Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Recenze (387)

PreLa 

všechny recenze uživatele

Maryl Streep je v tomto filmu naprosto fantastická. Ta energičnost, nadhled a láska ke svému muži se dá Julii jen závidět! Ale nesmíme zapomenout ani Julii číslo dvě, která po vzoru svého idolu Julie Child vaří francouzská jídla a objevuje tak smysl svého života, stejně tak jako kdysi Julia. ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Krásné kulisy, velkolepé obsazení, Meryl Streep, která mi s "fistulí nesedla" a pro mě děj o téměř ničem (a vaření přitom miluju). Podobně dějově mi připadal vystavěný i "Devil wears Prada", ale tam byl děj, zápletka i rozuzlení, na Meryl to stálo a s ní to i padalo (a podobnost není kvůli Stanleymu Tucci) . Meryl ve filmu ani nemusela hrát (pro mě by se nezměnil) a nominaci na Oskara moc nechápu 2,5* - film mi nesedl, ale uteklo to ()

prcko 

všechny recenze uživatele

Absolutne neočakávané (z môjho pohľadu), navyše príjemná zábava. To, že jedlo je vďačná téma už vieme dávno. A platí to aj pre tento film. Dĺžku som si všimol, ale nevadila. Príbeh si udržal moju pozornosť a preplietanie dvoch príbehov celkovú dejovú líniu pekne dopĺňalo. Varenie a jedenie, pri takýchto filmoch akurát vždy vyhladnem :-). 80 % ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Slušný rozjezd,ale druhá půlka slabší.Vše zachraňuje Meryl,ovšem i tak to mohlo být o něco kratšíPár vtipných situací ve filmu je ,ale spíš je to životopis. .Po shlédnutí jsem měl chuť sežrat ledničku. ()

Mybe 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, kultivovaná, dobre spracovaná "oddychovka". Ideálna na ukončenie pracovného týždňa v kombinácii s nenáročným rande, po zhliadnutí ktorého by už ostávalo len romantické využitie zvyšku načatého večera a kreatívne vyšantenie sa v kuchyni pri príprave víkendového obedu nasledujúci deň (v prípade pekného počasia to samozrejme počká do nedele, keďže sobotu vieme stráviť aj krajšie ako za sporákom že?)... Amy Adams bola veľmi nevtieravá, milá a prirodzená vo svojej role. ()

AnezkaH 

všechny recenze uživatele

Film byl zajímavý, propojení dvou příběhů, které se prolínají, leč se jejich hlavní hrdinky nesetkaly. Ale čekala jsem od tohoto filmu víc a velmi mě zklamal konec, který... Vlastně ani pořádně nebyl. Alespoň mě ničím neokouzlil a stále jsem čekala na něco, co nepřišlo. Film byl pěkný, ale nepatřil k těm, které bych si pustila znovu. ()

Mirrabel 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na pohodové odpoledne. Dvě dějové linie postav, které vás baví a vypráví svůj příběh doplněný o kuchařské umění :) ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

V tomto pohodovém snímku se představí Meryl Streep, v roli usedlé ženy, která má vlastní kuchařku-příliš neprosperující. Julie Powel obdivuje její kuchařku a pomůže jí díky internetovému blogu s pozdějším názvem Julie a Julia prolomit ledy v kulinářství.. Odpočinkový film, který dělá celkem chutě na nejednu kulinářskou specialitu :) ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

I když jsem v tom neobjevil žádný hlubší smysl, tak jsou Julči pohodový počin a dobře se na něj dívá. A ne jen kvůli papáníčku. Meryl opět dokázala, že zahraje cokoliv a bude skvělá. Dokonce tak přesvědčivě a zábavně, že jsem si celé dvě hodiny ani nestihl uvědomit, že Meryl je ve skutečnosti o půl metru menší než Julia Child. A na konci jsem čekal vzájemné setkání. Škoda. ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se těšil na bravurní výkon Meryl Streep, obzvláště v roli velkého gurmána a kuchaře (sám jsem nadšenec do vaření :D), ve filmu Julie a Julia jsem se dočkal pouze zbytečně natáhnutého a nudného příběhu bez jakékoliv větší pointy. Tentokrát to ani Meryl Streep bohužel nedokázala zachránit. K tomu mi navíc postava Julie v podání Amy Adams byla značně nesympatická. Jediné, co se mi tak na filmu líbilo, byl pohled na uvařená jídla...:) ()

Gedrex 

všechny recenze uživatele

Možná si tenhle film budu pamatovat ještě za rok. A možná taky ne. Nejsem zrovna typ pro vaření a o Julii ani Julii jsem do shlédnutí filmu neslyšela. Nicméně myslím že obě dvě ženy přinesly americké kuchyni o něco víc než film pro světovou kinematografii. Ne že by film byl špatný. Meryl Streep je v něm úžasná, dokonce i prolínání dob mi nijak nevadí, protože je vytvořené docela logicky a přívětivě. Nejsem zase takový zkušený kritik, abych se dokázala babrat v detailech, ale celkový dojem je... trochu lepší průměr. Bylo to prostě.... milé. Nic víc, nic míň. Poselství které jsem v něm našla je stará pravda, že s láskou a odhodláním se věci daří, což sice není nic objevného, ale je spousta jiných filmů, které ani žádné poselství nemá. ()

Fittan 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal jednak jako príma televizní kuchařka a jako rádce „co se zpackaným životem“… Teď vážně 8-) Tento film je vkusným i vtipným vhledem do tajů Francouzské kuchyně a kdo o vaření vůbec nic neví jistě se něco nového dozví. Třeba to, že se při vaření pórkové polívky nesmí svázat pórek fialovým špagátkem který pustí barvu. Herecký výkon Meryll Streep je pro mě trošku obtížně uvěřitelný. Naproti tomu to celkem pěkně vyvažuje Amy Adams jako trhá holka která neví co by roupama dělala. Tento film jsem si musel pustit 3x během měsíce, pokaždé jsem se bavil. Skončil jsem tím, že jsem začal na internetu shánět onu zmiňovanou kuchařskou knihu….8-) ()

sabatko 

všechny recenze uživatele

Podmanivá hudba věrně následující Meryl Streep, které pořád ještě nikdo nešlape na paty. První film o kuchařské vášni, který dokázal přenést opravdu vše až do mého obýváku a tím mě zarazit do křesla. Děj se odehrává ve dvou docela paralelně se prolínajících liniích, ovšem divák se neztrácí a tudíž se může zcela poddat kuchařskému umu či tomu hereckému v podání Meryl. ()

woodenapple 

všechny recenze uživatele

Asi první film, kde mi Meryl Streep vadila. Ale možná to bylo tím ukřičeným dabingem, což mělo asi naznačovat "hlučnou Američanku" anebo možná tím, jak teatrální její herectví v tomhle filmu je, nejspíš proto aby vypadala co nejvíc ztřeštěně a americky (což asi měla ve scénáři, ale tady to působí až směšně) . Stejně tak mi vadil dabing Amy Adamsové, tak protivný ukňouraný hlas jsem dlouho neslyšela. Ale budu se asi muset na film podívat v původním znění a třeba svůj názor změním. Na druhou stranu Stanley Tucci byl ve své roli neuvěřitelně přirozený a šarmatní. Jenže jako celek to na mě prostě nepůsobilo jako inteligentní komedie chytající za srdce... spíš je to takový nedělní film, na který se díváte a pak jdete otevřít lednici, protože se tam mluvilo o jídle a vám dojde, že máte hlad nebo na něco chuť. ()

vikiii 

všechny recenze uživatele

Přijemý a odpočinkový film s vždy skvělou Meryl Streep, která může mít zástěru, Pradu nebo cokoli jiného a je za hvězdu. Je pravda, že jídlo a sex nejlíp prodává. A hodně jídla překoná i sex. Tady by se hodila snad i čtvrtá hvězda, hlavně za cíl vařit. Vaření je radost a tu předává Amy Adams i divákům. ()

wodacka 

všechny recenze uživatele

Nijak náročný, ale hezký film, který naštěstí nesklouzl k nějakým akčnějším momentům pro rozdmýchání děje. Příjemný film provoněný jídlem, Francií a optimismem jedné z hlavních hrdinek, kterou si zahrála Meryl Streep. ()

Helisek2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, nicméně jednou stačilo. Kdyby to bylo jen o jedné Julii, Meryl Streep, bylo by to daleko zajímavější. ()

bambiz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tak na dvě a půl hvězdy. MIluju Meryl, ale takhle už jsem ji někde viděla a kromě té hromady jídla, nad kterým se skutečně sbíhají sliny, mě film ničím nezaujal. Oprava: Užila jsem si Stanlyho Tucci. ()

walsidal 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad vložit dva samostatné, vzájemně se neprolínající příběhy, do jediného filmu, aniž by přeskakování diváka nějak rušilo. Konstatovat, že Meryl Streep byla opět skvělá, by bylo nošení dříví do lesa. Ale nezaostávala ani Emy Adams. Už to sice není naivní pohádková bytost z „Kouzelné romance“, ale umí. A Stanley Tucci – také výborný! Celkově to byly dvě hodiny inteligentní zábavy a nenásilného humoru. A někde mezitím vším nenápadně proplouvá i něco k zamyšlení – jak by měl člověk přistupovat ke svým idolům… ()

Reklama

Reklama