Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (622)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, všechno špatně. Moje vychcaná taktika počkat a jít do toho s nulovým očekáváním tentokrát nevyšla. Nějaká nadšenost, hravost, nápaditost, zajímavost, atmosféra, brutál, cokoli? Ne, nic. Možná tak reklama na Nike, Dell a Red Bull... Fred Krueger nefunguje. Alespoň na něm si mohli dát pořádně záležet, když už pro něj získali zajímavého představitele. Ale né, maska je divně opicoidní, gumová, a hlášky zanikají do pryč. Nancy má kupodivu i trochu něco do sebe (a stopro je hezčí než Nancy původní), ale nevynikne a společnost jí dělá trojice bezduchých utrápenců, takže z toho taky nekápne. Jediný, kdy jsem se i docela bavil, byl kavárnový úvod a posledních 10 minut. Odmyšleno že se jedná o ELM STREET, jde asi o koukatelný hororový průměr, ale v rámci téhle značky prostě trapas. HALLOWEEN a FRIDAY THE 13th jsou oproti tomu zlaté remaky. Jo a... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokud by se to nejmenovalo NoES, možná bych dal tři hvězdy, takhle jsem pěkně nasranej a musím se přemáhat, abych dal aspoň ty dvě. No nebudu úplně krutej, ale bohužel, tohle dnes předběhne pomalu každej druhej slasher. Pro mě je toto trapná vykrádačka jměna, které se v původní sérii vyšplhalo na level, jež se pyšnil úplně jinou sadařinou. 40% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Freddy je moje nejoblíbenější hororová postava... tohle není Freddy, ale trapná kopie. Scény, které přesně kopírují originál, nevyzní - Haley je ztracený v zástupu idiotů a všechno se to utápí v moři hlubokého podprůměru. Buď se to mělo vydat vlastní cestou a udělat z Freddyho něco jiného, nebo to mělo ctít předlohu. Tohle má být něco mezi tím a zoufale to ztroskotává. A kam se poděl typický humor? Ani o tom nechci přemýšlet... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„One, two, new Freddy´s coming for you / three, four, tohle měl být fór? / five, six, Bayova prdel pozná krucifix / seven, eight, další remake šmejd / nine, ten, zase budu blejt…“ Vidím, že touto říkankou by to tady většina z vás shrnula, ale já to rozhodně v tak černých barvách neviděl. Přiznávám se, že z Noční můry z 84´ si pamatuji už jen to, že Johnnyho Deppa snědla postel a Englund ve slušivém svetru od Benettonu lezl do snu (podobně jako Maruška Werichovi v Byl jednou jeden král, akorát s tím rozdílem, že on měl trochu ostřejší nehtíky než Milena Dvorská), takže jsem mohl přistupovat k Bayerovu snímku nezatížen minulostí. Jistě, není to žádný velký zázrak a trpí vleklou nemocí současných hororů pro teenagery, tzn. klipovou režií, rušivým střihem, tisícem laciných lekaček, či pro mě zcela iritujícím sdílením si svých problémů skrz videoblogy, Ksichtknihu atd. a navíc Freddy tady vůbec nevypadá, jak spálený kotelník, nýbrž jako ohořelý dement mluvící šepotem Batmana Balea, ovšem vidět to většina z vás, co tady podlehla davové psychóze dávání odpadu, před nějakými 20 lety, ululávali by jste u toho stejně, jak u Cravenova originálu, vy rozmazlenci nezvedení.. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Už se tomu ani nedivím, ale remake Noční můry je ještě mnohem horší, než jsem očekával. Obsazení emo dětiček způsobuje, že dvacet minut po dokoukání nevím, jak vypadala představitelka Nancy (možná proto ji ve scénáři preventivně změnili příjmení na Holbrookovou). A jediný, kdo postraší ve snech nebude sterilní Haley, jehož maska je epic fail, ale slaďouškovský kripl Gallner. Brrrr. Všechny důležité scény originálu samozřejmě nechybí, ale každá z nich je odborně zlikvidována, aby byla co nejméně strašidelná a zajímavá. Zoufalé, trapné, zapomenutí hodné. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Séria sa skladá zo siedmych „priamych“ dielov (1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1991, 1994) a v roku 2003 pribudol crossover Freddy Vs. Jason, kde sa Freddy zrazil s ďalšou hororovou ikonou, utopencom Jasonom Voorheesom. (tron)
  • Hlavní natáčení trvalo 70 dní. (Langy10)
  • Natáčelo se také v opuštěném kostele metodistické církve v Gary v Indianě. (Chatterer)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama