Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (525)

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou slátaninu o přitroublých huličích a ono to byla docela sranda, hlavně ten konec byl parádní, ten mě začal bavit. Stejně se film mohl ještě víc zkrátit, aby děj víc odsýpal i toho mluveního tam mohlo být míň. Mě tady hlavně vadilo to, že ten kdo mluvil ještě nedořekl větu a další do toho začal mluvit a jak je ten náš blbej dabing, tak to moc splývalo do sebe. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená komedie o jedné zelené kytičce, která přináší potěšení do Vašich duší. Příběh docela legrační, jednoduchý, některé scény mne rozesmály až k pláči (prokopnuté přední sklo apod.), ale celkově je to spíš jen taková slátanina gagů. Navíc hlavní záporáci jsou spíše k smíchu a to bylo asi to, co mi na tom nejvíc vadilo. Byl to takový souboj zhulených šílenců. Některé hlášky byly těžko k pochopení a už se tam opravdu nehodily. Takříkajíc to byly ošklivé výmoly na poklidné cestě dějovou linií. Nicméně si tahle komedie své tři hvězdy opravdu zaslouží. 60% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Geniální ujetý guláš. Zhulení magoři už tu byli mockrát, ale nikdy nebyli sympatičtí ani vtipní. Rogen a Franco ovšem bez problémů zvládají bavit a zvraty očividně napsali huliči. Plejáda neuvěřitelných charakterů, boží honička s nohou v okně a řádně krvavé finále, které ve vší té trávě připomíná Vietnam. Chybí tomu jen konzistentnější dávkování, jinak paráda. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka: Má Pineapple Express na komedii Zack and Miri Make a Porno? Nemá, protože jak Rogen, tak Apatow nejsou zdaleka tak dobří scénáristé jako Kevin Smith a ztrácejí se jak v příběhu, tak v dialozích. Nehomogenita a konfrontace vícero žánrových a stylistických zdrojů po vzoru čtvrtého Indyho (ten rovněž střídal sytý technicolor s monochromatickým kulisovitým hororem), nebyla, obávám se, záměrnou snahou vtělit zhulenecký stav mysli do struktury filmu, ale pouhou neschopností tvůrců, kteří si natáčení náležitě užívali, a o to méně pamatovali na diváky. A beztak oproti huličským pionýrům a prvním oficiálním ganja inženýrům, dvojici Cheech Marin a Tommy Chong (z jejichž sbírky doporučuji Up in Smoje a Cheech & Chong's Next Movie), je Seth Rogen jenom takovým soft-porn-vampire-disco-rock hašišákem. Nicméně rámec filmu s americkou armádou testující drogy není výmyslem, ale dle osvětové publikace Sny vědomí, CIA, LSD a revolta 60. let regulérním faktem. Abych uvedl věci na pravou míru, ten film je prvotřídní a místy opravdu vtipný, jen nedrží moc pokupě a potřeboval by minimálně o půl hodiny zkrátit. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

proboha... komedie ještě jakž takž, ale krimi/thriller, to snad nemysleli páni tvůrci vážně... předialogovaný snímek s přetaženou stopáží, při kterém jsem se až na pár výjimek prakticky nezasmál a poslední hodinu se modlil za konec. doufám, že to už nikdy neudvidím, a jestli budu pod nátlakem muset, seženu si pořádnou dávku pineapple expresu... 40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Herečka Perezová přesvědčila režiséra Greena, aby vystříhal většinu dialogů, v nichž vystupuje její postava, aby ji tak udělal zajímavější. (hippyman)
  • Film byl v některých kinech uveden jako "Easy Job". (hippyman)
  • Jedná se o první film s tématikou marihuany, který celosvětově vydělal přes 100 milionů amerických dolarů. (BART!)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno