Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film nám predstavuje vzostup jednej z legiend anglického podsvetia a príbehy niektorých jeho stúpencov. Možno to znie prvoplánovo, film však toho ponúka oveľa viac. Na svoje si prídu diváci obľubujúci autentické a nepríjemne ostré súboje anglických hoologans a následných veľkých zvierat anglického podsvetia, ktorých päste vybíjajú zuby a lámu kosti v priemere každých päť minút. Prívrženci štipľavých hlášok a vyostrených dialógov sa budú tešiť ako malé deti na Vianoce a naprázdno neodídu ani priaznivci dramatických a tragických momentov. Všetko dokopy zaisťujú skvelí herci, Carlton Leach vo svojej (zatiaľ) životnej úlohe. Herci excelujú v tvrdých, násilných scénach, ktoré majú vďaka nim a skvelej gangsterskej atmosfére takmer autentický feeling. Paradoxne niektorí zlyhávajú v dramatických a herecky precítenejších momentoch, ale veľkú škodu tým filmu nenarobili. 85%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film. Skoro až jeden z nejbrutálnějších, který jsem viděl. A to nemám na mysli takové to přehnané násilí v hororech nebo akčních filmech, ale to drsné gangsterské, kdy prostě za jen malinké vyprovokování vám hlavní hrdina nebo jeho kumpáni pořádně rozbijou ksicht nebo vás prostě pobodají. A v krajních případěch schytáte i nějaký ten headshot brokovnicí. Škoda jen, že v druhé půli, kdy se hlavní hrdina uklidní přejde děj na jeho kámoše a to až tak, kromě jejich závěru záživné není. A natěšení, kdy se hlavní hrdina začal připravovat tím, že schovával po domě nože, že přijde finální zúčtování, tak přišly.........titulky :-) ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

WOW !!! Přestože konec ztrácí na tempu a věnuje se osudům jiných postav než je Carlton Leach a chvílemi mě nudil, jedná se o nadprůměrný snímek. Takhle drsný film plný krve a násilí (vše je přitom uvěřitelné a mimořádně autentické) mi opravdu chyběl. Váhal jsem mezi 4* a 5*, ale vzhledem k tomu že se jedná a skutečnou historii londýnského podsvětí podkládanou dokumentárními záběry, dávám nejvyšší hodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z fotbalového chuligána mezi gangstery, kteří se nebojí vzít do ruky mačetu, sekyru, bouchačku nebo třeba kráječ na pizzu. Tenhle ostrý kousek začíná jako biografie Carltona Leache, reálné postavy spojené s násilím ve jménu klubových barev i s britským podsvětím. Tomu se brzy dostane podstatně výraznější prostor, protože naše agresivní hovádko stoupá na samotný vrchol systému, jehož nikdo z nás nechce být součástí, protože slitování je v jejich světě známkou slabosti. Jeho pestrý život diváka zajímá, stejně jako řady postav, se kterými se postupně setkáváme. Fotbal, rvačky, první žena, kšeftíčky, první milenka, velké peníze, heroin, druhá žena, steroidy, hodně násilí, hodně děvek, hodně krve, hodně motherfucker language. Tvůrci nás ve zběsilém tempu nenechají příliš vydechnout, v druhé polovině se víc soustředí na Leachovy kumpány a jejich postupné ztráty soudnosti, nechybí napětí, dravé scény, intenzivní atmosféra. Prakticky neznámí herci jsou velmi přesní a přesvědčiví, režie je dynamická, nicméně druhá polovina si zasloužila krapet větší péči. Přesto velká spokojenost. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá a především drsná gangsterka z Londýnského podsvětí. Film sleduje vývoj mladého fotbalového výtržníka (ICF), přes vyhazovače až na respektovaného gangstera. Spousta násilí, nabušených gangsterů, sexu a drog jsou u tohoto filmu samozřejmostí. Nejvíce bych vystihl povedenou vizuální stránku filmu (prostřihy jsou perfektní, např. když je Carlton zasažen sekyrou do hlavy…) a solidní herecké výkony (typy herců jsou zvoleny perfektně). 4,5* na čistých 5 tomuto filmu něco málo chybí… ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)

Reklama

Reklama