Reklama

Reklama

Když někdo patří mezi fotbalové hooligans, je to navždy. Nezáleží na tom, kde je ani co dělá. Jeho tým je pro něj vším. Platí to všude, i ve vězení. I tam je to West Ham proti Millwallu. Tahle válka nepomine ani na jediný den. Úplatní dozorci zavírají oči před každodenní brutalitou. Jako kdyby nebylo jasné, že tohle nejsou žádné nevinné šarvátky. Tady jde o život... (TV JOJ)

(více)

Recenze (115)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasický neduh volného pokračování. V náznacích diváka zkusíme přesvědčit pár vzpomínkovými dialogy, že to jako navazuje na předchozí díl (zde je vzpomenuta smrt Petea), zatčení vůdce Tommyho, nebo přechcání fandů Manchesteru na nádraží -  a k tomu přibalíme do dárkového balení ksicht jedné z vedlejší postav z prvního dílu (Ross McCall). Vše dáme do vězení, kde si jako půjdou muklové po krku hlavně kvůli tomu, kdo komu fandí ve fotbale a zase tu máme West Ham proti Millwallu a k tomu pár rusáků. K tomu přidáme úplatnou mrchu a děvku coby vrchní dozorkyni (tu piču bych chtěl dostat pod ruky), hodného černouška dozorce, vyholenou zrzku a závěr ala Trestná lavice pro trošku emocí, když vám nestačí rozbité držky – v tom vězení si každý dělal vlastně, co chtěl…Rozhodně slabší než původní Hooligans – minimálně o třídu. Podprůměrná záležitost. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Pěkné drama z anglického vězení, kde na sebe narazí Hooligans dvou znepřátelených týmů. Ne, nečekejte ohýbání se pro mýdlo ve sprše, tady si vězni vytloukají mozky z hlavy za laskavého dohledu zkorumpované dozorkyně. Mírným zklamáním je jen role Matthiase Huese, který místo bojového umění předvádí fotbalové neumění. ()

Reklama

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na jedničku a dokonce se zde objevují i někteří herci, kteří hráli stejné postavy v jedničce. Neustálé bitky, kecy s kamarády, šukézní dozorkyně a dozorce-kamarád. Celý film se člověk baví a závěrečný fotbalový zápas "o vše" by nemusel být tak klišoidní ve smyslu "prohrát a zachránit někoho nebo vyhrát a zachránit sebe". Ale to již spoileruji. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Green Street Hooligans 2 je docela drsný až drastický film z vezeňského prostředí, který pojednává o rivalitě dvou nesmiřitelných hooligans fotbalových klubů West Ham United a Milwall. Nějaké scény jsou až moc nepochopitelné, např. používání mobilních telefonů kdykoliv a kdekoliv se někomu zachce je divné a tak je to i s pár dalšími věcmi. Přijde mi, že film se soustředí spíše na bitky, které jsou natočeny velice drasticky. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Rváči (Green Street Hooligans 2) je ďalším snímkom o futbalových chuligánoch, ktorí robia všetko možné i nemožné pre česť svojho obľúbeného mužstva a svojej skupiny. Už dopredu je jasné, že s fanúšikovaním futbalu to nebude mať veľa spoločného. Príbeh sa tentokrát odohráva vo väzenskom prostredí, čo veľmi pripomína filmy Trestná lavica, Zločinec a pod. Filmu Hooligans 2005 sa zrejme nevyrovná, rovnako nie je ani zďaleka tak vtipný ako Trestná lavica a chýba mu aj patričná atmosféra Zločinca. Svojich fanúšikov si však určite nájde už len kvôli akcii, zábave a maličkému kúsku napätia. Ja som rád, že som to videl. PS: Vybojuj si rešpekt, inak zomrieš. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, kedy Dave (Ross McCall) volá so svojou priateľkou pred záverečným zápasom, mu jeho rival Mark (Graham McTavish) podáva mobil Nokia N95. No keď si Dave priloží telefón k uchu, drží úplne iný model telefónu. (N0X.)
  • Na výsledkovej tabuli je pred zápasom napísané "Millwall vs. West Ham". Keď sa však po prvýkrát zmení skóre, nápis je v opačnom garde. (GTS_PUNK)
  • Ross McCall (Dave Miller) je jediný herec, ktorý si zahral aj v predchodcovi Hooligans (2005). (ShortyIC)

Reklama

Reklama