Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s původním filmem, tak je tu méně vědeckosti, více klišé, více korektnosti (například vědci musí být složeni ze všech myslitelných ras a pohlaví, zabíjení zvířátek musí být pohoršeně komentováno atd.) (souvisí s dobou vzniku), více patosu (ehm, v původním filmu nebyl žádný). Herecké výkony jsou značně horší (během celého filmu jsem jim ty role nevěřil, pořád jakoby na mě křičeli: "jsme herci!"), i to charisma mají nižší, technickoumělecké zpracování snímku značně obyčejné, oproti originálu. Stará verze působila dojmem fiktivního dokumentu, tak moc důvěryhodná byla. Nová verze je prostě obyčejným televizním scífkem s vyššími ambicemi. Na druhou stranu je fajn, že příběhová linie je daleko komplikovanější a fantasknější. Tento fakt dává nové adaptaci svůj smysl. Přestože je nová linka ve své podstatě hloupá, dostává to film na zajímavější úroveň. Škoda, že ke konci se vrší docela blbosti a některé klíčové věci vyšumí do ztracena a některé jsem zcela nepochopil. Všechno zde také musí být daleko megalomanštější, aby to dnešní diváky zaujalo. I přes 180 minut délky a čerstvě absolvovaný původní film jsem se ale skoro nenudil, což jde adaptaci nové velmi k dobru. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

ČÁST 1 - CITÁT - Je to družice a může být radioaktivní............ Klasika. Podobné knize a skoro stejné jako v předešlém příběhu z roku 1971. Tento je obohacen o cestování časem. Na televizní tvorbu je to celkem ucházející, ale na první příběh to nemá. CITÁT - Pokus se dostat z USA co nejdál a nejrychleji............ ČÁST 2 - CITÁT - Letoun se celý rozpadá a ta bomba se zase aktivovala....... Je v tom "cítit" ta televizní tvorba, ale ruku na srdce, kolik horších filmů se dokonce dostalo do kin. Má to napětí, dobrou předlohu a ucházející hudbu. Kamera normal, ničím nevyniká a triky jsou lehce televizní, lépe to asi nešlo. CITÁT - Bacillus Infernus...........Bakterie z Pekla........... Má to i několik chyb (třeba scéna v laboratoři ke konci filmu) a také byla možná zbytečně zdramatizovaná, naopak scéna s palcem mě hodně rozesmála - ikdyž to nebyl tvůrčí záměr. Natočeno podle stejnojmenné knihy Michaela J. Crichtona. Executive producer - Tony a Ridley Scott´s. ()

Reklama

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zase konstatovat, ach ty remaky.Ale tak nějak jsem to během včerejšího koukání na první díl spolkl.Ono se to povedlo.Vnesli do vědeckého thrilleru nové rozměry.Myslím, že lidské.V duchu jsem to porovnával jak s románovou předlohou, tak s prvním zpracováním.A výsledné úvahy nejsou špatné.Jde sice opět o potenciálně katastrofu světového formátu,kontakt s živou entitou na nebílkovinné a nekyslíkové bázi, která bleskurychle zabíjí hostitele.No a než se najde medicína na to jak z maléru, tak je na co koukat.Počkám si na druhý díl, ale myslím, že čtyři hvězdičky postačí ke slušnému ohodnocení tohoto filmu. ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem kdysi knížku, viděl jsem původní filmové zpracování a na tenhle remake jsem se i těšil, ovšem už na konci prvního dílu jsem tušil, že je něco v nepořádku. Scéna ve stíhačce mě nijak nešokovala, byla očekávaná, ale proč tak tak brzy ve vyprávění příběhu ? Pak to přišlo, ve druhém díle, který jsem viděl asi s odstupem týdne jsem zjistil, že si tvůrci něco přidali navíc a uměle prodloužili stopáž filmu. Škoda, nemusela z toho být nakonec taková slátanina ve které sem se celkem zamotal. Od bratří Scottů bych tedy čekal víc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vo filme je veľa postáv a naozaj sa im snažia dodať hĺbku. Je to len mierna nevýhoda, pretože je tu toľko príbehov a nemajú čas na rozvinutie žiadneho z týchto vedľajších príbehov, pretože toľko času musia stráviť poskytnutím hlavného príbehu, ktorým je vírus. Napriek tomu dej plynie dobrým tempom a nikdy nemáte pocit, že sa vlečie. Veľká časť filmu sa odohráva pod zemou v ich vedeckom areáli, ale napätie je stále plné sily, pretože to vyvažujú scénami z povrchu a infikovanej oblasti a vládou, ktorá sa s tým snaží vysporiadať. Skombinujte politický triler so sci-fi chorobou a vznikne veľmi zábavný film, ktorý nie je perfektný, ale určite sa počíta ako jeden z najlepších zábavnejších televíznych filmov. 6/10 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama