Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Je docela těžké takovýto počin hodnotit. Vzbuzuje odpor a zároveň úžas. Zvlášť partner na něj po prvním zhlédnutí nemůže zapomenout a děsivé a tvrdě realistické scény se mu vybaví pokaždé, co slyší název filmu. Příběh je krutě syrový a popisuje devadesátá léta v Praze z té horší stránky. Čert vem nějaké podvody nebo mafiány. Mladí kluci se pod pasáky neváhají vrhnout do prostituce za vidinou balíku peněz a naprosto tím ztratili svoji důstojnost. Za klíčovou považuju scénu ve druhé polovině filmu, kdy se otec pokouší Marka hledat, ale osloví ho mladý kluk, který mu nabízí sex. Že ve filmu hrála spousta neherců, mi ani tak nevadí. O to víc působí film autentičtěji. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Špinavý, depresivní film ze kterého úplně čiší, že autor prostředí hodně dobře znal. Ve mně se pořád mlelo zhnusení, odpor, strach a zároveň zájem o to, jak to celé asi dopadne... Podle mne jde o jeden z nejvýraznějších filmů 90. let... Celkem se tu zmiňují herecké výkony, které - a to je fakt - stojí občas dost za prd. Na druhé straně ovšem je nutno vědět, že část rolí obsadili reální kluci z ulice (blbé tedy je, že doteď nevím, kdo tam byl profi herec a kdo šlapka) a to, že film poskytuje řadu opravdu vtipných hlášek. Hlavně natáčení u krysy je zdrojem vynikající zábavy. "Tak co, kdo se nechá píchat do prdele? Ty? Super, máš hlavní roli." nebo "tak hoňte, hoňte. Máte 10 sekund!" případně "cože? ty chceš radit starýmu filmaři?". Celkově: doporučuju si film užít jako podobenství a moc nekoukat na zkažené detaily jako je policie opouštějící byt bez prohlídky. Stojí to za to a stojí to o dost výš než většina jiné české produkce. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Kluci, zvedněte svoje prdele a běžte se osprchovat do koupelny. Máte tam ručníky a mýdlo. A ne abyste použili moje parfémy na ty vaše smradlavé kokoty!“ Klasická cesta nahoru. Prvotní odpor odezní při vidině „snadno“ vydělaných prachů. Ovšem opustit tenhle bludný svět pouličního života nebude lehké. Marek pláchnul z Přerova do Prahy, v anonymitě velkoměsta sledujeme jeho příběh ze života mladých prostitutů. Celovečerní debutant Wiktor Grodecki už pár dokumentů o dětské prostituci v Praze natočil, nechal se inspirovat pohledem několika kluků, kteří prostě vzali do ruky tužku a napsali své příběhy. Právě neherci tu mají prezentovat naivitu, nevinnost, nezkušenost… v 90. letech muselo jít o „důležitý“ film, protože drogy, protože AIDS, protože zblbnutí rychlým zbohatnutím. O dvě a půl dekády později, no, ocením hlavně tu atmosféru 90. let. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Silný námět, založený na předchozích kvalitních režisérových dokumentech k tomuto tématu. Přestože scénář na základě skutečných událostí není závratně propracovaný a neherci podávají i v rolích sebe sama občas rozpačité výkony, hlavní postavy jsou obsazeny a podány s důvěryhodností, které ♫ hudba dodává mrazivě osudové napětí. Zlatá devadesátá, kdy trh dokázal legitimizovat cokoliv. Film, který by neměl uniknout pozornosti. 3-4* ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Paní prodavačka, která mi DVD prodávala, mi snad čtyřikrát řekla, že je to hodně drsné. Známá, která u mě DVD následně viděla, mi řekla, že je to prý drsné. Tak jsem se na to podíval - ano, je to drsné. A taky dosti depresivní. Film myslím si dobře zobrazuje téma, kterým se zabývá, bohužel provedení je dost špatné - pofidérní herecké výkony, slabý scénář, režie taky nic moc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama