Reklama

Reklama

Duna

  • USA Dune: Part One (více)
Trailer 5

Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření - melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. Padišáh imperátor svěří správu nad Arrakisem a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky vévodovi rodu Atreidů. Celá anabáze je ale součástí spiknutí, z něhož se podaří vyváznout jen vévodovu synovi Paulovi a jeho matce, kteří uprchnou do pouště. Jejich jedinou nadějí jsou nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, schopní trvale přežít ve vyprahlé pustině. Mohl by Paul Atreides být spasitelem, na kterého tak dlouho čekají? (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

alchac

alchac (hodnocení, recenze)

Kaufman

No gůglit umíš, ale kdyby ses nad tím, cos velmi zdatně opapouškoval, taky zamyslel, tak by ti mj. došlo, proč udělat z Lieta ženskou je totální ptákovina resp. níže zmíněné kálení autorovi na hlavu.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nic takoveho se nestrhlo. Nekdo si postesknul, ze bileho muze v knize hraje v novem filmu cernoska a fanaticti aktivisti typu Kaufmana zacali tem lidem nadavat do rasistu...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Hah kdo by řekl, že v diskuzi u Duny, což je záležitost výhradně jenom pro hardcore nerdy, se opět a zase strhne válka, na téma ženy, LGBT komunita, černoši, atd. Kdy na jedné straně stojí tupí blbečkové a na té druhé straně hipíci. Btw tohle už bylo v South Parku, proč vykrádáte díl ze South Parku ? https://www.youtube.com/watch?v=m7pNJNT5Vd8

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Kaufman

"Blbeckove" co nadavaji na cernosku vadi, ze kvuli dnesnimu zrudnemu socialnimu fasismu z USA je treba prepisovat dejiny a menit postavy historickych del podle predstav dnesnich fanatickych zrud, ktere tlaci socialni inzenyrstvi.

Homousi, eunochove, silne zeny atd. v te knize jsou jako v originale. Kdyz tedy Liet Kynes bude cerna zena, bude snad na oplatku "matka predstavena" chlap a ve filmu zemre Paulova matka a s fremeny vyrazi s otcem? Asi tezko, ze? :D

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Jestli je v knize postava, která má knírek, tak dávám pět hvězdiček už dopředu !!! Neni nad sílu knírku......magického knírku :) 

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

Duncan66

Já jsem něco podobnýho psal? Bude tam hromada změn oproti knize. Proč má Leto vousy, hnědý oči a hraje ho prcek? Jak to, že je Gurney Halleck sympaťák? A spousta toho bude po uvedení filmu. Liet Kynes tady bude matka ... koho asi? Hm? 

 

Blbečkové co tu nadávaj na černošku by vadilo i to, že je v duně brutální apel na ekologii, jsou tam homosexuálové, eunuchové, silné ženské postavy, celá Duna je silně ovlivněna islámem a arabášema.  Naštěstí/naneštěstí knihu neznají a tak tady můžou házet slinty: " jsem bílej heterouš a mám vysokou školu života" 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WMsaYVrVBPw

na příspěvěk reagoval Duncan66, alchac, PaulCZE

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Kaufman

A kde se v knize pise, ze Liet Kynes, ktereho Paul potka, je bily chlap predelany na cernou zenu? Vzdyt v knize je to otec a je to syn vedce, ktery na Dunu pricestoval a nebyl to fremen.

na příspěvěk reagoval alchac, Kaufman

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

 takže problém je v oslovení "rasistická mrdko", ale né v oslovení "negr" fascinující 

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

verbal

Nečetl. Tak potom neargumentuj sraním na hrob autora předlohy. V Duně je všechno co dnešní "pravičáci" nenávidí. 

na příspěvěk reagoval PiLgRiM

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Když otevřeš slovník spisovné češtiny, nejdeš tam i slovo negr, bez jakékoliv negativní konotace. Takže tento virtuální problém je jen ve tvé hlavě. Negřice je odvozenina a je krásná :) Máme bohatý jazyk, že?

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Já už chodím na solárko a učím se repovat. Ještě potrénuju s okurkama, zteplám a natuty do toho nového světa Demolišnmena hladce zapadnu.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

verbal

to je ale krutý svet, čoskoro spravia černocha aj z teba. jak sa pred tou hroznou a extrémne podstatnou krivdou brániť?

na příspěvěk reagoval verbal

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Arbiter

A rasistická mrdka je jako proč? Někde tu pohrdal jinými rasami nebo hajloval? Nebo jen proto, že se spravedlivě pohoršuje nad bezprecedentním sraním na hrob autora předlohy, v podstatě porušováním autorkých práv a pohrdáním čtenáři?  Já tedy doufám, že to dotáhnou k dokonalé divezitě a černoška Liet-Kynes bude otcem konkubína homosexuálního císaře Póla Atreida.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Kaufman, Arbiter

Související novinky

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

04.03.2024

První Duna při svém nástupu do kin měla poměrně náročnou pozici. Jednalo se sice o očekávaný blockbuster s nabušenou hereckou sestavou a režijním matadorem za kamerou, do široké distribuce však… (více)

Druhá Duna dorazí o něco dřív

Druhá Duna dorazí o něco dřív

18.11.2023

Premiéra napjatě očekávaného pokračování úspěšné sci-fi Duna z roku 2021 se opět posouvá. Fanoušci se ovšem v tomto případě nemusí vůbec chytat za hlavu, tenhle přesun je pro ně dobrou zprávou.… (více)

Dočkáme se třetí Duny?

Dočkáme se třetí Duny?

29.08.2023

Jedna by byla málo, dvě jsou fajn, ale co takhle tři? Ačkoliv vizionářský režisér Denis Villeneuve (Sicario, Blade Runner 2049) původně zamýšlel zadaptovat velkolepou sci-fi Duna spisovatele Franka… (více)

Reklama

Reklama