Reklama

Reklama

Kupte si smích Karla ŠípaJaroslava Uhlíře v jejich zábavném pořadu. (Česká televize)

Recenze (33)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Dnes už bych z Šípova a Uhlířova humoru asi nebyl tak odvázaný jako tehdy, ale každopádně to byl poslední takový zábavný pořad, u nějž jsem se mohl smát. Šaráda byla sice permanentně nakloněna směrem do trapnosti, ale vysoko nad orgiemi trapnosti, které propukly po ní. Pokud si vzpomínám, obzvláště výborná byla scénka "orchestr", parodující tehdejší federální remcání slovenských politiků (to se ještě nevěřilo, že by Československo mohlo zaniknout) nebo Šípova "protestní jedlovka". Ti dva šli prostě do tehdejších společenských jevů opravdu vtipně. Šíp potom v podobných pořadech pokračoval sám, ale bez Uhlíře byl trapný jako Šimek bez Grosmana. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z Hitšarády do Šarády. 1) Šíp a Uhlíř opouštějí svůj přisprostlý komunální více či méně trapný humor minulých Hitšarád a vytvářejí zbrusu nový pořad, plný přisprostlého komunálního více či méně trapného humoru. U hostů sázejí na osvědčené baviče či pěvce, s lehce alternativními pokusy je konec. Na první pohled tedy nic nového._____ 2) A přesto si nemohu pomoci, ale svobodné polistopadové poměry jdou jeich humoru více na ruku. Zásahy jsou trefnější, vtipy odvážnější a celkový dojem tedy výrazně lepší. Ono také začátkem devadesátých let byla spousta nových jevů k smíchu (dnes už často jen k pláči). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že Šaráda byl opravdu kvalitní zábavný pořad, který jsme doma často sledovali. Dvojice Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř měli tehdy ještě nejenomže slušnou várku vlasů ale i svůj svérázný humor + samozřejmě nesměly chybět vtipné písně. Divák se u toho pobavil, přišli zajímaví hosté a lidi byli spokojení… ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Spolu se současnou talk-show Všechnopárty nejlepší tvůrčí počin Karla Šípa, zesměšňování v našich zemích batolícího se kapitalismu baví stále i přesto, že se nejedná v žádném případě o komiku aktuální, kterou osobně uznávám víc. Jsem rád, že Česká televize zařadila během letních měsíců r.2010 tento pořad do svého programu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Šarádu jsem měl ve svém mladém věku rád. Dnes už se na to dívám trochu jinak, ale i tak Šíp s Uhlířem vytvořili nesourodou dvojici, která dokáže i po tolika letech bavit a nebýt trapní. Nedávno jsem viděl Šarádu - speciál z roku 1997 (http://www.ceskatelevize.cz/porady/878640-sarada/29735212555-sarada-special/), kde se snažili tvůrci vybrat to nejlepší ze Šarády. K vidění byly scénky jako praní peněz přes bezdomovce, návštěva klasika - scénka Jediný hrobník od Shakespeara, scénka s ruským chlastometrem a scénka s Donutilem o mistru Janu Husovi. Slušný výběr, ale překvapila délka scének, ta byla opravdu veliká. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama