Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 4

Recenze (625)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zmizelo kouzlo Aut v Kardanové Lhotě? Těžko říct, ale je tu jeden malý argument. Neodehrává se náhodou druhý díl všude možně, ale s výjimkou pár minut NE v Kardanové Lhotě? Burákova trnitá cesta za úspěchem je tak úplně jinde. Blesk McQueen potřeboval najít sám sebe a činil tak v pixarovsky typickém polodospělém stylu. Ale Burák byl vždycky funkční nástroj, jak rozzářit oči těm nejmladším capartům v sále a jeho naivita funguje i napodruhé. Přestože scénář skáče od jednoho k druhému a kouskuje tak hlavní zápletku, funguje očividné poselství o přátelství a vlastním sebevědomí překvapivě dobře a to zdaleka ne jen po bezprostředním odchodu z kina. Dokonalou animaci závodů i všech světových metropolí už lze brát téměř jako velepříjemnou samozřejmost. Rozesmátých a rostoucích 70%, byť pochopitelně i značně dětinských. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mne sa od Pixaru veľmi páčili aj ich "slabšie" kúsky ako Good Dinosaur alebo Brave, ale toto fakt bolelo. Hlavný hrdina otravný, špiónska zápletka sa do toho sveta vôbec nehodí ale najhoršie je, že je to absolútne chladné a nevtipné. Skôr než slabší Pixar je to dobrý Ilumination, prípadne priemerný Dreamworks a to rozhodne nie je dobre. Navyše to IMO nie je vhodné ani pre decká, lebo je to občas dosť kruté, mučí sa tam prípadne rovno zabíja rukami kladných hrdinov a ešte sa to pritom tvári ako zábava. Toto fakt nie 5/10 ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Prečo sa preboha zameral Pixar v príbehu na najotravnejšiu postavu pre takmer všetkých ludí nad 10 rokov? Burák už bol otravný aj v jednotke, ale nemal až tak veľký priestor aby to kazilo celkový dobrý dojem. Tentokrát je však na scéne takmer celý film. Otravné a trápne vtípky s ním spojené sa tu nachádzajú v príliš veľkej miere. Nedokázal som to stráviť, je to naozaj extrémny idiot. Pravdaže pre malé deti je to veľký hrdina, lenže tie špionážne a akčné pasáže sa mi zdajú pre malé deti mierne nevhodné (ja osobne by som toto svojim deťom rozhodne nepúšťal). Technicky sú Autá 2 očakávane dobre prevedené, ale to je od Pixaru a od toho obrovského rozpočtu snáď samozrejmosť. Pochválil by som ešte poniektoré akčné scény, ktoré majú dobré tempo. Inak však Buráka a tvorcov tohoto dielu posielam do VÝFUKU. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že akčních animáků je málo. Tomuhle ale akce rozhodně nechybí. Ze začátku musím vyzvednout několik vtipných scén (wasabi, záchody..). Líbilo se mi i pár minut na letišti. Můj celkový dojem je ale pomotaná hlava. Krásné barvy zamíchané v jeden nepochopitelně strakatý obraz. Téměř 2 hodiny jsou na animovaný film pro děti až příliš. 3D tentokrát docela vyvedené. 3*. Kraťas před filmem (Havajské prázdniny) se mi líbil více než samotný film. Tak to být asi nemělo, že? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pixar slaví 25. výročí a při té příležitostí přišel s příšerností, která pošlapává vše, na čem dosud stavěl. Burák je jako hlavní hrdina k sešrotování, děj je zlý a násilný, hodnoty pokroucené až k neuvěření, humor míří na první signální a děj je jeden velký zmatek. Všechny ty animátorské drobné fórky tak přicházejí vniveč, protože na tohle znovu koukat nebudu a na poprvé jsem jich určitě aspoň půlku nezachytil. Animace je špičková, ale zachránit tohle fiasko nedokáže (30%). ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Během závodu v Anglii lze v hledišti zahlédnout ceduli, podporující závodníka jménem Lassetyre, což je dokaz na režiséra filmu, Johna Lassetera. (HellFire)
  • Ve filmu se také objevuje heslo, týkající se určitého detailu na voze Volkswagen Karmann Ghia. Vymyslel jej Jay Ward, člen týmu Pixaru, který na střední škole tento typ automobilu vlastnil. (dandislav1991)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama