Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo som filmu dal šancu bola moja nevedomosť. V tv upútavke som zahliadol iba očami klipkajúceho inspektora Dreyfusa a nejak automaticky som predpokladal, že tam bude i Sellers. Prekvapko bolo, že sa neobjavil, ale ešte väčšie, kto ho nahradil. To bol katastrofálny výber. Nepochopil som prečo nevybrali niekoho, kto sa na Sellersa aspoň trochu podobá. Ten idiot, okrem toho, že je policajt a idiot, nemá s Clouseaom nič spoločné. Pobaví iba Dreyfus, nového Clouseaua je utrpenie sledovať. Nezabudnuteľnú hlášku inspektora Dreyfusa: "Mít tak deset takových jako je Clouseau, zničil bych celý svět..." , by som pozmenil na " Natočit deset takových pokračování a kinematografii srovnáme se zemí..." 40%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady už se nepovedlo nabalit nic na ten příběh, který se začal v předcházející "Stopě Růžového pantera". Pokus nahradit Petera Sellerse nevyšel, protože prostě vyjít nemohl. On byl jedinečný a naprosto přirozený, což v tomhle případě neplatí. Ted Wass je jen křečovitý, ale co hůř, film postrádá humor. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mě to přestává bavit. Je to pořád dokola. Neustále ty samé problémy, ty samé příhody, střílečky, pronásledování. Jak se říká - v nejlepším přestat. Proto je už i tahleta nadstavba pro mě navíc. Se smrtí Sellerse měli nechat Růžového pantera odpočinout. Počkat na stejně dobrého nebo naopak úplně odlišného herce, a ztvrárnit Clouseaua zase trochu jinak a ne takové vykrádání jeho památky. Kdybych neviděla celou sérii předtím, tak možná dám o hvězdu víc. Ale stejně ten hlavní hrdina neměl žádný šmrnc. Snažil se, ale grimasy žádné, nebyla to taková osobnost, kterou Růžový panter potřebuje... aneb se Sellersem odešlo i kouzlo Růžového pantera. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda ... Ta první škoda, a to ta největší, je že se vůbec někdo pouštěl do natočení tohoto paskvilu. Ta druhá škoda je, že se, když už k tomu muselo přijít, nenašel nějaký soudný a talentovaný scénárista, který by napsal rozumný scénář. Tohle je jenom bledou napodobeninou série o velikém detektivovi. Vlastně to ani není napodobenina, je to jen karikatura imitace nejhrubšího kalibru. Je fakt, že zhruba do půlky, když člověk propustí mozek do dočasného odpočinku, je děj docela smysluplný, ovšem to, co se začne dít pak, to už má člověk nejvyšší čas následovat mozek a jít spát. Pokud hodnotím 1 hvězdičkou - 10% je to jen za těch několik docela povedených gagů (u bazénu s nafukovacím ptákem a u restaurace s nafukovací dívkou, a snad ještě pár povedených fórů ...). Celkově si myslím, že Peter Sellers by neměl radost, kdyby viděl tu spoušť. A taky myslím, že si nezaslouží takové ponížení díla, které zanechal ... :-( ()

DonArian 

všechny recenze uživatele

Kletba Růžového pantera je sice mnohem horší než předchozí Panteři s Peterem Sellersem ale stále to bylo o hodně vtipnější a lepší než Syn Růžového pantera a ty dva otřesné americké "remaky". Pořád se na to dalo dívat třeba na scénu kdy Clifton Sleigh jde do hotelu s umělou společnicí a za cholerického Herberta Loma. Pro mě za 55%. Mimochodem dabing se docela povedl. Je z roku 1996 a byl dělaný Novu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • David Niven (Sir Charles Litton) byl při natáčení už blízko smrti a nemohl mluvit. V některých scénách ho tedy musel dabovat Rich Little. (HappySmile)
  • Film se pokoušel z postavy Cliftona Sleigha udělat dalšího inspektora Clouseaua, který by figuroval v nové sérii Růžového pantera. Tahle myšlenka se ale nikdy neuskutečnila. O deset let později sérii znovu oživili a natočili díl v hlavní roli s Clouseauovým synem s názvem Syn Růžového pantera (1993). (HappySmile)
  • Roger Moore (Clouseau) své scény natočil všechny za jediný den v Londýně. V tu dobu tady točil také Chobotničku (1983). (HappySmile)

Reklama

Reklama