Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

je to velký bojkot sledovat, jak asi pro Marka Vašuta, když se mu nakládá do úzavěru, nu což, Mandragora a jejich postavy nemají Shakespearovské vyjadřovací schopnosti, a ani špetku inteligentní hmoty mozkové šedé kůry, a nulová lítost diváka osudu hlavního hrdiny, ale takový menší ohled na divoké devadesátky v Práglu, je to asi osvěžující raritka. Mandragora jako český Rekviem za sen nebo děti ze stanice Zoo, se svým zevnějškem vypadá jak rozšlápnuté hovno na botě, ale režisér si neupletl tak velký bič z hovna, jak třeba Troska a Vít Olmer. Čáslavka je hrozný herec, ale oceňuji Řezníka, že ho v Párty Harderu pronikavě využil do minulé profese. Karim be like.. Zvedněte prdele a do terénu.. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Drsny a filthy film, ktory by si zasluzil remake s lepsim reziserom, vacsim rozpoctom a mozno lepsie napisanym scenarom, ale so zachovanim atmosfery, pretoze dnes by tato tematika uz nevzbudila taky uzasny rozruch, kedze sme na nu svojim sposobom zvyknuti a uz sme videli a zazili vo filmovej tvorbe naozaj vsetko. Aj napriek svojej dlzke ma snimok do seba absolutne vtiahol a ten pocit, ktory vo mne zanechal po dopozerani sa da urcite opisat par slovami... Lutost, beznadej, radost z toho, ze mam taky lahky zivot a hlavne nemoznost pochopit, ze toto by naozaj malo byt zobrazenie reality. Nie v tom zmysle, ze by som to filmu neverila, ale v tom zmysle, ze je pre mna nepochopitelne, ze to tak naozaj je, pretoze viem, ze to tak je. Asi iba naivny blazon by veril, ze drogy, sex, prostitucia, kriminalita nie su "rakovinou" nasich "svetlych zajtrajskov". ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Kluci, zvedněte svoje prdele a běžte se osprchovat do koupelny. Máte tam ručníky a mýdlo. A ne abyste použili moje parfémy na ty vaše smradlavé kokoty!“ Klasická cesta nahoru. Prvotní odpor odezní při vidině „snadno“ vydělaných prachů. Ovšem opustit tenhle bludný svět pouličního života nebude lehké. Marek pláchnul z Přerova do Prahy, v anonymitě velkoměsta sledujeme jeho příběh ze života mladých prostitutů. Celovečerní debutant Wiktor Grodecki už pár dokumentů o dětské prostituci v Praze natočil, nechal se inspirovat pohledem několika kluků, kteří prostě vzali do ruky tužku a napsali své příběhy. Právě neherci tu mají prezentovat naivitu, nevinnost, nezkušenost… v 90. letech muselo jít o „důležitý“ film, protože drogy, protože AIDS, protože zblbnutí rychlým zbohatnutím. O dvě a půl dekády později, no, ocením hlavně tu atmosféru 90. let. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Provokativně „poučný“ film nebo nechutná záležitost, která chce být úspěšná díku tomu, jak moc šokuje? Vyberte si sami optiku pohledu na tento film. V českém prostředí jde bezesporu o snímek, jež vybočuj z řady zažitých námětu a snaží se být velmi „naturalistický“. Osobně jsem v něm nehledal žádné poučení, působil na mě spíše jako „studená sprcha“, která vás vytrhne ze snu a vrhne do světa kolem vás, kde s ideály a rozmary daleko nedojdete. Bohužel mi připadá v mnoha věcech také nedotažený a naivní a proto nemůžu dát vyšší hodnocení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma perfektní, ačkoliv mnohdy hnané až na hranici absurdity. Na úrovni je atmosféra, která působí stroze a věrně, bez příkras ukazuje zatuchlost prostředí starého Hlaváku a legendárního Sluníčka. A do třetice slušná je i režie, ačkoliv k té by se našlo pár výhrad. Mandragora bohužel ztroskotává na hercích resp. na jejich projevu, protože typologicky byli všichni do jednoho vybráni skvěle. Jenže ani jeden z nich neumí hrát a to se projevovalo především když otevřeli zobáky. Dítě ve druhé třídě má lepší mluvený projev při zápolení s čítankou. Ale přesto mi celkový dojem osazenstvo nezkazilo tolik, jak jsem očekával. Přesto se přidávám k těm, kteří volají pro remaku s vyšším rozpočtem a lepšími aktéry. 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama