Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Původní film, natož následující díly jsou mi utajeny, takže jsem si směle mohl vychutnat tuto psychologickou hru, ve které se čeká 80 minut na závěrečné finále. Prvních 80 minut se mi nezdálo přesto nijak zbytečně natahovaných. Dost se mi líbila atmosféra filmu, která opravdu stupňovala, a náš Otčím musel postupně vyřazovat některé postavičky ze hry, aby se sám v této hře dokázal udržet. Kdybych se ovšem měl rozhodnout, který z rodinných hororů je lepší, zda-li Orphan nebo Otčím. Tak výsledek je si myslím naprosto jasný. 50% PS: Hodně filmu škodí mírná přístupnost a málo vygradované finále. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička za to, že se filmu podařilo odvést pozornost od toho, že v něm vlastně neděje nic nepředvidatelného, překvapivého (i to je kumšt). Jak píše ve svém komentáři J*A*S*M, cituji: "kdybyste kohokoli požádali, aby napsal co nejklišovitější thriller o chlápkovi, jenž se vtírá do rodin a následně je vraždí", výsledek by se dosti podobal Otčímovi. Zásluhu na tom, že se mi u Otčíma příjemně ztrácel čas, že jsem se u něj neošíval a nehořekoval nad tím, jak je to hloupé, má především vynikající casting. Zvlášť Dylan Walsch v titulní roli byl perfektní, zamrazilo mně z něj. K Pennu Badgleymu v úloze syna Michaela, Amber Heard jako jeho přítelkyni Kelly a Sely Ward v roli matky jsem si zase celkem rychle vybudoval ochranitelský vztah, tedy mně jejich osud nebyl lhostejný. 70% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu nepřináší logicky nic nového, jede v kolejích předchozí celé trilogie. Ono asi těžko na dané téma vymyslet něco jiného - vrah rodiny, do níž se přiženil, ale ona ho zklamala, si najde jinou. Dokonce úvod až příliš kopíruje snímek z roku 1987, což nakonec zas tak nevadí. Kromě prozíravého Michaela jsou všechny postavy naivní a chovají se hloupě, proto musí zaplatit. Člověk s nimi ani moc nesoucítí. Na rozdíl od posledního krvavého filmu jsou tu vraždy tuctové spokojující se s házením ze schodů, dušením a topením. Na co má David ten krásný kufříček s nástroji asi ví jen rekvizitář. Poslední čtvrtina napětí má, o tom žádná, napomáhá i prověřené klišé v podobě bouře. Z průměru to film ovšem nevytáhne a já nakonec původní hodnocení ponechávám, byť je spíše na 2*. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film silne páchnuci po "júes prodakšn", ktorá tak dlho kombinovala a motala scenár tohto filmu, nasilu vkladala ľakačky založené na neočakávaných presunoch otčíma, až to všetko domotala tak, že od polovice som sa nehorázne nudil. Však čo veď , rozuzlenie poznáme všetci, ale malé ponaučenie z filmu zostáva. A to: Kompletná a fungujúca rodina - základná stavebná bunka každej spoločnosti! ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Jak by řekla teta Kateřina: "Důvěřuj, ale prověřuj!" Asi začínám trpět paranoidními sklony, ale myslím, že některé situace by alespoň malé podezření vyvolaly v každém. Takže scénáristé měli informace "uvolňovat" trochu logičtěji. A nejhorší část - toť krásná, ale totálně natvrdlá přítelkyně - vyloženě životu nebezpečná záležitost. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Videohra, kterou hrajou Michael (Penn Badgley) a Sean (Braeden Lemasters), se jmenuje "Burnout Paradise". (henrycruel)
  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)

Reklama

Reklama