Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Konečně inteligentní komedie u které jsem se opravdu pobavila. Vždycky mě zajímalo tak trochu zákulisí filmu a zde jsme svědky i zrychlených záběrů, které umocňují rozpoložení hlavní postavy naprosto ponořené do spěchu. Robert De Niro byl pro tuto roli naprosto skvělý a nikdy by mě nenapadlo jak dostávají producenti zabrat a jsou to vlastně takové figurky na hracím poli, které stojí za vším a přitom je lidé neocení. Nyní se také z filmového byznysu dělá mnohem větší věda než dříve a spíše než o umění jde většinou o to jak co nejsnadněji a nejlevněji vydělat prachy. Tady vidím jako skvělý nápad rozestavět postavy podle svého gusta do kulis k nějakému předešlému filmu a nechat je působit jednotvárně. Kristen Stewart byla v mini roli také skvělá :-). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mierne nepríjemná, ale stále v medziach tolerantnosti "hollywoodskych producentských nožníc" ďalšia satira na štúdiové praktiky továrne na snov. Tá funguje rovnako ako všetky firmy sveta na túžbe po zisku, nad čím sa stále veľa ľudí pozastavuje a preto si musí urobiť občas srandu sama zo seba. Nakoniec sa ukazuje štúdio ako veľmi tolerantné a otvorené "geniálnym mysliam kreatívnych" , drogami umocnených režisérov, pretože im kecá iba do jednej záverečnej scény, alebo do toho, či sa majú oholiť alebo nie. Takže tu "satirujeme" aj týchto tvorcov a hercov, samozrejme vyprázdnenosť vzťahov, stojacich na šľapaní po cudzích chrbtoch na vrchol (znova opakujem ako v každej firme) a cez papulu dostanú aj zhýčkaní diváci, ktorí nič nevydržia (človek umrieť môže, zviera nie) a umeleckí elitári, návštevníci Cannes. Zvláštny to mikrokozmos, ten svet filmový. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která ale není moc zábavná. Dobře se na ní kouká, ale nejenže se člověk u ní nezasměje, ale ani nepousměje. Prostě jsem koukal, koukal a bylo to velmi zajímavý, ale tak nějak natahovaný. V celém snímku nedojde k žádnému výraznému posunu v ději a sám hlavní hrdina má před sebou jen dva problémy, které musí vyřešit (+ ještě rodinné problémy, které jsou nudné a zbytečné). S postupem času se humor úplně vytratí a stane se z toho smutné drama o opuštěném producentovi, kterému nic nevychází. Přes všechnu tuto kritiku se jedná o film, který zaujme diváky, kteří se zajímají o filmový průmysl a vznik filmů. Robert De Niro svou úlohu zvládá výtečně a množství cameí diváka potěší. Škoda, že film končí tak nějak neurčitě. Byl to předpokládám záměr, ale stejně... A zajímalo by mě, jak moc se to blíží hollywoodské realitě:) PS: Srovnávání s Tropic Thunder je dost mimo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Práce hollywoodského producenta není tak snadná, jak by se navenek mohlo zdát. Ben (Robert De Niro) by mohl vyprávět. Donutit excentrického režiséra (Michael Wincott) aby ze svého mistrovského díla odstranil morálně závadnou scénu je téměř nadlidský výkon. A ještě k tomu donutit hereckou hvězdu nového filmu (Bruce Willis), aby se vzdala svého plnovousu je už úplně nemožné. Není se čemu divit, že tím vším trpí i Benův osobní život .. Filmy Barryho Levinsona mám docela rád - asi jsme naladěni na podobnou vlnu, ale jeho mírná nadsázka (a v tomto filmu hodně kopající do vlastních řad) je naprosto úžasná. Když si člověk občas v novinách přečte, co všechno herecké či hudební hvězdy od svých producentů vyžadují (pozlacená záchodová prkénka a podobně), tak se pak lpění na úchylném plnovousu vůbec nedivím. I po herecké stránce se mi tento film líbil moc - od Roberta DeNira jsem nic než výborný herecký výkon nečekal, ale příjemně mne překvapili i ostatní - hlavně teda ale Michael Wincott. Takže i když jde v tomto filmu vcelku o kulový, stejně se na něj moc dobře kouká, a bavit se budete ať chcete nebo ne ... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. V podstate je to dialogova blbina o producentovi, ktoremu mu v zivote nic nevychadza, ale nie je to taka drama, ako by sa na prvy pohlad zdalo. Najlepsie to vystihol uzivatel Enspigl, ze riesia sa tam take blbosti ako bradka Brucea Willisa alebo brutalne zabity pes, pricom su ludia viac sokovany psom, ako mrtvym clovekom. Ale najlepsie boli vydarene De Nirove ksichty, ked bol sokovany, ze s kym spala jeho dcera. V tej chvili mi pripominal tatku exspiona, ktory hadzal ksichty na Bena Stillera v komedii FOTR JE LOTR (2000), ale toto je samozrejme uplne o niecom inom, z prostredia filmovych producentov, kde ide vzdy len o peniaze a trzby z filmu. Zavisi len od vas, ako budete tento film brat, len netreba mat nijak velke ocakavania. _______ Robert De Niro - (Ben) +++ Sean Penn - (Herec) +++ Catherine Keener - (Lou Tarnow) +++ Bruce Willis - (Herec) +++ John Turturro - (Dick Bell) +++ Robin Wright - (Kelly) +++ Stanley Tucci - (Scott Solomon) +++ Kristen Stewart - (Zoe) +++ Michael Wincott - (Jeremy Brunell) +++ Produkcia: Barry Levinson, Robert De Niro +++ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film ukončoval v roce 2008 festival v Cannes. Byl promítán jako nesoutěžní snímek. (HappySmile)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama