Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

petero 

všechny recenze uživatele

EL REY DE LA MONTAÑA patrí k žánru „pokazilo sa mi auto v neznámych končinách a niekto sa ma snaží zabiť“ a opäť raz tu platí stará známa rovnica: Španielsko = kvalita. Väčšinu stopáže sledujeme a stotožňujeme sa s obeťou pričom vôbec nič netušíme o neznámom útočníkovi. Vo finále však film ponúkne pohľad z opačnej strany a to doslova pretože v niektorých pasážach sa kamera prepína do FPS lovca a je to fantastické. PS: Tesne pred týmto filmom som si pozrel Half Life kraťas WHATS IN THE BOX? http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4, ktorý je celý točený „z vlastného pohľadu“ a funguje to výborne. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Miluju lesní horory a thrillery, takže vyhledávám každý takový kousek, kde oběti utíkají před vrahem/zlem po horách nebo lesích, a snaží se za každou cenu přežít. Tenhle španělský kousek byl tedy pro mě jasnou volbou, kor když tu svítí červenou barvou. Bohužel, tentokrát jsem byl opravdu zklamán. Nevím, asi jsem čekal naprosto odlišnou podívanou. Pobíhání a schovávání se jedné ženy a jednoho muže před neviditelným a všudepřítomným nepřítelem mi nepřišlo nějak zábavné, ani když mi bylo odhaleno, kdo za tím celou dobu stál. Chyběla mi jediná zapamatováníhodná scéna a důvod si ho pustit v budoucnu znovu. Ale co, každý španělský film taky nemusí být nutně super, takže i přesto na ně nedám dopustit. Aha, teď jsem si zrovna na jednu scénu vzpomněl, takže hvězdu navíc za konečnou "vyřizovačku"... 50% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle zpočátku velmi syrový a napínavý thriller s horrorovou atmosférou bez zbytečných úvodních cirátů a obsáhlých seznamovaček s hlavními postavami mě během pár minut docela zaujal. Velmi nádherné prostředí, v němž se odehrává, zajímavé postavy, dobrá kamera a napětí. Jenže po několika desítkách minut to začíná být trošku stereotypní, jednotvárné a nijak to negraduje. Od půlky už jsem jen pouze čekal, jestli to nakonec vůbec bude mít nějakou (překvapivou?) pointu nebo zda alespoň zvítězí dobro nad zlem či naopak. A přesně vím okamžik, kdy mě ten film přestal bavit úplně a dokoukal jsem ho jen jaksi ze setrvačnosti. Tím je odhalení totožnosti střelců. Pro mě obrvoské zklamání, které filmu samotnému vzalo veškeré napětí a atmosféru, kterou si do té doby udržoval. Od toho okamžiku je to jen nezajímavý, neoriginální suchý thriller bez špetky napětí. Dávám 2,5*, musím ovšem zaokrouhlit jen na pouhé 2*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělé filmy umí, tenhle je však neobyčejně hloupý. Hlavní hrdina má předepsaná všechna naivní klišé. Laškuje s cizí holkou a pak se diví, že ho okradla. Sjede z cesty na odbočku, to už je vám jasné, že je v háji. Většinu filmu pobíhá po lese jako magor bez rozmyslu, aby dělal jednu botu za druhou. Když konečně vymyslí fintu, je to už tak nějak jedno. Kdo je záhadným střelcem/střelci, má být zřejmě šokující. Ani ne šok, jako spíše znechucení. Jediné krásné na celém snímku je kamera, jelikož snímá nádhernou horami protknutou krajinu oděnou do podzimního hávu. Hudba je příkladná do doby, než se změní v nepříjemné pazvuky, a jeden si chvílemi říká: slyším tanky? v lese? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama