Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 6/10/// +námět, pár hlášek, hodně poutavé fotbalové prostředí, kdo nezná, není Čech -působí hodně levně, oblíbenec Ondřej Vetchý se mi tady nelíbí, spousta postav a dialogů celkem o ničem/// Na Okresní přebor jsem se hodně těšil. Námět pro spoustu Čechů jak vyšitý, ale přezevšechno mě to moc nezaujalo a ani nebavilo. Teď u posledních částí už si začínám zvykat na postavy, děj, náladu seriálu a občas se bavím. Nicméně je to zahozená penalta a šance na výhru tento seriál ztratil už při prvním poločase. Uvidíme jestli se chlapci do druhé sezóny zmátoří./// Celkem 42%/// ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Psal jsem komentář k tomuto seriálu krátký, po prvním díle s perspektivní vyhlídkou na další díly... A každý další díl mě nezklamal, naopak vždy potěšil a ještě víc (už tak dost) bavil... Na seriály v podstatě v současnosti nekoukám. Jenže, když jsem před vysíláním tohoto seriálů viděl, že je o fotbale, tak jsem neváhal se sledováním tohoto serálu... Fotbal je totiž moje "všechno" spolu s dalšími pár věcmi/ lidmi :-)) Když navíc byl tento fotbalový seriál z prostředí a z třídy "nejhorší" a to okres, který sem sám hrál, kde jsem měl prakticky stejné podmínky, jaké tento seriál (klub) měl, tak "povinné" sledování bylo jasnou věcí... Herci zahráli skvěle, jak předseda klubu Václav Orel (Luděk Sobota), tak Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) coby kapitán, trenér, hecíř týmu, atd... Hodně se mi líbil taky Ludvík Hovorka (Pavel Kikinčuk) jako uředník, kterého bych charakterizoval prohrávačem automatů:-D a skvělým srandovním vystupováním, které mě hodně bavilo.. No a Adolf Větvička (Leoš Noha) a jeho pověstné "ř" hláškami: hele pjedsedo, či na kjaj netřeba víc dodávat...:-) a jak jsem už psal díl od dílu byl seriál pro mě lepší a lepší... Koncem to gradovalo, prostě skvělý (povedený) seriál, který se dostal do aktuálního čísla časopisu (převážně) o fotbale a to dokonce s fotkou na titulní stranu.. Čili jsem se dozvěděl, jak těžko vybírali hřiště, kde by byla za ním řeka, do které kopali balony a další zajímavosti... Jinak jsem si všiml, že to mělo ke konci ohromnou sledovanost, a tak jsem spokojen, po prvním díle jsem dával 4* s optimistickou vyhlídkou, tak po sledování celého seriálu okresní přebor dávám 5*, paráda, víc takových seriálů.. Možná se dočkáme dvojky, ale to už by nemohl být okresní přebor, ale krajský přebor... Navíc sám Sobota říkal, že spíš se další serie točit nebude, tak uvidíme, jak bych další pokračování rád uvítal..:-) 90% ()

Reklama

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech jsem chtěl hodnotit pouze dvěma hvězdama,ale poslední dva díly se seriál zvedl a je to jasně na tři.Hodnotím po pěti dílech,kvalita kolísá,ale mám pocit,že se seriál zvedá do slušného českého seriálové nadprůměru,ale na film Kožené slunce asi přece jen nemá.Všechny z party jsem si oblíbil a celkem se zase těším na další díly příjemného oddychového seriálu z mně blízkého prostředí. 60 % Od pátého dílu nebyl vyloženě slabší díl a za poslední léta je to nejlepší český seriál,který běžel na obrazovkách.Nakonec bych svoje hodnocení zvedl tak o 15% hlavně díky dílům Konvoj,Ples a třem posledním dílům.Škoda že na konci posledního dílu bylo pohřbeno další pokračování.Takže nakonec je to přes 75 % Zpětně mě baví všechny díly a když to spojím s filmem,tak zde vzniklo něco,co je na české scéně dost nevídané.Moje hodnocení je už přes 80% Po třetím dokoukání celého seriálu si ho musím zařadit mezi své nejoblíbenější.Každý díl mě dokáže pobavit a tohle dílko se pro mě stává kultovním.90% Sám ani nevěřím,že jsem původně chtěl se seriálem skončit a ohodnotit ho dvěma hvězdama,byla by to obrovská chyba. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - 1. díl: Startujeme, pilotní díl takový vlažný rozjezd. 65% // 2. díl: Už se to parádně rozjíždí a Vetchý si to začíná dávat :) Určitě zlepšení oproti prvnímu dílu. 75% // 3. díl: Jak měl David Novotný sny o houslích mě tolik nerozesmávalo. Ale ostatní scény byly opět fajn. 70% // 5. díl: Nejslabší, nejméně vtipný. Kikincuk, forbes a jeho krádež-nuda. Tenhle dil mě nebavil. 55% // 7. díl: Zatím nejlepší. Jak lezl Kohák šéfovi do řite, aby mohl kopat penalty, bylo fakt mega funny. 80% // 8. díl: 80% // 9. díl: 72% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že dost možná nejlepší porevoluční televizní seriál natočila zrovna tahle televize, každopádně Prušinovský odvedl kurevskej kus práce a hlavně si zvolil (nebo kdo ty herce vybíral) naprostej castingovej majstrštyk- Sobota v netypicky vážný roli předsedy Václava, Leoš Noha jako jáčkující Áda Větvička a hlavně Ondřej Vetchý jako fanatickej kapitán a hrající trenér Jirka Luňák ("Kluci, máme Roteiro!" :-)). Každej, kdo se jen trochu motá nebo motal okolo fotbalu, se v tom musí vidět- fotbal, to je láska navždy. Žádnej okresní přebor, tenhle seriál je jasně lig(b)ovej :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • David Novotný (Jarda Kužel) se po skončení natáčení na popud Jana Prušinovského po více než třech letech vrátil k aktivní kopané a začal nastupovat za bývalý režisérův oddíl Zadní Třebaň ve třetí třídě. (Olík)
  • Během natáčení se ukázalo, že nejschopnějším fotbalistou je představitel Jardy Kužela David Novotný, dříve aktivní fotbalista, který úroveň okresního přeboru převyšoval. (gaylord)
  • Režisér Jan Prušinovský přišel se svým nápadem nejprve do České televize, kde byl ale odmítnut s tím, že tento typ seriálu není to, co současní diváci chtějí vidět. (ClintEastwood)

Související novinky

Reklama

Reklama