Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Redakce zpravodajství a publicistiky pro vás každý týden připravuje třicet minut strhujících reportáží. Příběhy štěstí, proher a objevů.

Jedno téma a několik reportáží, které ho překvapivě variují - velké věci, velké osudy, velké události. Tzv. pozitivní publicistika diváka nejen informuje, ale také potěší, někdy i pobaví a inspiruje. Velké příběhy ho mohou snad i dojmout. Přijďte se každé pondělí od 21:30 přesvědčit, že seriózní informace vědců, historiků a očitých svědků nejsou nudné.

Magazín Televizních novin Víkend se na obrazovkách poprvé objevil 18.3.2005 a postupem času ho diváci vynesli mezi nejsledovanější publicistické Víkend pořady v ČR. V první polovině roku 2007 ho průměrně sledovalo více než 1 330 000 diváků. V procentech to znamená, že Víkend si vybralo 48 % procent lidí mezi 15 až 54 lety, kteří měli v pondělí po 21. hodině puštěný televizor. V kategorii mladých diváků mezi 15 až 24 lety to bylo dokonce 58 %.

Nejčastější témata se týkají osudových momentů moderních lidských dějin, přírody, techniky, medicíny, sportu, ale také netradičního představování rozličných profesí, které reportér vyzkouší na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Já vím, jde vlastně o šest náhodně natočených reportáží, které spojuje jedno společné slovo (věta) a vatu mezi tím vyplňují moderátoři Televizních novin, ale co, mě sledování Víkendu zkrátka baví a rád se na něj pravidelně dívám. Samozřejmě, ne všechno je zrovna ideální, některé reportáže mne nezajímají, některé jsou o provařeném tématu, ale zase se na druhou stranu občas objeví nějaká zajímavá reportáž, u které lituji, že nemůže být delší. Mírně poučná oddechovka v pohodovém tepmu. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tak je to pořad od Novy, no a co jako? To není důvod hned tam vrazit jednu hvězdu nebo rovnou odpad! Většina reportáží je dost dobrá, několik z nich mě dokonce velmi potěšilo. Že Vám vadí průpovídky moderátorů? Tak při nich třeba vypněte zvuk, ale za ty reportáže se vyplatí Víkend sledovat. Jenom škoda, že na to v poslední době začínají kašlat a hodně reportáží opakují. I tak se upřímně jedná o jediný pořad nebo seriál, který v současnosti na Nově v hlavní sezóně sleduji. 7/10 ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jestli mě něco dokáže chytit za srdce, abych se o něco opravdu zajímal tak je to víkend a reklamy na něj. Připravují nám snad většinou novou várku věcí, které jsme nevěděli. V dnešní konkurenci podobných pořadů si ho vážím a vnímám ho mezi nejlepšími, i když má lehký nedostatek serioznějších informací. Tak trochu mi splývá s Loskutákem nízké kvality a to mě mrzí. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý pořad, který mnohdy přináší reportáže z hodně zajímavých míst, profesí, atd. O tom, že se tu člověk dozví řadu věcí není pochyb. Co mě ale občas vyloženě irituje, je hudba. Mám pocit, že tam jednoduše nemají žádného profi hudebního supervisora, protože se v každém dílu objevují ony velmi známé epické skladby (Arrival of the Birds, apod.). Ty skladby sice jsou skvělé, ale když to slyšíte v každém druhém díle, navíc ještě při reportáži o popelářích, začne to znít velice rychle směšně, až otravně. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Je to pořad od pořadu, reportáž od reportáže.., komentáře k tomu většinou otřesný až debilní, ale některá témata jsou zajímavá.. Nesleduji to rozhodně pravidelně, víceméně jednou do měsíce. Samozřejmě, pro mě jako pro hudebního nadšence, byl velmi úsměvný díl nebo spíše téma ´´heavy metal´´ :-) Tam to vypadalo asi tak, jako kdybych já dělal reportáž o mimozemských civilizacích a jejich vlivu na světovou ekonomiku a s tím související přemnožení slimáků. Nebo reportáž o Kurtu Cobainovi :-) Tam sem se taky slušně zasmál těm jejich komentářům.. Prostě debilové. Ale některá jiná témata mě naopak potěšila. 50% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama