Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (527)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jack Black předvedl opět svou filmovou jistotu, kterou využívá ve všech svých snímcích. Film těžko dosáhne na nějaké lepší kritiky, protože jeho kvalita není zrovna oslnivá. Závěrečné muzikálové číslo tuto skutečnost jen podtrhne. Upřímně Blacka zase nějak moc nemusím, ale například ve Škole Rocku byl vynikající. Tady je pouze průměrný. Gulliverovy cesty celkově obsahují mnohem větší potenciál než těchto 75 minut (nepočítám titulky). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Stillman, Nicholas Stoller / Based on Gulliver's Travels by Jonathan Swift | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: John David, Gregory Goodman, Ben Cooley, Jack Black | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: David Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 112 miliónov $ | Tržby: 237,382,724 $ || Keď človek zabudne na predlohu, a odpustí si umelecký nadhľad, možno to celé dopozerá s konštatovaním, nakoľko sa posunul vývoj bluescreen a CGI. Škoda tých nanútených JackBlack vtipov, bez toho by to bolo možno i za tri. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, na Gullivera som sa moc netešil a nemal som to v pláne ani pozerať, ale ľúbil sa mi ten plagát a hlavný herec, ktorý dokáže niekedy poriadne potiahnuť film.No v tomto prípade to moc ani neplatí.Jack Black je v podstate typicky dobrý, ale ten scenár a celý ten film je vlastne na mňa až moc detský.Kuká sa na to pekne ako sa nám Jack Black prechádza po meste, ale pre mňa je to strašná nuda.Pokiaľ sa vám páči aj slabšie filmy komédie, tak si to kľudne pozrite na mňa to ako som už spomenul pôsobilo až príliš detsky.Nečakal som od toho žiadny zázrak, ale ani takú kravinu.V žánri je síce napísané, že je to komédia, ale ja som sa na tých trápnych vtipoch ani raz nezasmial. 25% - 1* ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Zprznění literatury, aneb jak se opravdu nemá dělat filmová adaptace klasického literárního díla. A k tomu Jack Black ve své klasické roli, kterou by dokázal zahrát každý amatérský herec. Nevím jak někdo mohl udělat takhle naprosto odfláklé triky, to už to měli raději nechat udělat nějakého studenta grafické školy a zase by líp udělali. Z hereckých výkonů, které mě taktéž nikterak nenatchly bych vyzdvihnul jen Chrise O' Dowda (generál Edward), který mě alespoň trochu pobavil. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost postrádající jakýkoliv smysl. Dle mého názoru film jenom zobrazuje idiotské chování Jacka Blacka, který svůj osobní styl vnucuje snad každé své roli. Není to vtipné a co hůř, není to ani napínavé nebo dobrodružné, jak by se na filmové pojetí díla Jonathana Swifta slušelo. Jeden z nejhorších blivajzů, který jsem tento rok bohužel shlédl. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (21)

  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)

Reklama

Reklama