Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josef Douša (K. Roden) se vrací z první světové války s přáním po válečných útrapách prožít v poklidu spokojený život s mladou manželkou (L. Siposová) kdesi v zapomenutém kraji, v drážním domku u železniční trati. Sžívání dvojice je však při složitých psychických i fyzických problémech hrdiny (který načas ztrácí sluch) nesnadné… Jednoho dne Douša zabrání mladému muži skočit pod vlak. Zachráněný muž – hrobník Ferda (V. Jiráček) – se ovšem po incidentu zamiluje do Doušovy manželky. Ačkoliv se Doušovi sluch za určitý čas vrátí, předstírá i nadále svoji hluchotu, aby zjistil, co si o něm, i o tušeném vztahu jeho ženy k Ferdovi, lidé říkají za jeho zády. Ovšem pravda je nebezpečná zbraň… Román Josefa Kopty Hlídač č. 47 vznikl v roce 1926 a byl kritikou označen za jeho nejlepší dílo. Poprvé byl zfilmován už v roce 1937 režisérem J. Rovenským s J. Průchou v titulní roli. V roce 2008 vznikla v České televizi jeho nová filmová verze – tentokrát zpracoval předlohu zkušený televizní autor E. Verner, který ve svém textu vyzdvihl téma bolestného údělu člověka, jenž, ovlivněn a poznamenán hrůznými válečnými zážitky, doufá, že ve svém dalším životě najde díky lásce, přátelství, práci a rodinnému štěstí ztracenou rovnováhu. Filmový scénář režiséra F. Renče, na kterém spolupracoval se Z. Zelenkou, podtrhuje dramatičnost předlohy a posiluje i domýšlí osobní vazby všech hrdinů. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Já jsem Josef Douša. Hlídač číslo 47.Já jsem Josef Douša. Hlídač číslo 47.Ale jo, nebylo to špatné. Hlavně hudba byla nádherná. Tenhle film stojí za to vidět v kině. Do malých bedniček se to nehodí. To nevychutnáte. Takže dávám 4 * s tím, že moje krásná přítelkyně mě potěšila minisukní a vysokýma černýma kozačkama. A samozřejmě nechyběl obrovský sladký popcorn, aby bylo co chroupat a chlazené obří coca cola, aby bylo co srkat.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

šandík: To já samozřejmě vím. Proto jsem se ptal, protože jsem si ho nikde nevšiml.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Dadel. Hraje tam nějakou pidiroličku. Svěrák s Renčem si snad ještě na škole slíbili, že si budou vzájemně hrát "štěky" ve svých filmech. V každém filmu Jana Svěráka se mihne Filip Renč a naopak.

hippyman

hippyman (hodnocení, recenze)

myslím, že trailer je tak akorát... a slibuje solidní komorní drama... takže jednoznačně jdu.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Zítra na to jdu. Dufám, že to nebude nuda. Už mám podprůměrných filmů akorát tak dost.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Hodne slusne, po zoufalem 'Na vlastni nebezpeci' me to mile prekvapilo. Tedy az na ten plakat, to je skutecna bezradnost.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Osobně jsem se naučil od Filipa Renče nic nečekat, takže mě možná i příjemně překvapí...

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Hehe, víš, že toho jsem si vůbec nevšimnul? Ale hlavní rozdíl je v tom, že u Hlídače plakát nepracuje s pozadím. Daniel Craig je zasazen do jasně daného pozadí, zatímco tohle je jak koláž od pětiletého dítěte. Navíc jsou tu strašně laciné rádobý efektní "efekty". Navíc ten plakát nemá čím nalákat a to písmo je jako pěst na oko. Bez koncepce, podbízivé a děsivě prvoplánové. Tož tak.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Plakát odpovídá Defiance, a ten si chválil. Kde je mezi nimi rozdíl?

BathoryMan

BathoryMan (hodnocení, recenze)

Renč ma filmom Na vlastné nebezpečie tento rok nesmierne sklamal ale ja som tiež iba človek a dám mu ešte jednu šancu.A vlastne som aj strašne zvedavý!?!Ten trailer vyzerá velmi dobre a tak dúfam že taký bude aj celý film!!!Zatial umna CZ Top 2008:Venkovský učitel,Bobule,František je děvkař a aj Taková normálná rodinka.

Sharlay

Sharlay (hodnocení, recenze)

Jestli se to Renčovi povede, tak by to mohla být drobná revoluce v české kinematografii. Sám Renč talent nejspíš má, ale na filmech, které dělal to šlo těžko poznat, komerce byla prostě moc dominatní na všem co dělal, ale tohle, tohle může být opravdu zajímavé, jsem moc zvědavý jak to dopadne.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Jde někde sehnat původní Hlídač č. 47? Co byl v kinech je už docela doba...

Croma

Croma (hodnocení, recenze)

Na tenhle film se těším, ačkoli mě česká kinematografie poslední dobou hodněkrát zklamala, po shlédnutí ukázek a pořadu Film o filmu, který byl před pár dny na ČT2, musím říct, že tento film by ji mohl dodat št´ávu k lepším zítřkům

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Mě tedy trailer mile překvapil. Možná delší než by se slušelo a zbytečně polopatický, ale jinak velmi dobrý. Jinak na ofic. stránkách udávají stopáž 108 minut...

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Trailer je úděsně dlouhý a vypadá to, že herci budou dost dřevění. Další zazděný český flm? :/

Jellini

Jellini (hodnocení, recenze)

Hlídačovi ustoupil z cesty i na stejný den plánovaný Harry Potter! Má to ale štěstí...

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Tak jsem viděl trailer a musím říct, že se těším ještě více. Atmosféra je hutná a mrazivá plná zajímavých obrazů a i válečné scény vypadají velmi povedeně. Navíc si myslím, že Šipošová je velmi krásná a talentovaná herečka a i když má ve filmu silný slovenský přízvuk, tak si myslím, že s Rodenem sehraje silnou dvojici. Jedinou vítkou je, že trailer mohl být trochu kratší a dynamičtější.

Javert

Javert (hodnocení, recenze)

Jsem zvědavej, jak se toho Renč ujme. Právě kvůli jeho jménu z toho mám docela strach. I když kniha byla skvělá.

YURAyura

YURAyura (hodnocení, recenze)

Uvidime, original byl jednim z mala prvorepublikovych dramatickych kusu, co za neco stal....

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

fuckme: Máš pravdu, že první fotky vypadají na český film velmi dobře, wtz.

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Podle fotografií vypadá na dost atmosferickou záležitost a jestli ta atmosféra bude tak hutná jako u Requiem pro panenku, tak si myslím, že Kopta se v hrobě rozhodně obracet nebude, spíš naopak.

Reklama

Reklama