Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pekne natočené, úprimné, zábavné, sexi a so super hudbou... skrátka paráda. O niečo podobné sa snažili napríklad aj tvorcovia minuloročného detinského pokusu o generačnú výpoveď, s názvom Don't Stop. No, každý nie je Floria Sigisimondi. Krásne prepracovala každý záber a obrázok a aj poleno akým je v poslednej dobe Kristen Stewart, dokázala prinútiť aby sa tou Joan Jett naozaj stala. Veril som jej to. Veril som emóciám v Dakotiných obrovských očiach, veril som tomu I Love Rock N' Roll. 85%, s citom a obrovskými sympatiami. A srdcovkou na záver. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nuudaa," řekl by Homer Simpson. "Škoodaa," dodal bych já. Vážně. Runaways mě nudily a zklamaly, a to jsem se na ně celkem těšil. Tak ale abych to shrnul, vezmu napřed klady: Dobrá muzika, líbivě divoká režie (videoklipařka se nezapře), producent Kim Fowley hraný Michaelem Shannonem. Zápory: Překvapivě dvojice hlavních hereček, kterým jsem rockerky a drsňačky příliš nevěřil (obzvlášť tedy Dakotě - třeba s filmem Domino a vynikající přeměnou Keiry Knightley se to srovnat nedá vůbec), nezajímavý, zdlouhavý příběh, scénář, který je jedno velké klišé a dopadne a odvíjí se přesně tak, jak na začátku tušíte (ano, psala ho paní režisérka), a s tím vším je pak spojená i další výtka - přehnaná délka. Dlouho se mi ve Filmovém klubu nestalo, abych se nudou začal ošívat a vrtět a dění na plátně mě vlastně nebavilo... Promiňte, dámy, ale vychází mi z toho dvě a možná kousek hvězdy.__P.S. Kristen Stewart to ale sekne, to nepopřu. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Biografie rockových div let 70-tých nepřináší, co se týče scénáře nebo zpracování, nic nového. Film naráží na to, že čerpá pouze z jedné autobiografické knihy a tím pádem mi tu chyběl poněkud komplexnější pohled ať už na vznik kapely nebo na její vzestup, který je vyřešen během pěti minut. Co se týče dvou hlavních hereček; K. Stewart je jako Joan Jett věrohodná. D. Fanning mi tak trochu lezla na nervy a spíš než rockovou hvězdu mi připomínala lehkou děvu v těle dětsky působící herečky(viz. koncertní záběry právé Cherrie Currie). Nejzajímavější postavou je rozhodně šílený producent Kim Fowley. Runaways především těží z výborného soundtracku, jinak by u mě uvízl v těžkém průměru. 7* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasický a z radu ničím nevytŕčajúci hudobný životopis o kapele, ktorej názov by mal byť legendou ale donedávna som ju ani nepoznal. A z filmu nie som oveľa múdrejší, ako by som bol počas pár minút stravených na wikipedii. Iba kvalitne hrajúci herci a obstojný soundtrack nestačia, Runaways celý čas kĺžu po povrchu a všetky dôležité momenty, ako aj vznik skupiny pôsobia odfláknuto. Plusom navyše by mohla byť Kristen Stewart, ktorú uznávam, ale ona samotná pre mňa filmy akosi tiahnuť nedokáže. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem důstojné pokračování vlny biografických filmů věnovaných hudebním skupinám či slavným interpretům jako třeba Elvis nebo zejména Stoneův Doors. Zde sledujeme počátky dětských hvězdiček a jejich revolty vůči tehdejší Americe. Že se z jedné kravky vyklube Joan Jett je nasnadě. Pak už jen sledujeme vzestup a pád skupiny Runaways, která v sobě spíš skrývala na svou dobu poplatný sexappeal, než nějaké výrazné hudební kvality. Přesto všechno je to právě díky osobitosti mladičké Dakoty Fanning celkem zajímavá podívaná. Zajímavou tečkou celého příběhu je také (a možná to bude krapet SPOILEROIDNÍ), že ona sláva přišla až se skladbou I Love Rock 'N Roll, která ale právě nemá se skupinou The Runaways nic společného a vlastně to ani není její skladba, jedná se o coververzi skladby skupiny The Arrows. Nebylo by možná lepší, natočit film o životě Joan Jett a cestě k jednomu hitu, s kterým si vystačila až dodnes, než jen vylíčit epizodní část s nějakou holčičí kapelkou? Přesto všechno ale film je to zdařilý. Mohu doporučit. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku Kristen Stewart zpívající její písně, myslela si, že jde o záměnu kazet a zpívá ve skutečnosti ona sama. (SydneyB)
  • Joan Jett (Kristen Stewart) vo filme používa hlavne gitary Gibson Melody Maker a 1969 Gibson Les Paul Deluxe. (Amityville)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama