Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

teutates 

všechny recenze uživatele

Podobnú slečnu osobne poznám a nie je to až tak zlé... (zatiaľ). Inak, čo ja viem? klasicky poňaté, romanticky zahriate a "komediálne" ladené dielo, ktoré sa nijako obzvlášť nelíši od podobných snímkov, ale myslim že to nebolo až tak zlé... určite si tuna mnohé ženy (nielen ženy) nájdu veľa kladných momentov. 4/10 ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

:) hovadinka. Ale čakala som ešte väčšiu. Veľmi jednoduché, no občas som nepredpokladala, že by spravili to, čo postavy vykonali. Pridali trošku korenia, pekné oči výraznej Isly Fisher, pohľadného Hugha, trochu preháňali atď. Ale dalo sa na to pozerať, ľahko sa zabaviť. Jednoduché, no ľúbivé. Tvorcovia skutočne skvele zareagovali na dobu krízy, kedy sa mnoho ľudí teoreticky môže stotožniť s hlavnou hrdinkou, čo je vždy pozitívum pre film /z hľadiska zárobku/. Doplnili to modernými prvkami, piesňami, hlavní predstavitelia vyzerajú krásne a podľa súčasného merítka, pridali veci, po ktorých asi mnohé ženy túžia... Hoci nič prevratného film nepriniesol, určite vzal z peňaženiek celkom služné peniaze. Spraviť nie úplne úplne otrasný brakovitý komerčný film je umenie :) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

I o chorobné závislosti na nakupování se dá natočit celkem koukatelný film. Závislostí trpí představitelka hlavní role Isla Fisher se svůdným pohledem, ale nečekejte žádnou psychologickou sondu do duše ambiciozní dívky, ale příjemnou, romantickou komedii v produkci slovutného Jerryho Bruckheimera. Karty jsou rozdány jasně a mladá slečna neodolá žádnému výkladu nebo výprodeji s luxusním značkovým zbožím, ačkoliv není při penězích a v zádech má neúnavného exekutora. A když se neprobojuje do redakce modního časopisu, zkusí své štěstí jako fejetonistka ve finančnickém časopise, jemuž šéfuje muž jejich snů Hugh Dancy. Několik komediálních eskapád hlavní představitelky, následně provázených jejím nevinným pohledem a nejméně půl hodiny před koncem odhadnutelný konec. Naivní romantické filmy se budou asi točit neustále. Tenhle je jedním z nich. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dívčí duo Isla Fisher a Krysten Ritter by mi ke štěstí bohatě stačilo, bohužel jejich životní trampoty jsou na pěst. Myslím, že feministky u toho musí trpět ještě víc než já, protože hlavním sdělením filmu je to, že na světě není nic jednoduššího a finančně negramotnějšího než ženská okolo třicítky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by mě zdejší hodnocení překvapilo, ale stačí si přečíst koment AngelAngie, že film nenudí a je lepší než podobný jiný filmy a pak tomu dá dvě hvězdičky a je jasno. Spíš než o samotným hodnocení filmů jde některým zdejším uživatelům o vytváření si jakési pofiderní image diváka vodborníka s vkusem a inteligencí před ostatníma a to je trapný jak karlovarská lázeňská oplatka vyroběná v Praze. Ano jistě, film jede po 100x ohraný romantický lajně, jen s pro mě novou zápletkou. Hlavní hdrinka je tak prdlá a blbá až je milá a zábavná, ostatně jako vlastně celej film. Jelikož romantickou komedii beru jako romantickou komedii, nemám tak zapotřebí urážet hlavní hdrinku a už vůbec ne mudrovat nad tím, komu je film určen a jaký jsou blbci ti, co se jim film líbí. Já ženská nejsem a resumé mých utrát za minulý měsíc je následující : x litrů piv, 3x smažák s tatarkou; 1x sázkový tiket na celkové vítězství Sparty ve fotbalové lize a přesto jsem si tenhle film užil na max. Takže kdepak asi soudruzi vodborníci z CSFD udělali ve svých analýzách cílové skupiny diváků tohoto filmu udělali chybu ? ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)
  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)

Reklama

Reklama