Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze (38)

Pesosek 

všechny recenze uživatele

I když se nabízí srovnání s obdobnými pořady, nerad bych se do něj pouštěl. Myslím si, že „Na cestě“ totiž má svojí vlastní kategorii. Taková malá krátkometrážní oddechovka, kterou si občas pouštím před spaním místo Simpsonů. Navíc je mi velmi sympatický komentář pánů Bartošky s Donutilem. Nevím co víc dodat, pro mě příjemné pohlazení pro moji cestovatelskou duši… ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj milovaný cestopis. Díky neopakovatelnému duu Bartoška - Donutil jsem navštívil všechny myslitelné kouty naší planety. Viděl jsem všech (zatím) 587 dílů. A už rok žádný nový nevznikl. Nevím, jestli je pořad u konce nebo ne, každopádně díky neopakovatelným záběrům, hudbě a tady těm pánům jsem si užil každý díl. I ty, které zůstaly v Česku. Jiří, Miroslave, děkuji! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Další s cestopisných dokumentů, Tentokrát nás provází Bartoška a Donutil. Dalo by se říct, že cestománie nastavila určitou laťku a ostatní se jí snaží kopírovat, někdo věrně, jiný líp či hůře. Tady si myslím je to hodně podobné a hlavně pořád je to zajímavé a vždy se rád podívám. Hlavní protagonisté jsou slušně vtipný a spíš se nám snaží vtipně něco říct než za každou cenu být vtipný. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé obrázky z většinou neprofláknutých koutů světa doplňuje dvojice Bartoška - Donutil vtipnými komentáři. Počet navštívených míst je velmi vysoký, struktura jednotlivých dílů se v podstatě nemění a to je jednoduchou příčinou toho, že i zábavný popis místních zvyků mi po čase poněkud zevšedněl. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [2542. hodnocení, 32. komentář, 75%] ()

Galerie (4 187)

Zajímavosti (8)

  • Plavčíci na pobřeží používají pro potřebu odvozu do nemocnice sanitku UAZ-452. Jedná se o terénní automobil vyráběný ruskou automobilkou UAZ. Výroba modelu 452 s pohonem všech čtyř kol začala v roce 1965. (sator)
  • Natáčení dokumentu posloužilo jako způsob financování celoprázdninové expedice tří kamarádů na Nordkapp. (kukide)
  • Abú Dhabí je nejbohatší město světa, jeho majetek díky ropě v součastnosti činí 800 miliard dolarů. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Reklama

Reklama