Michael KloftScénář:
Michael KloftHudba:
Clemens WinterhalterHrají:
Adolf Hitler (a.z.), Heinrich Himmler (a.z.), Reinhard Heydrich (a.z.), Rudolf Hess (a.z.), Hermann Göring (a.z.), Josef Goebbels (a.z.), Douglas Fairbanks Jr. (a.z.), Marlene Dietrich (a.z.), (více)Obsahy(1)
Tento německý dokumentární cyklus, který vznikl v roce 1998 je rozdělen na dvě části. První část mapuje období 1937- 1940, zachycuje vojenské cvičení, přehlídky, obsazení Sudet i pozdější zabrání zbytku Československa, dále válečné tažení proti Polsku a Francii a plány na invazi do Anglie. V druhé části můžeme vidět během válečných let 1940-1945 velké množství reportáží , které byly natočeny na barevný filmový materiál, jehož velká část byla skryta v archivech a soukromých sbírkách. Němečtí kameramani tehdy zachytili počáteční fázi války, kdy Wehrmacht vítězil na všech frontách - i trpký konec, kdy se už hroutila poslední obrana. Propaganda Třetí říše však pracovala až do úplného konce, do posledního metru barevného filmu, třebaže už v zemi nebylo žádné kino, kde by se mohlo promítat. (Lucas87)
(více)Recenze (8)
V barvě nebo černobílý, pořád nacismus... ()
V podstatě jsme zvyklí na černobílé záběry, ale když najednou vidíte vše v barvě, připadá vám to daleko víc skutečné, respektive bližší, než jako by se to stalo před 70 lety. ()
Naprostá paráda podtržená nádhernou melodií která hraje v podstatě po celou dobu. Já jsem na tyhle dokumenty prostě fanatik :) ()
Po zkouknutí druhýho dílu přidávám hvězdu navíc - už jenom za ty unikátní záběry (vetšinu jsem neznal, a to si myslím, že mám válku celkem najetou). Neskutečný, co všechno natočili na barevnej film - od slavností v zatím štastným Německu, soukromejch záběrů Führera, přes začátek války, polskou invazi, varšavský ghetto až po válku totální. 90% ()
Výborně zpracovaný nezvykle barevně natočený dokument o vzestupu a následném pádu Třetí říše, rozhodně by ho měli vidět všichni, kteří se zabývají Druhou světovou válkou, je plný neznámých i necenzurovaných záběrů žánrového života obyvatel i vojáků nacistického Německa. ()
Vynikající a jedinečný dokument, díky kterému můžeme vidět unikátní záběry v barvě, je zvláštní mít možnost sledovat tyto filmy, které měla americká služba nebo obyčejní vojáci ve svých sbírkách během osvobozování Německa a Rakouska. Hudba od Hanse Zimmera opravdu potěšila. Ten hlas toho dabéra je znakem kvalitního dokumentu. Mices.87 a rennuts takoví šašci by si neměli raději pouštět dokument ani válečný film jelikož sami jsou divácký odpad. ()
Jeden z obrazovo najlepsich dokumentov ake som videl. Uplne mi vyrazilo dych ked ukazali pravdepodobne najstarsie farebne filmove zabery Slovenska. Sila! ()
Výborně zpracováno. Takto má vypadat dokument. ()