Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

nash. 

všechny recenze uživatele

Vezmete partu podivínů, za které by se nemusel stydět ani Švankmajer, pak vytáhnete krabici nadepsanou romkom, pořádně se v ní prohrabete a ze dna vylovíte ten nejméně pravděpodobný vztah. Přidáte trochu Prady, trochu pravé blondýny, všechno to důkladně promícháte, a voila, báječný svět je na světě. Jednohubka, která je tak očividně nenáročná, že o ni pravý filmový intelektuál ani okem nezavadí, nás ostatní tu a tam pobaví, a jednou dvakrát dokonce i rozesměje a ještě potěší několika drobnostmi, jako jsou rozpohybované a rozmluvené figuríny. A někteří si při jejím sledování navíc mohou užít ten pocit, že hřeší neboť dělají něco pro seriózního filmového diváka nepřípustného - dívají se a líbí se jim to. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Podobnú slečnu osobne poznám a nie je to až tak zlé... (zatiaľ). Inak, čo ja viem? klasicky poňaté, romanticky zahriate a "komediálne" ladené dielo, ktoré sa nijako obzvlášť nelíši od podobných snímkov, ale myslim že to nebolo až tak zlé... určite si tuna mnohé ženy (nielen ženy) nájdu veľa kladných momentov. 4/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když vám muž nesedí, tak ho nemůžete po sedmi dnech vyměnit za úžasný svetr." Již jsem několikrát v životě nakupoval, ale žádný orgasmus jsem přitom nezažil. Je to patrně tím, že nekupuju žádné nepotřebné značkové kraviny a tupě se držím věcí praktických. No nic, shopaholik jako z Rebeccy ze mne zkrátka nikdy nebude, s tím se musím smířit, ale přesto mě film o lidech, stříhajících v rámci terapie své kreditní karty, přišel poměrně zábavný. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Což o to, další romantická komedie - průměrná ptákovinka, která neurazí, ani nenadchne. Isla Fisher mi tu uplně neseděla, zato Hugh Dancy je prostě úžasnej všude. Každopádně největší zklamání, který plyne z tohohle filmu, je naprostý ,,lack of fashion - like WTF? Isn't it obvious from the title?". Ale holt bez tý lásky by ten film byl tak nudnej, že tam Dancyho museli vrazit. Za mě bohužel zklamání kort z toho pohledu módního nadšence... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nemám doma sice ani jedno sáčko od D&G, ani botky od Prady, dokonce můj šatník nemá chudák ani Vuittonskou kabelku a nakonec, skoro vždy nakupuju na internetu, neboť mě nebaví moc chodit po krámech. Nicméně, já ji holčině rozumím, mám taky radost, když mám nové tričko ve skříni. A ať je to patetické, předvídatelné a prvoplánové jakkoli, je to dobrej romanťák, má hezkýho hlavního a já se bavila. Zvlášť u sezení AS, kdy jsou využívány skutečně kvalitní praktiky. Láska, pravda, dobrá duše, čest a vkus nakonec zvítězí. Díky díky! Nicméně, hlavní hrdinka je tak podobná Norisce (nejen těma barvama, ale i chováním), že to značně ničí můj dobrý pocit. No a Ďáběl nosí Pradu byl o něco více vystylovaný. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)
  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama