Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - špatně jsem spal, ale už je to pryč. Od doby, kdy můj klidný spánek bedlivě střežil major Honza Zeman, uběhla již nějaká doba a já jsem tvrdohlavě odmítal svěřit osud planety do rukou frajeřícího Hunta. Jenže on si zvolil vhodný tým ve složení kráska, šašek a pan záhadný, naklonil si všechny náhody světa na svou stranu a zvítězil tak uvolněně, že jsem dostal chuť vysmát se všem jaderným hlavicím bloudícím na obloze. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tí chlapci neskončili Oxford, jasné?" Solídne, to rozhodne. Ale po dvojke pre mňa najslabší diel. Príliš sa mi nepozdával Ethanov tím, v čele s nie príliš zábavným Rennerom, vcelku otravným Peggom a mdlou Paulou Patton. Našťastie sa režisérovi Birdovi podarilo natočiť zopár scén, ktoré určite stoja za pozornosť (púštna búrka, nezabudnuteľný mrakodrap, finále s autami, geniálny nápad so „stenou“). Od veci nie je ani ústredný zloduch. Žiaľ, štvrtý diel ponúka asi najbiednejšieho Huntovho šéfa a to v podaní Toma Wilkinsona; v ťažkotonážnej konkurencii Voighta, Fishburnea a Hopkinsa, proste starý dobrý Tom nemal šancu (a to ho mám rád). Páči sa mi, čo so sériou robí Tom Cruise, ale občas ma tým nudí. Štvorka je zaujímavá tým, že po tom, čo trojka síce zarobila pekné peniaze, ale predsa len sa čakalo viac, štúdio uvažovalo o výmene Cruisea, ktorého mal nahradiť práve Renner. Štvorka napokon s rozpočtom 145 miliónov na celom svete trhla geniálnych 694, takže hoc Renner nakoniec (relatívne) zostal súčasťou série aj v nasledujúcich dieloch, po premiére štvorky už nikto nevravel o striedaní. Scenár je striedavo skvelý (parádny twist s manželkou), striedavo jalový (nekonečná finálna spása sveta samozrejme v poslednej chvíli, či skôr v tomto prípade po poslednej chvíli). „Vojna pomáha biznisu." – „Aj jadrová?"  ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine tomu dôjde nielen dych, ale aj všetko, čo robí predošlú stopáž tak skvelou – komický a inteligentný nadhľad, sympatická súdržnosť IMF tímu Cruise-Patton-Renner-Pegg, dôvtipné scenáristické hrátky s klišé, napadité agentské hi-tech vychytávky, i eye-candy akcia a napätie. Dubaj mal byť posledným dejiskom, nie prostredným. A hlavný záporák v podaní charizmatického Michaela Nyqvista mal dostať viac priestoru. V jednotlivostiach M:I-4 poteší, no ako celok sa radí až na tretie miesto, za jedničku a trojku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Brad Bird ako ostrieľaný tvorca veľkolepých animákov dostal neľahkú úlohu neostať v tieni skvelej Abramsovej trojky a tento cieľ sa mu podarilo dosiahnuť, čo mi pripomenulo šťastný rozprávkový happyend. Štvrtá misia dostala úplne nový nádych, má to šmrnc, šťavu, jednoduchú, no údernú akciu, skvelých hercov, pár dobrých zvratov a trefný humor. Nyqvistov záporák, nápaditá akcia a záver filmu, to všetko má u mňa veľké plus, no stále to však nebolo dotiahnuté na perfektnú. Hlavne nereálnosť a naivnosť niektorých scén a záverečné minúty stiahli absolútnu spokojnosť. Latka je však pred (možnými) ďalšími dielmi nastavená skoro tak vysoko ako Dubaiská Burj Khalifa, mission impossible to ale nieje. 85%. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Veľmi milé prekvapenie. Jednoznačne radím Ghost Protocol na prvú priečku spomedzi ostatných MI. Je to svieži, primerane impossible akčný film pri ktorom si človek dobre oddýchne. Výborne využitý rozpočet sa odzrkadlil v efektoch, gadgetoch a jednotlivých prostrediach. Humor zastáva svoje miesto a akurátne odľahčuje jednotlivé situácie. Samozrejme - je to Mission Impossible a aj tu sa nájde pár zbytočností, ktoré sú v celkovom spy-koncepte až príliš prostoduché, ale nie je ich veľa a na celkovom spirite filmu nespôsobujú žiadne veľké škody. It's not like any mission is gonna be rougher than the last one, is it? ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, Praze, Dubaji, Maďarsku i ruských a indických lokacích. Natáčelo se od 29. září 2010 do 19. března 2011. (Kuzmik)
  • Film utržil celosvětově 695 milionů amerických dolarů, čímž se stal do té doby nejvýdělečnějším dílem série. (Puyi)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama