Reklama

Reklama

Arthur Bishop pracuje jako zabiják pro tajnou vládní organizaci. Je disciplinovaný a ve svém životě má vše srovnané. Jednoho dne dostane nový úkol, který mu je víc než proti srsti. Má zabít jednoho ze svých šéfů, starého přítele McKenna. Domluví si tedy schůzku s druhým šéfem, Finchem. Ten mu ukáže důkazy o tom, že McKenn je zradil. Bishop v domnění, že jedná v zájmu dobra, svého kámoše skutečně odstraní. Brzy ale zjistí, že vše bylo přece jen trochu jinak. Setkává se i s McKennovým synem Stevem. Ten nemá pořádnou práci a neví, co bude po smrti otce dělat. Zabiják si ho tedy vezme pod ochranná křídla a snaží se ho naučit vše, co umí. Mladík je učenlivý, a tak brzy splní svůj první úkol v roli nájemného zabijáka, i když akce neproběhne přesně podle plánu. Bishopovi se ozve Finch, kterému se vůbec nelíbí, že ho zaučuje. Zabiják při dalším úkolu potkává na letišti muže, který měl být zabit kvůli údajné McKennově zradě. Z toho pochopí, že byl šéfem podveden. Finchova člověka na letišti zabije a rozhodne se zlikvidovat i jeho. On už však posílá skupinu zabijáků, aby oba, Bishopa i Stevea, odstranili. Steveovi dochází, že vrahem jeho otce je právě Bishop. Nenapadne ho, dokud nezabijí Finche. Po jeho smrti začíná boj mezi mistrem a jeho učněm. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (636)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nájemná vrahařina je drsný chlebíček! Jediné, co ty sexisty u pohovoru zajímá je, jaký máte kalibr. Flexibilní pracovní doba je sice určitou výhodou, která je však degradována tím, že furt musíte trajdat někde po služebkách a běda vám, není li klient s vaší terénní prací spokojen! To pak vypoví zaměstnavateli smlouvu a váš šéf, mimochodem pěkně bezskrupulózní, kariéristický debil, se po vás bude pěkně vozit. Třeba popelářským autem. Plat je sice fixní a celkem asi i o něco málo překračuje celostátní průměr, nicméně na jakékoliv další benefity můžete rychle zapomenout! Diety veškeré žádné, ani blbé SODEXky vám ta zatracená držgrešle neposkytne, zdravotní pojištění minimální a navíc u Všeobecné kremační, která nekryje ani blbý průstřel břicha, a chcete li si v těchto nelidských podmínkách založit nějakou pěknou odborovou organizaci a trochu si zastávkovat, dá vám zaměstnavatel okamžitě nůž na krk (nebo devítku ke spánku) a prý hned "Děkujeme, odcházíte!". Nohama napřed. Jinak film je to tupý, povrchní a jednoduchý, přesně tak, jak to máme my, hloubaví milovníci Tarkovského rádi! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham to tam sypal. Byl tvrdej jako svině, hustej jak párátko po vyčištině zubů a něžnej asi jako kurva před akcí. Tenhle film byl prostě akční náhul a dalo se na to koukat, protože všecko bylo takové, jak má být. Akce, hlášky, postavy...Plnej počet ze mně nevypadne jenom proto, že Jason Statham prostě není Arnold Schwarzenegger, Jean Claude Van Damme nebo Sylvester Stallone. U něj mi hrozně chybí emoce. Ale fakt je, že jednou se na ten post asi dostane. Z těch současných akčních herců má k tomu nejblíž. No, uvidíme. Mechanik zabiják zatím zabodoval. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že originál jsem neviděl. A možná proto je mé hodnocení takové, jaké je. Popravdě, sám se divím, že filmu, který má stát na pár twistech v ději, z nichž žádný nefunguje (teda, kdo má něco nakoukáno, tak to bezpečně odhadne), dávám až takové hodnocení. Jenže je zde jeden z momentálně nejdrsnějších borců, Jason Statham a to bych si raději strčil ruku do drtičky odpadů než filmu, kde je tento týpek, dát menší hodnocení… ;-) Jemu toho zabijáka uvěříte a trénink nástupce má taky něco do sebe. A to pak filmu odpustíte i více věcí (např. že se pár "špatných hochů" nedokáže z dálky asi tří metrů trefit do Jasona) a budete si ještě vcelku příjemně rochnit. 70 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, který mě nějak nechal chladným. "Mechanik" je ve filmu výrazem pro nájemného vraha. A Jason Statham jedním takovým "mechanikem" je. Po poslední zakázce od svého nepříliš důvěryhodného klienta zapráskl muže, se kterým ho pojilo trochu víc, ale nedá se říct, že by ho za zabití vozíčkáře tížily nějaké zvláštní výčitky svědomí. To, že vycvičil jeho pozůstalého syna na vraha (skoro) profesionální úrovně, se dá nazvat restem, který za svou kariéru už nebude muset více absolvovat. Rovnou přiznávám, že film by se bez Stathama klidně obešel, protože už jsem unavený jeho koženým ksichtem, který vláčí film od filmu. Obrovitým tahounem se podle mých očekávání stal naprosto vynikající Ben Foster, který je stokrát lepší herec. Pravda scéna, kdy jdou společně do akce splnit další zakázku (bohužel do společné akce jdou spolu jen jednou) byla dynamická, ale Foster se neztratil ani ve svých solo scénách a zkrátka byl ve všem lepší. S akcí se film nijak nepřetrhl, a když přišla na řadu, byla solidně dynamická, působivá, ale nenapínavá, protože už bylo předem jasné, jak dopadne. Napětí se dostavilo až v samotném závěru, kdy Foster zjistí, kdo mu odpravil fotříka a myslel jsem, že dojde na nějaký zběsilý závěrečný souboj Statham vs Foster, kdy si ti dva pekelně rozmlátí fasády. No nestalo se, film se tomuto střetu vyhnul, a závěrečné zúčtování bylo převážně o tom, kdy jeden toho druhého víc přechytračí. Filmu se nedaří přijít s něčím, co by ho dělalo zajímavým. Záporák Tonyho Goldwyna je slizký, jak je jeho dobrým zvykem, Foster je neuvěřitelně dobrý a Statham nijak nevybočil ze svého běžného standardu. Film na jedno podívání s několika neotřelými scénami v příjemné stopáži. 60% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Ben Foster se v Pandorum prokázal jako sympaťák, co dokáže bez problémů utáhnout celý film (i když tam ho ještě jistil Quaid), v 3:10 Vlak do Yumy byl za ultimátního drsňáka a v The Messenger ukázal, že zvládá i složitější postavy a časem by se mohl dočkat i nějaké té filmové ceny, co se seriózního herectví týče. Právě v posledním jmenovaném za ním Jason Statham zaostává a upřímně si myslím, že pro Fostera je účinkování po Stathamově boku ve filmech typu The Mechanic velká škoda. Ze Stathama se už pomalu stává maskot průměrných akčních fláků, a radši by co nejdříve měl začít škemrat o nějakou další roli u Guye Ritchieho, protože "drsný a neomylný a střílející a kopající" Statham se už začíná pomalu zajídat...aby brzo neskončil u direct-to-dvd filmů. The Mechanic je problematický v tom, že nadržuje Stathamově postavě, která nemá čím zaujmout, kdežto Fosterův "zelenáč", který je zajímavější, se celou dobu musí pohybovat v jeho stínu. Je sice hezké, že po dlouhé době zase v nějakém filmu cáká krev a vzduchem létají mozky (ačkoliv digitální...), ale jinak je The Mechanic jen další klišovitou a předvídatelnou žánrovkou, která je pro svou neinvenčnost místy dosti nudná. Solidní řemeslo, nic víc. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (21)

  • Televizní spoty na propagaci snímku byly z důvodu zobrazovaného násilí pro některé diváky nepřijatelné. Na trailer, vysílaný v průběhu reklamního bloku v seriálu Glee (od r. 2009), přišlo celkem třináct stížností. Anglická BBC poté trailer rovnou zakázala. (Terva)
  • Názov filmu The Mechanic je americký slang, ktorým mafia pomenúva nájomných vrahov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Reklama

Reklama