Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

venca163 

všechny recenze uživatele

"Jak všechno? Necháš se prcat do prdele nebo co? Ne? Tak to neni všechno kurva!" | "Nemoh bys mi říct něco kolem šlapání, prosimtě?" | "Jaký kecy? Vždyť jsou to pražský košťata, tam kouří vocasy, tady si hrajou na heteráky, šlapky buzerantský, já je znam. Póď, dokopem je." | "Vemte si tyhle časáky, komu nebude stát nedostane ani korunu. Potřebuje někdo z vás perník? Jó? Tak tady ho máte. Postavte si čuráky a jdeme rovnou na tu mrdačku, ještě dneska to musíme poslat do Německa." Strašně to tlačí na pilu, otřesný dialogy, příšernej Miroslav Čáslavka, ale kurevská zábava =). #nebojíšSeAIDS? (75%) ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

je to velký bojkot sledovat, jak asi pro Marka Vašuta, když se mu nakládá do úzavěru, nu což, Mandragora a jejich postavy nemají Shakespearovské vyjadřovací schopnosti, a ani špetku inteligentní hmoty mozkové šedé kůry, a nulová lítost diváka osudu hlavního hrdiny, ale takový menší ohled na divoké devadesátky v Práglu, je to asi osvěžující raritka. Mandragora jako český Rekviem za sen nebo děti ze stanice Zoo, se svým zevnějškem vypadá jak rozšlápnuté hovno na botě, ale režisér si neupletl tak velký bič z hovna, jak třeba Troska a Vít Olmer. Čáslavka je hrozný herec, ale oceňuji Řezníka, že ho v Párty Harderu pronikavě využil do minulé profese. Karim be like.. Zvedněte prdele a do terénu.. ()

Reklama

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocna planoba, toto dielo. Dej to nemalo, reziu asi tiez nie, po hereckych vykonoch niet ani chyru..... a herci hrali hovno. Plus uchylarny, kopa uchylarien. Uchylarny ja osobne nenavidim! A to hlasam v zivote Peace, Tolerance, Love, Empathy - ale sex len hetero! Takze zas a strucne : Ak nahodou na toto narazite, najdite si radsej bod na stene /nejaku vadu omietky, spatne omalovane miesto/, natiahnite budik na 130 minut, zafixujte svoj zrak na to miesto a cumte nan az do zazvonenia budika. Jo, jo -prave ste uzitocnejsie stravili cas nez pozeranim tejto koniny. Jo, a ak by ste sa zacali nudit, mozete si najst na stene body dva a obcas prebehnut zrakom medzi nimi. 0 % ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat rozdílná hodnocení a tím i rozdílné názory na drama Wiktora Grodeckeho. Musím souhlasit s tím, ze herecké výkony jsou víc než slabé, ale na druhé straně stojí téma. Téma o kterém se se většinou mlčí. Jenže pokud o něčem mlčíme, neznamená to, že problém neexistuje. Jen se o něm méně ví. O to víc šokující tento film je. Není točen s citem a s ohledy na diváka. Tvrdě a realisticky otevírá dveře do světa dětí, které utíkají z domova před neshodami s rodiči, problémy ve škole...... Musím říct, že toto drama na mne opravdu zapůsobilo svou děsivou syrovostí a realitou. Vzhledem k tomu, že není natočeno podle skutečné události mi nezbývá než doufat, že děti v této republice nekončí tímto způsobem. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlapecké prostituci, v době svého promítání nepochopený, teprve nyní dostává své místo ve světě filmu. Buhužel zde platí, že méně je někdy více, takže pokud by byl film o hodinku kratší, hodnocení by bylo dozajista vyšší, jinak si ale cením odvahy, se kterou se tvůrci do projektu pustil - protože natočit takový zkažení a antimorální film, plný drog, sexu a životu na ulici, to určitě odvahu potřebuje. Rovněž bych chtěl ještě pochválit velmi přesnou hudbu, která se dokonale snoubí s právě zobrazovaným dějem, to klobouk dolů. Jinak se přímo nabízí srovnání s polským filmem "Świńki" o chlapecké prostituci v Polsku. Podobné téma, podobný scénář, odlišné zpracování... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama