Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhující bitva mezi Stallonem a Banderasem. Stallonova prkennost tady tentokrát šikovně posloužila. Co ovšem zaslouží největší pochvalu je výkon Banderase. Ten je tak ďábelský a charismatický zároveň, že nahání hrůzu. Jen se podívá a jeho výraz ve tváři dokáže říct mnohem víc než 10 slov Stalloneho. Geniálně kontrastní herci se však střetávají ve filmu, kterému ke konci silně dochází dech. Okenní scéna je ještě fajn, ale závěrečné překvapení si tvůrci mohli odpustit. I tak je to však příjemná podívaná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ne každý, kdo se na tebe vysere, je tvůj nepřítel. Ne každý, kdo tě vyhrabe ze sraček, je tvůj přítel." Uvedený poučení o krávě, kočce a vrabčákovi má něco do sebe. Ovšem tady nejde o poučení, tady se bude zabíjet. A mě ten generační souboj zabijáků, hackerky a kočky dost baví, i když se přiznám, že za vyvrcholení závěrečnýho souboje mám chuť scénáristovi třikrát prostřelit hlavu a pak ho to nechat přepsat. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stallone klasicky jednotvárny, ale v roli nájomného vraha mi to neprekáža. Naopak Banderas tu predvádza herecký koncert a so svojou mimikou pracuje jak cirkusový virtuóz. Julianne Moore výrazná tým, že aj po 20 rokoch vyzerá zhruba rovnako, ak ju porovnáte s dneškom.To však nestačí na dokonalý snímok, pretože tento je taký priemerný. Dosť pretiahnutý čo sa týka času, dej viac akčný než so zápletkou a záver predvídateľný. Tri hviezdy teda dávam za herecké umenie, nie za film, ten bol horší.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitních filmů se Sylvesterem Stallonem moc není, ale tento patří k těm nejlepším a zároveň je z nich i poslední (i když, kdoví jak dopadne jeho návrat v podobě Rockyho Balboa v roce 2007). Slyovo "herectví" tady se sice nevymyká jeho průměru, ale naopak výborný Banderas a i solidní Julianne Moore to bohatě vynahrazují . Scénář bratří Wachowských sice není dokonalý a ukazuje že tato autorská dvojice si ve svých začátcích nebyla příliš jistá, ale není ani vyloženě průměrný a tvoří dobrý základ pro Donnerovu tradičně výbornou režii. A i když lepších akčních thrillerů bych našel jistě bezpočet, i tento stojí za vidění a dá vzpomenout na hvězdu, která zářila na celou jednu generaci. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

To je tak krásně, úžasně debilní, že se tomu nedá odolat. Wachovští střelili k tomuhle scénář Joelu Silverovi společně se scénářem k Matrixu, přičemž za každý z nich dostali mega. Tenhle jim pak překopal Helgeland na žádost Donnera, který to chtěl trochu prozářit a uklidnit (script-doctoring byla jeho hollywoodská specialita). To se mu povedlo natolik, že Wachovští dělali co mohli, aby byla jejich jména odsekána z titulků leč marně. Z toho, co jsem vykutal, tak přepis odskákala milostná sekvence mezi Moore a Stallonem (díky kurva bohu) a naopak byl připsán závěrečný debilní twist (kurva proč?!). Je vlastně zajímavé zde nacházet už ty různé detaily, které odkazují k tomu, že již bylo uhněteno těsto na jednu z nejdůležitějších filmových událostí vůbec. Jedna z hrdinů je hackerka s nickem Electra a závěrečná vychytávka ze slunečními brýlemi si taky nejspíše nijak nevešla do dobrodružství posádky lodi Nabuchadnezzar. Vypadá to, že v tuhle dobu byla určitá snaha přiřadit Banderasovi jeho typickou střeleckou pozici z Desperada, kdy, obvykle obouruč, střílí z pistolí způsobem, jako by se spíš pokoušel vrhnout celou zbraň. Tenhle jeho styl ale do vyčištěných prosklených devadesátkových interiérů příliš nesedí a působí tam strašně neohrabaně. V této pozdní éře Donnera se vyjevuje jedna z jeho specialit a to je schopnost nabírat si na bedra ty nejhorší možné herecké osery (děti, zvířata, Sylvestra Stallone, Billa Murrayho, Marlona Branda) a přežít to. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Během krátké hřbitovní přestřelky se Miguel (Antonio Banderas) skryje za náhrobní kámen se jménem Rhodes, které odkazuje na členku štábu Morgan Rhodesovou. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy policisté převáží Miguela Baina (Antonio Banderas), který následně zlomí vaz policistovi za volantem, můžeme v následujících záběrech vidět, jak onen policista při nárazu do stojícího auta ožije a opětovně řídí. V dalším záběru se zdá být zase mrtvý a v dalším opět žije. (Lasmen)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama