Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička za to, že se filmu podařilo odvést pozornost od toho, že v něm vlastně neděje nic nepředvidatelného, překvapivého (i to je kumšt). Jak píše ve svém komentáři J*A*S*M, cituji: "kdybyste kohokoli požádali, aby napsal co nejklišovitější thriller o chlápkovi, jenž se vtírá do rodin a následně je vraždí", výsledek by se dosti podobal Otčímovi. Zásluhu na tom, že se mi u Otčíma příjemně ztrácel čas, že jsem se u něj neošíval a nehořekoval nad tím, jak je to hloupé, má především vynikající casting. Zvlášť Dylan Walsch v titulní roli byl perfektní, zamrazilo mně z něj. K Pennu Badgleymu v úloze syna Michaela, Amber Heard jako jeho přítelkyni Kelly a Sely Ward v roli matky jsem si zase celkem rychle vybudoval ochranitelský vztah, tedy mně jejich osud nebyl lhostejný. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To mi panejo byla srágora. Kdybych to na začátku zapnul, pak to překlik do půlky a nakonec to přeskočil na konec, tak by se nic nestalo. Trapárna o chlapovi, co se přisere do rodiny, oni si ho zamilujou, pak se mu to posere, a nakonec je vyvraždí...a de dál. A ještě k tomu je tohle remake. Kdo má proboha zapotřebí točit nový verze filmu, který sám o sobě už příběhem stojí za hovno. Kopnout do hlavy a vomlátit o schody by si ten film zasloužil. Atmosféru to sice má, ale je to totální blbost. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Původní film, natož následující díly jsou mi utajeny, takže jsem si směle mohl vychutnat tuto psychologickou hru, ve které se čeká 80 minut na závěrečné finále. Prvních 80 minut se mi nezdálo přesto nijak zbytečně natahovaných. Dost se mi líbila atmosféra filmu, která opravdu stupňovala, a náš Otčím musel postupně vyřazovat některé postavičky ze hry, aby se sám v této hře dokázal udržet. Kdybych se ovšem měl rozhodnout, který z rodinných hororů je lepší, zda-li Orphan nebo Otčím. Tak výsledek je si myslím naprosto jasný. 50% PS: Hodně filmu škodí mírná přístupnost a málo vygradované finále. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Remake thrilleru z 80. let doznal několika drobných posunů a dá se říci, že k lepšímu. Současným mladým divákům, odkojeným neustálou akcí a potoky krve, bude tento snímek připadat nejspíše nudný. Kdo však má trochu větší rozhled v žánru thrilleru, který vždy více než s krví a akcí pracoval s napětím, ocení subtilnost scénáře a jeho konečné provedení. Oproti verzi z 80. let některé věci ubyly - chybí například scéna záchvatu v hospodě, chybí tajemný mstitel, a vizáž padoucha není už tak na první pohled podivínská. Což jsou klady. Protože scénář je takto křišťálově čistý a dá se soustředit na atmosféru a skoro civilní herectví postav. Příběh je prostý - jeden chlápek se vždy vetře do nějaké rodiny, kde chybí otec, chviličku to vypadá, že je nejbáječnějším mužem na světě, ale nesnažte se mu vyjádřit nesouhlas. Vánoce, neVánoce, podřízne celou rodinu, změní vizáž a putuje dál. Velice dobře a právě civilně jej ztvárnil Dylan Walsh, známý u nás ze seriálu Plastická chirurgie, s.r.o. Protože se tvůrci rozhodli pro určitou realističnost ztvárnění, nabývá snímek důvěryhodných prvků. Hlavní postava je sice vyšinutá, ale na první pohled vypadá jako každý druhý chlápek. Také podezírání jeho osoby v nové rodině je pozvolné, zprvu nepodložené - jako když cítíte, že něco neklape, ale nevíte proč a nemáte pro to důkaz. Prvními, kdo na tuto nedůvěru doplatí, jsou zvědavá sousedka, skutečný otec, pak jedna z matčiných přítelkyň. A vše se schyluje k očekávanému závěrečnému souboji, který opět vychází z logiky věci. A přesože v podstatě víme, o co se bude hrát, přece jen se divák cítí napnut, zda bude padouch odhalen, jak se věc bude vyvíjet, atmosféra je skutečně podařená. Výborná je i práce se zvukem a hudbou, s napětím samotným rovněž. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/otcim.html ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný horor, ve kterém se na můj vkus ale až moc mluví a málo zabijí. Přesto to ale celkem rychle uteče a postavy nejsou tak prvoplánově tupý, jako v jiných hororech poslední doby. Dylan Walsh je překvapivě velmi přesvědčivý a na Amber Heard bych se mohl koukat celý den. Poctivá hororová jednohubka. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)
  • Scéna, ve které David (Dylan Walsh) strhne sprchový závěs poté, co je bodnut do krku, je odkazem na film Psycho (1960). (henrycruel)
  • Videohra, kterou hrajou Michael (Penn Badgley) a Sean (Braeden Lemasters), se jmenuje "Burnout Paradise". (henrycruel)

Reklama

Reklama