Reklama

Reklama

V roce 1972 byla stanovena stupnice vyšetřování případů s podezřením účasti mimozemské inteligence. Zpozorování UFO bývá označeno jako první druh setkání, shromáždění důkazů znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druhem třetím. Poslední, čtvrtý druh setkání, označuje únos. Dokumentace třetího a čtvrtého druhu setkání neexistovala. Donedávna.
Provokativní thriller Čtvrtý druh je natočen podle skutečných událostí v odlehlém městě Aljašky, kde od šedesátých let dochází k záhadnému mizení lidí. Tento jev nebyl nikdy uspokojivě vysvětlen. Díky natáčení psychologických sezení s traumatizovanými pacienty objevila a shromáždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extremně znepokojující důkazy o setkání čtvrtého druhu, které vedly k obnovení vyšetřování záhadných zmizení. Dosud nezveřejněné archivní nahrávky z psychologických sezení doktorky Tylerové jsou zveřejněny i ve filmu. Jejich použití dělá z filmu Čtvrtý druh ještě mrazivější podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (861)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Byla v tomhle filmu přesladká Milla tak mdlá, protože to vyžadovala její role, nebo čistě proto, že jí natáčení nudilo stejně jako mě samotný film, ale chechtáky jsou holt chechtáky? Druhá hvězdička za nápad s rádoby autentickými záběry, jejichž prostřihy však taky po čase začnou spíš prudit a otravovat. Ke konci už to docela šlo, ale husinu mi to teda nenahánělo ani vteřinu, to už mi jí víc naháněla šéfka v Paulovi! Jdu vymazat film z paměti svého harddisku, ale bohužel bez summerského doprovodu, tak snad se nevrátí... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Už jen ten začátek mi řekl, že se budu koukat na pořádnou kravinu. A začátek nelhal. Millu mám ráda, už od toho okamžiku, kdy jsem ji spatřila v Pátém elementu a dokonce i v Resident Evilu je to fajn holka... ale tady jsem ji nesnášela. Větší nesympatie získal už jen režisér, to, jak tam seděl s tou "pravou" doktorkou, mluvil, tvářil se... kakastrofa. O čem to bylo? Proč to mělo nahnat strach? Věříte ve čtvrté setkání? Ano, tak vy se možná bát budete. Syn byl z*rd už od pohledu, ještěže tam měl asi tři výstupy a dvě věty, z toho celou dobu jen vlastně nenáviděl svou matku. Je to strašně nepříjemně uřvané. Je to nelogické. Prostě je to špatný film a já z něj nic neměla. Leda pocit na zvracení. Omlouvám se všem fanouškům, ale tohle je naprosto zbytečný film. Doporučuji? Ani mě nenapadne. Mohlo by se někomu líbit? Ano, znám takové lidi. Patříte mezi ně? Proboha, vysvětlete mi, co se vám na tom líbí! :-D ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

The Fourth Kind: stupidní sračka! Ala Paranormal activity. Když se něco mělo dít, tak rozmazaná kazeta. Bože, neuvěřil jsem ani slovu. Kupa pomatenců. Milla Jovovich u mne klesla na minimum. A mimochodem, taky se občas ve 3:30 hod. budím..... a jdu do práce A za oknem občas vídám kosi a holubi. Je možné, že mne taky unášejí a znásilňují :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človek neprestane byť šialený len tak, keď sa mu zachce. Je to s ním už nastálo.“ Najradšej by som tomuto klamstvu (z produkcie Joea Carnahana) dal kopanec medzi nohy a nie až 40%. Nie preto, že ma klame, ale preto, že ma klame veľmi amatérsky (tvorcovia si nevedeli - alebo im to bolo jedno? - overiť ani základné informácie, napr v Nome nemajú šerifa). Navyše v dnešnej dobe found footage rozširovať "normálne nakrútené" scény ako dokumentárne scény , tak to už je ozaj troška naivné. Atmosféra je v kombinácii s alajšskou výpravou celkom fajn strašidelná, vrátane pár scén, ale inak je to veľká bieda s nie príliš zaujímavým scenárom. Korunku tomu nasadzujú mizerné herecké výkony. Millu Jovovich som rešpektoval, kým sa na nič nehrala, ale teraz mi jej herecké scény (smiešny plač) pripadali až odpudivo. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/agresivne-ufo/416-stvrty-druh-4o- ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Atli Örvarsson: 1. Flight To Nome [3:09] ,2. Owolowa [3:58] ,3. Hypnosis [2:45] ,4. The Owl [2:53] ,5. Ashley [1:40] ,6. Completely Surreal [3:58] ,7. They're Not From Here [2:46] ,8. The Fourth Kind [2:45] ,9. Torn Apart [4:31] ,10. Abduction [4:27] ,11. Northern Lights [4:06] ,12. Conclusion [2:41], ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Bulharsku. Úvodní záběry, které mají zobrazovat město Nome, je ve skutečnosti Squamish v Kanadě. (_ksilt)
  • Jak je uvedeno výše, údajně neexistují žádné záznamy, že by kdy Dr. Abigail Taylorová pracovala na Aljašce jako psycholožka. Na stránkách Alaska Journal of Psychiatry však byl umístěn životopis Dr. Tylerové a její články o poruchách spánku, emočních problémech, hypnoterapii a regresní terapii. Po masových vyhledáváních na internetu ale bylo vymazáno vše, co obsahovalo její jméno. Šlo o součást reklamní kampaně. (Kailo)
  • Název Čtvrtý druh je odkazem na J. Allen Hyneka a jeho rozčlenění UFO. (3DD!3)

Související novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Reklama

Reklama