Reklama

Reklama

Vražda - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, 2009, 9 h 30 min (Minutáž: 57 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Preben Kristensen, Flemming Enevold, Morten Suurballe, Mikael Birkkjær, Lotte Andersen, Carsten Bjørnlund, Sarah Gottlieb (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Komisařka Sarah Lund (Sofie Gråbøl) z kodaňského oddělení vražd je z disciplinárních důvodů přeložena na venkov. Po čase je rehabilitována a je jí nabídnuta spolupráce na vyšetřování série vražd. Všechny oběti měly vztah k armádě a jejím zahraničním jednotkám v Afghánistánu.Stejně jako v první řadě seriálu se i zde prolínají různá prostředí. Soukromý život komisařky, vysoká politika, armáda, psychiatrická léčebna. Lund se musí zorientovat v pavučině lží, intrik a slepých uliček. V tom jí pomáhá její instinkt a cílevědomost. (wero1000)

(více)

Recenze (55)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osud tomu chtěl, že jsem dvojku viděla bezprostředně po bezkonkurenční trojce, takže mám trochu problém obejktivního hodnocení. Nicméně tahle série byla podle mě ze všech tří sérií nejslabší scénářem, takova dost nechutna islamisticka agitka, ale pořád ještě to bylo koukatelné. Sarah/Sofie je stále vynikající a sympatická a ačkoli jsem tomu ze začátku nevěřila, tak Nicolas Bro si mě získal prakticky okamžitě. Možná to bylo i vynikajícím dabingem. Nějak mi uniklo, proč se nemůžou zakázat extrémistický spolky jenom proto, že nějakej zdivočelej dán udělal v afghánu přešlap. Plus pár dalších drobností mi nesedělo, ale dostala jsem, co jsem chtěla a díky za to. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jsou pětihvězdičková hodnocení úplně mimo. Jako celek to sice není vůbec špatné, má to napětí, akci, ale už je to prostě šablonovité podle původního série, kterou si ale znovu nejspíš nikdy nepustím a hlavně je to o poznání jednoduší, chybí propracované mezilidské vztahy a některé logické dedukce Lundenové jsou víc než sporné. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada mistrně pracovala s atmosférou a rozehrávala temné struny divákovy představivosti. Tohle je toporné a neuvěřitelně vykonstruované (Hilmand!!!); nicméně stále ještě lze registrovat záblesky solidního řemesla. Čili slušný počin, jenž však znatelně ztrácí dech v souboji se starším sourozencem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série má rychlejší tempo než ta první, ale zase se jí nedaří budovat atmosféru. Navíc některé scenáristické nápady již hraničí s nechtěnou komikou. Výborné je opět nahlédnutí pod politickou pokličku, škoda, že ho tam není více. Politický závěr je excelentní, ten kriminalistický tedy rozhodně nikoliv, z něj by snad měli radost jen Škvorecký s Kleinem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po devíti dílech neupírám této řadě rychlejší spád, hodně zvratů a víc mrtvol, ale první řada na mě působila uceleněji a přehledněji i když byl podstatně delší. No, počkám si na závěrečný díl........... a po jeho skončení se nemohu stále zbavit dojmu přespříliš dokonalé Sarah a naprosto neschopného celého policejního sboru. Zajímavý komentář Ixbalanke. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama