlo navodit takový dojem) totiž strčila do kapsy například 24 nebo Heroes. Příběh je celkem atraktivní a právě ten mne donutil sjet tyto tři hodiny rovnou v řadě, opravdu škoda toho jak to nakonec dopadnulo. Ale jde určitě v rámci televizní tvorby o velmi našlápnuté sci-fi. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal filmu o smrtiacom víruse, v ktorom tým vedcov netvoria šaškovia s iq 450, ale normálni inteligentní ľudia. Všetky postupy sa dajú logicky odôvodniť a celkovo musím tvorcom uznať snahu natočiť snímok čo najreálnejšie. Pár nezmyslov sa síce nájde, ale vzhľadom na stopáž ich odpúšťam. Zaslúžené 4*. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu proč je Andromeda rozdělena do dvou částí, daleko radši bych bral 3 hodinový ucelený balík. Popravdě nevím přesně, co se mi na tom tolik líbilo, ale herci to rozhodně nebyli, úžasný je příběh a taková ta nejistota, kdy divák v jednu chvíli (co chvíli, skoro celý film) neví, co vlastně ta Andromeda je a tu nejistotu s ním sdílejí hlavní představitelé filmu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama