Reklama

Reklama

Třetí říše v barvě

(TV film)
  • Německo Das Dritte Reich - In Farbe (více)
všechny plakáty
Německo, 1998, 105 min (Televizní verze: 2x52 min)

Obsahy(1)

Tento německý dokumentární cyklus, který vznikl v roce 1998 je rozdělen na dvě části. První část mapuje období 1937- 1940, zachycuje vojenské cvičení, přehlídky, obsazení Sudet i pozdější zabrání zbytku Československa, dále válečné tažení proti Polsku a Francii a plány na invazi do Anglie. V druhé části můžeme vidět během válečných let 1940-1945 velké množství reportáží , které byly natočeny na barevný filmový materiál, jehož velká část byla skryta v archivech a soukromých sbírkách. Němečtí kameramani tehdy zachytili počáteční fázi války, kdy Wehrmacht vítězil na všech frontách - i trpký konec, kdy se už hroutila poslední obrana. Propaganda Třetí říše však pracovala až do úplného konce, do posledního metru barevného filmu, třebaže už v zemi nebylo žádné kino, kde by se mohlo promítat. (Lucas87)

(více)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Paitym. Barva ty minulé děje zživotňuje a zpřítomňuje. Zrůdnost podsvětního nacistického režimu vyniká o to víc. Všednodennost života na pomezí míru a války je místy až bolestná. Tvrzení, že západní boje byly procházkou, je v lepším případě založené na neinformovanosti. Silné jsou i momenty záběrů amerických vojáků u monumentu přibližujících jejich oběti během první světové války. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsme zvyklí na černobílé záběry, ale když najednou vidíte vše v barvě, připadá vám to daleko víc skutečné, respektive bližší, než jako by se to stalo před 70 lety. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný nezvykle barevně natočený dokument o vzestupu a následném pádu Třetí říše, rozhodně by ho měli vidět všichni, kteří se zabývají Druhou světovou válkou, je plný neznámých i necenzurovaných záběrů žánrového života obyvatel i vojáků nacistického Německa. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí druhýho dílu přidávám hvězdu navíc - už jenom za ty unikátní záběry (vetšinu jsem neznal, a to si myslím, že mám válku celkem najetou). Neskutečný, co všechno natočili na barevnej film - od slavností v zatím štastným Německu, soukromejch záběrů Führera, přes začátek války, polskou invazi, varšavský ghetto až po válku totální. 90% ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Vynikající a jedinečný dokument, díky kterému můžeme vidět unikátní záběry v barvě, je zvláštní mít možnost sledovat tyto filmy, které měla americká služba nebo obyčejní vojáci ve svých sbírkách během osvobozování Německa a Rakouska. Hudba od Hanse Zimmera opravdu potěšila. Ten hlas toho dabéra je znakem kvalitního dokumentu. Mices.87 a rennuts takoví šašci by si neměli raději pouštět dokument ani válečný film jelikož sami jsou divácký odpad. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Jeden z obrazovo najlepsich dokumentov ake som videl. Uplne mi vyrazilo dych ked ukazali pravdepodobne najstarsie farebne filmove zabery Slovenska. Sila! ()

Reklama

Reklama