Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád začátkem 80 let? Nedokážu představit nikoho jiného než Jiřího Chalupu, který tento pořad dlouho uváděl. Každou neděli (nebo sobotu? čert to vem) se po zprávách v 7:30 zapla televizi a už jsem byl jak u vytržení až ve chvíli, kdy se objevil můj nejoblíbenější provokatér Muf a lehce trhlý Harry Showman. Jů a Hele byly humorné postavičky - kapitoly sami pro sebe. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že se má hodnotit pouze "vata" mezi jednotlivými pohádkami, tj. vystoupení Jů a Hele a ostatních stvoření vč. Jirky Chalupy. Je velkou chybou, když si autoři dětských pořadů (knížek, filmů) myslí, že děti vyžadují, aby postavy byly naivní, aby si vymýšlely všelijaké přiblblé teorie, jak okolní svět funguje. Tyto teorie přijdou roztomilé tak maximálně některým dospělým, děti je naopak odhalí jako vrcholně hloupé. Alespoň tak soudím ze své vlastní zkušenosti. Mě v dětství vždycky otravovalo, jak Jů a Hele zdlouhavě řeší a rozebírají nějaké situace, které byly za prvé povětšinou nereálné a za druhé už dítě v mateřské školce vědělo, jak se v nich správně zachovat. Také tomuto pořadu patří poněkud smutná sláva za sestrojení slova "dospělák", které jsem nesnášel už jako dítě a s přibývajícím věkem se má animozita k němu rozhodně nesnižuje. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs 2011-2012, Studio trapárna. Naprosto trapní moderátoři nebo co to bylo, kteří působí jak ty nejvymaštěnější lidi na světě! A na tohle se mají dnešní děti koukat? Jediné co na tom šlo byly pohádky, ale to je kapitola úplně jiná. Nechci nějak strhávat dřívější studio. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka byla moc fajn, chvílemi pro Studio Kamarád psali i velmi nadaní lidé, hráli tam schopní a populární herci, ale ten původní ideologický záměr nelze úplně přehlédnout. Snaha označit dospěláky za nepřátele, kteří jsou hloupí a mají svůj svět (chodí v neděli dopoledne do kostela, místo, aby zasedli s námi k bedně - věřte - ten vysílací čas vážně nebyla náhoda), byla vyloženě obludná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo pohádek a hlavně loutek od Vidlaře je nezapomenutelné. Kdysi jsem dokonce štval ostatní členy rodiny tím, jak jsem neustále jako dítě poukazoval na to, kdy je vidět vodič loutky a kdy ne. Později se na to všichni přestali dívat, protože mě měli nad hlavu. Kvalita šla rapidně dolů a kouzlo pohádkového pásma opadlo s přibývajícím věkem. Až nedávno jsem zjistil, že legendární Chalupa pořád na tom pořadu dělá a vypadá stejně jako před X lety. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (28)

  • V jednom z dílů byla scénka, kde figuroval plamínek. I když byl odvysílán několik měsíců před výročím upálení Jana Palacha, snesla se velká kritika, že šlo o záměrnou provokaci. (Olík)
  • Jiří Lábus přišel k namlouvání Jů náhodou, když natáčel pohádku Princové jsou na draka (1980), přišla za ním asistentka režie, jestli by namlouval plyšového panáka, hned souhlasil. (M.B)
  • První díl se vysílal 19. října 1980 pod názvem Studio A, který se tvůrcům moc nezamlouval a v lednu následujícího roku byl změněn na Studio Kamarád. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno