Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Kailo 

všechny recenze uživatele

Idylické prostředí nádherného britského venkova v internátní škole.... ano internát, takže lesbický hrátky na každodenním menu. Krásná lesbická Eva jako mrcha působí ještě více hot dojmem a krásná lesbická Juno taktéž. To samé mohu říct i soundtracku. Zhodnocení - Krásné lesbické dívky, krásná anglická krajina, krásný soundtrack, líbivý lesbický příběh - to je lesbismu, co?! 85% [HD] ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Film Trhliny mě nijak zvlášť neuchvátil, možná jen tím, že jsem od něho očekávala zázraky, ale ty se nakonec nekonaly. Hlavní role velmi pěkně zahraná, ovšem téma dívčí školy skýtalo mnoho míst, kdy se prakticky nic nedělo a jen jsem čekala, kdy už se to pohne, ta místa nešla ani nějak prorozjímat čímsi hlubším. Knihu jsem nečetla a možná v ní by se dala najít náplň pro ona inkriminovaná místa a narážky, které nebyly nijak dotažené jako rozdílnost náboženství mezi nově příchozí a ostatními, čili úplně zbytečné. Ve většině případů bývá lepší nejdřív vidět film a pak přečíst knihu, v opačném pořadí bývám pravidelně zklamaná, tenhle film mě dokázal zklamat i bez předchozí četby a rozhodně podruhé už se na něj nepodívám, ke knize bych se nechala přemluvit. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zpackané. Nadějný námět slibující opravdu vzrušující podívanou, precizně vystavěné prostředí, ale totálně utopené v metaforách. Postavy mluví jak herci na shakespearovských slavnostech, proměna miss G z velebené učitelky v posedlou fúrii je jen slabý anglický čajíček. Erotikou se bohužel šetřilo víc, než bychom chtěli. María Valverde ale překrásná. Podomácku dělané české titulky překládal asi nějaký Španěl, který přivlastňovacími zájmeny nešetřil. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Eva Green byla pro mě objevem před pár lety ve Snílcích... Tenkrát se mi však nezdála tak mysteriózní jako v tomto na výsost strhujícím filmu o nenaplněnosti lidských tužeb vedoucí až k překračování hranic mezi láskou a nenávistí, odvahou a zbabělostí... jak snadno se můžeme stát oběťmi manipulace slabých... Oč je film nenápadnější, o to více je působivý. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud jste někdy chtěli vidět Bradavice prosté čar a kouzel, s (ne)latentním sexuálním podtextem, pouze s ženským osazenstvem, pak jsou Trhliny přesně film pro vás. Snad jedinou výtku bych měl k motivaci postavy Evy Green, která mi tak nějak zůstala utajená, přičemž jsem stále čekal na nějakou tu vysvětlující scénu. Jinak skvělé drama, s opravdu výborným mladým hereckým obsazením a hodně pěknou atmosférou. 8/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)
  • Natáčelo se převážně v Irsku od 5.2008. (ČSFD)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama