Reklama

Reklama

Vítej v džungli

  • USA Welcome to the Jungle (více)

Obsahy(1)

Syn newyorského primátora Michael Rockefeller během jedné z výprav do džungle Nové Quineje zmizel. Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Říká se, že padnul do rukou kanibalských kmenů. O čtyřicet let později se dva páry přátel vydávají do džungle pátrat po jeho osudu. Jejich hledání se brzy mění v zoufalý boj o život. Domorodí kanibalové sledují každý jejich pohyb. Z cestovatelů se stavá lovená zvěř, smyčka se kolem nich stále více stahuje. Kanibalové chystají krvavou hostinu… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo? Nejdřív jsem se lekl už v úvodu filmu - film na český trh dal INTERSONIC a z mých zkušeností, tato společnost dává na trh jen odpad! A pak to začalo, amatérská kamera, nezajímaví herci a příběh?? Žádný! Mne to připadalo, jako nějaký studenstký film. A ten konec - katastrofa.......... nestahujte, nekupujte, utíkejte..... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Některým filmům pomalejší rozjezd odpouštím, ale čeho je moc, toho je příliš. Když se prvních 55 minut nic neděje a všechno, kvůli čemu se hororový fanoušek na film dívá, se odehraje v posledních 25 minutách a ještě tím stylem, že vlastně nic není pořádně vidět, je něco sakra špatně. Vždyť motiv kanibalů poskytuje takovou škálu možností, ale ve Welcome to the Jungle se neobjeví ani jeden zajímavý nápad! Natáčení alá amatérská kamera navíc působí značně nevěrohodně a osud postav je vám ukradený. Dvě hvězdičky za pěknou přírodu, pokus o obnovení kanibalského žánru a za to, že ta poslední půlhodinka byla jakž takž koukatelná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už X rokov sa hovorí o tom, že Američania chcú urobiť remake kanibalskej klasiky Taliana Rugera Deodata CANNIBAL HOLOCAUST. Hovorí sa to i v r. 2009. Ale už pred rokom natočil biedny scenárista (JUMANJI, ARMAGEDDON) a režisér (KAT) Hensleigh niečo, čo sa na slávnu klasiku ponáša tak veľmi, až to prestáva byť vtipné. Nepochybne môže byť reč o nepriznanom remaku. Keby som bol Deodato, určite by som zvažoval žalobu (už za vykradnutie legendárneho záberu s nabodnutou ženou). Hensleigh nemá šancu vytvoriť také kontroverzné dielo s presahom, ako Deodato počiatkom 8O. rokov. Naopak, nakrútil len ďalší (kvázi)dokument s akože realistickou kamerou. dej pojednáva o štyroch nesympatických, nadržaných , mladých hovadách, ktoré v Novej Guinei hľadajú pred desaťročiami sa tu za veľmi záhadných okolností stratiaceho syna boháča Rockefellera (mimochodom bez irónie: vynikajúci nápad!). Tam, kde Deodato provokoval (otvorené sexuálne scény), znechucoval (gore, zvieratá) a opantával (uhrančivá výprava, hudba, atmosféra), tam bezradní Američania ponúkajú plieskanie zadočkov v hustej tme. Najlepší je záver s Rockefellerovými nohami. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě dnes nemám zcela ideální den, ale ani holčina se stylově probodnutou hlavou mě nedonutila obdarovat Welcome to the Jungle byť jen jednou hvězdičkou. Zrůdnost, která i přes běžnou stopáž působí jako tříhodinový home made epos. Ruce a raději i všechny zbylé údy pryč! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně bych tento film tak špatně nehodnotil ... Tvůrci jednoznačně vsadili na kombinaci dvou filmů a to "Cannibal Holocaust" a "Záhada Blairwich", ale zejména bych film přirovnal k tomu druhému. Toto je opravdu první "reálný" kanibalský film, o kterém bych mohl uvěřit, že se stal a že záběry jsou reálné. Škoda prostě je, že každý hledá v novém kanibalském filmu z roku 2007 nový "Cannibal Holocaust" a oprášení "starých dobrých" časů, kanibalských úchyláren a řezničin ... Bohužel nebo bohudík pro diváka, který raději od filmu nic neočekává, může se stát, že dostane v podstatě zajímavý film přesně ve stylu "Blairwich". Film nabízí dost syrových a nepříjemných záběrů, pocit z všudypřítomného nebezpečí, strach a zhnusení ... ovšem ne v tak přehnaných porcích, jako italské klasiky ... které se tímto ovšem od reality dosti vzdalovaly. Ano, film je docela dobře natočen a kdyby se přidaly gore efekty a sexuální perverze ve stylu Aja, Roth, Rob Zombie a podobných, mohl "kanibal" žánr opět ožít. To se tímto filmem rozhodně nestalo, ovšem na druhou stranu, já byl u konce vyděšen a přimražen dostatečně ... Prostě mi to sedlo jako pěst na oko, opravdu to vypadalo jako natočená realita ... Ještě jednou tedy radu předem, nic nečekejte ... uvidíte až od druhé poloviny ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Američania sa radi túlajú po svete. Sú to nadšení turisti. Radi navštevujú cudzie exotické krajiny. Občas sa stane, že sa niekto z nich stratí, zmizne bez stopy. To nie je nič neobvyklé. Avšak keď sa v roku 1961 stratil syn z vplyvnej židovskej rodiny Michael Clark Rockefeller odštartovalo to jednu z najväčších pátracích akcií. Michael sa stratil niekde v rozľahlej džungli na Novej Guinei. Nenašli ho. Bolo dôvodné podozrenie, že sa stal obeťou kanibalov. Po štyridiatich piatich rokoch od jeho zmiznutia sa ho vybrala hľadať štvorica mladých, nesympatických hlupákov. Toto ich naivné dobrodružstvo ich bude stáť život. Dobre im tak. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kvituji, že nedošlo na Parkinsonovu kameru, protože snad jen dřevák by točil tak, že není nic vidět. Ba co víc, jde o lepší kousek než taková Záhada Blairwitch, která je v rámci žánru tragédií. Deodatův majstrštyk zůstává samozřejmě i nadále nedostižný, ale tenhle film si z něj i leccos vzal. Plusem je rozhodně příroda - prales, četné vodopády, řeka. Skupina se chová typicky, jak už to v podobných filmech bývá, rozkraveně, povýšeně, bezohledně k okolí, za což po právu zaplatí. Vcelku věrohodná je i ponorková nemoc, které čtveřice propadne. Minusem je technika FF, která zde neumožňuje spatřit to, co by divák v přímém přenosu očekával - řezničinu. A tak uvidíte už jen naporcované nebožáky. Nejlepší je oběť naražená na kůlu, co připomene Kanibaly, jen zde je to trochu jinak - proč ne. Být film natočen normální technikou s gore scénami naplno, pak by šlo jistě o minimálně lepší průměr...2,5* ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, opravdu to byl horor, ale dokoukat. Během tohoto eposu, se dozvíte spoustu zajímavých věcí, které se vám zároveň s titulky vykouří z palice (tuším, že se jednalo o sexuální vztahy uvnitř amerického spolku pohlavních hrdinů). Jediný co si pamatuju je, že jeden z Rockefellerů nevelí světové ekonomice, ale kmeni nějakejch pošahanejch domorodců, kteří spasou naši ústřední čtyřku. Wow! ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Konečne "slušný" kanibalský film, ktorý na rozdiel od talianskych nie celkom normálnych "klasikov" nepovažuje zabíjanie zvierat za cool ingredienciu daného subžánru a nerobí z detailného požierania alfu a omegu hororovej katarzie. Namiesto pocitu hnusu ponúka strašidelné dobrodružstvo (i keď veľmi priemernej kvality), ktoré fanúšika oblaží dosť efektívne pri polnočnej projekcii (čo bol môj prípad). Ak je fanúšik ľavicového zmýšľania, nepochybne ocení i zámerné (alebo nechcené, neviem) prirovnanie amerického imperializmu ku kanibalizmu (kto je trpezlivý, dozvie sa). PS: Tvorcovia mohli vyťažiť mnoho zo skutočnosti, že Michael Rockefeller nebol na Novej Guinei obťažovať domorodky (alebo koho), ale kvôli vášni pre domorodé umenie Oceánie (jeho rodina darovala množstvo takýchto artefaktov Metropolitnému múzeu), oni to naopak vôbec nespomínajú. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bohapustá vykrádačka viacerých filmov. Tvorcovia si hovorili buď za a) Dnes je ff strašne cool, to nám budú teenageri žrať, aj keď točíme blbosť, za b) My sme geniálni, že točíme dnes ff, keď je to tak strašne cool...ale je to videofilm, je to na úrovni niektorých kvázi hororových kravín, ktoré idú v kinách. Nápad s dvoma rozvetvenými líniami je fajn, ale nič sa tu poriadne nerozvinie, štáb proste nemal ani na poriadne masky/gore efekty a tak nemohlo vzniknúť nič iné, ako mdlý horor. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Kanibalské horory s vizuálem ála pseudodokument, frčely koncem 70. let a přicházely převážně z Itálie. Největší klasikou tohoto žánru jsou "Kanibalové" z roku 1980, kteří dokázali šokovat a zvláště v dané době opravdu mohli působit jako něco co se skutečně stalo. Vítej v džungli přichází se stejným nápadem, ale... Když pominu fakt, že film vypadá příšerně a budu to brát jako tvůrčí záměr, nelze odpustit, že se zde po celou dobu nic neděje, sledujeme partu neherců, které brzy začneme ze srdce nenávidět a když už si divák myslí, že dostane očekávané násilí a šokující vyvrcholení, neuvidí vůbec nic, jen závěrečné titulky. Naprostá bída, která dokazuje, že Jonathan Hensleigh, napsal pár známých filmů, ale režírovat neumí ani boha. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mělo to být znovuvzkříšení kanibalských filmů, ale já myslím,že to je velký brak. Údajně má jít o skloubení filmů Cannibal Holocaust a Záhady v Blair Witch. Jediné, co to mělo s těmito filmy společného, bylo chození s kamerou v ruce a dívka napíchlá na kůlu. Film měl nabudit atmosféru amatérismu, jenže na první pohled je jasné, že za kamerou stáli profíci. Žádné rozmazané záběry, nádherně zabrané detaily prostředí. Pokaždé kamera zabrala přesně to, co mělo být vidět. Film byl nudný snad až na posledních 15 minut. Ale i ty byly nic moc. Hodně toho bylo ve tmě, takže nebylo skoro nic vidět. Hororové prvky takřka nulové, snad až na ten konec. Skoro celý film byl jen o sprostých slovech, chlastání a neustálých střihů kamery. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já vám fakt nevím. Ono to samozřejmě hodně šilhá po Canibal Ferox a třeba i Ženách od hluboké řeky, stejně tak je fakt, že se tam celých počátečních 55 minut neděje nic, pro co jste se na to rozhodli dívat, a hlavní hrdinové se přednáhí, kdo bude nejnepříjemnější a nejnesympatičtější, ale mě to asi i bavilo. Rozhodně z toho nejsem nijak zklamaný, nějak zvlášť mě to nenudilo (za což určitě může dobrá kamera a ještě lepší prostředí) a posledních 25 minut to jde a má to i nějakou atmošku. Fakt nevím. Na jednu stranu se tomu nízkému hodnocení nedivím, na druhou stranu nemám problém tomu hodit podstatně více. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ruggero Deodato síce nie je žiaden režísérsky fenomén, v pomyselnom súboji s Jonathanom Hensleighom však aj s odstupom štvťstoročia jasne víťazí rozdielom troch tried. Jeho Kanibalovia, nech už je to film akokoľvek kontroverzný a pohoršujúci, boli strhujúci, napínaví či dokonca šokujúci... toto všetko Hensleighovo Vitaj v džungli silne postráda, snímka je práve naopak otravná a zbytočná. Či sú horory o antropofágoch schopné filmového zmŕtvychvstania a konfrontácie so súčasnými hororovými trendmi, to zrejme ukáže až remake kultového Cannibal Holocaustu... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Proč se mi to líbilo? ano skoro vůbec se tam nic neděje ale chvílemi mě to děsilo když plujete a koukáte smrti do oči nepříjemné fakt nečekaně málo slušná podívaná. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co chcete k večeři ??" - "Newyorkskou striptérku !!" - "Ústřice podle Rockefellera !! Ale nebyla to slovní hříčka.." ;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takýto námet nieje stavaný na točenie štýlom ,,BLAIR WITCH,, ( CANNIBAL HOLOCAUST je výnimka , tam bola kamera súčasťou príbehu - hlavné postavy boli totižto filmári točiaci dokument ) a z toho potom pramení nevierohodný dej a nelogické správanie postáv. Čo filmu škodí, pretože v podstate nieje nezaujímavý a je aj celkom dobre zrežírovaný, len ho mohli natočiť klasickým štýlom. Ďalším mínusom sú herci, ktorý sú väčšinou otravný. Ešte nižšie hodnotenie zachraňuje posledných 15 minút a prekvapivá pointa. ()

Reklama

Reklama